题目内容
【题目】 In today's world, sleep experts say that for a better night's rest, Americans should turn off their smartphones or iPads before sleeping. Such electronic products make the brain more active, and then influence people's sleep. But according to a latest survey, more than 90% of Americans usually use a computer or some other kinds of electronic products in the hour before bed.
Researchers found that man-made light from some electronic products at night might reduce the levels of the brain chemicals that help sleep. The researchers showed that sitting in the light from tablets clearly reduced the levels of the chemicals which manage our body clocks and play a great role in the sleep cycle.
In the study, the researchers let volunteers read, play games and watch movies on a tablet for different time while measuring how much light their eyes received. They found that sitting for two hours before a bright tablet at night reduced the levels of the chemicals by about 22%.
Studies of students using computers at night have got the similar results. And researchers said that might not only cause sleeplessness, but also increase the risk of obesity(肥胖症), diabetes(糖尿病) and other diseases.
To be on the safe side, the researchers advise us to use computers less before bed, or turn down our screens low.
【1】What can we learn from the first paragraph?
A.Americans don't get enough sleep.B.Electronic products are very popular.
C.The brain becomes more active at night.D.Sleep experts never use smartphones.
【2】How many electronic products influence people's sleep?
A.By making our brains more tired.B.By making our bodies weak.
C.By reducing the levels of the brain chemicals that help us sleep.D.By changing our body clocks.
【3】What does the underlined word "that" refer to?
A.Making a survey about sleep.B.Using smartphones in the daytime.
C.Sitting in a bright room.D.Surfing the Internet at night.
【4】What do the researchers advise us to do to have a good sleep?
A.Learn to use smartphones or iPads.B.Watch some relaxing TV programs.
C.Turn down the screens low.D.Try to sleep earlier than before.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】C
【解析】
在当今社会,很多人睡前都会使用手机或其他电子产品,这严重影响了人们的睡眠。本文通过几个研究,向人们展示电子产品是如何影响睡眠的以及其危害,并呼吁大家合理使用电子产品。
【1】推理判断题。根据“But according to a latest survey, more than 90% of Americans usually use a computer or some other kinds of electronic products in the hour before bed.”可知研究表明,90%的美国人通常在睡前使用电脑或电子产品,因此可推测电子产品是很流行的;根据“Such electronic products make the brain more active, and then influence people's sleep.”可知电子产品会使大脑兴奋,影响睡眠,A选项“美国人没有得到足够的睡眠”并不能根据第一段推测出,C选项“大脑夜里变得活跃”不符合第一段含义;D选项没有在文中提及。故选B。
【2】细节理解题。根据“Researchers found that man-made light from some electronic products at night might reduce the levels of the brain chemicals that help sleep.”可知电子产品的人造光会降低大脑中帮助睡觉的化学物质的量。故选C。
【3】词义推断题。根据“Studies of students using computers at night have got the similar results.”可知学生夜里使用电脑的研究结果与上一段的研究结果一致,然后本段介绍了夜里使用电脑产品带来的危害,that指代的是using computers at night。故选D。
【4】细节理解题。根据“To be on the safe side, the researchers advise us to use computers less before bed, or turn down our screens low.”可知研究人员建议尽量在睡前少用电脑或者把屏幕调低。故选C。