题目内容

根据短文内容完成句子
Newspapers and televisions often present the bad side of life to us. Life is, however, not so bad. The world is, on the whole, full of kind people and friendly strangers. Recently, a tourist in France was given a bunch of roses by a gardener as a token(标记)of friendship. In California, when a tourist’s car was badly damaged, a man who came by offered to tow(拖)the car to a repair shop. The repairman was so nice that he not only charged(收费)the tourist very little, but lent him a car to drive while he was repairing the tourist’s car. We can say that if you are friendly and expect to meet friendly people, you will most certainly meet them.
小题1:In California,          let the         use his own car when his car was damaged.
小题2:We get a wrong impression and the bad side of life from          .
小题3:         is taken from the garden as a token of          .
小题4:We can be sure that being          brings you friendship.
小题5:This passage mainly tells us that the world          .

小题1:repairmen…tourist         
小题2:newspapers and televisions
小题3:A bunch of roses…friendship 
小题4:friendly/kind  
小题5:is full of kind people.

小题1:根据but lent him a car to drive while he was repairing the tourist’s car.可知答案为:repairmen…tourist         
小题2:根据Newspapers and televisions often present the bad side of life to us.可知答案为:newspapers and televisions
小题3:根据a tourist in France was given a bunch of roses by a gardener as a token(标记)of friendship. 可知答案为:A bunch of roses…friendship 
小题4:根据We can say that if you are friendly and expect to meet friendly people,可知答案为:friendly/kind  
小题5:根据The world is, on the whole, full of kind people and friendly strangers.可知答案为:is full of kind people.
练习册系列答案
相关题目
阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。
Some people prefer to make friends with people who are very much like them while others prefer friends who are very different. There are advantages to both types of friendship. If a man chooses a friend similar to himself, there is no problem that they will share many common interests. They may have similar goals in life. This means that they will be able to help each other in achieving their goals. Two people who are very similar will feel comfortable with each other and may understand each other' s feelings better. Their friendship may be deeper and last longer.
There are also many advantages of making friends with someone of opposite interests and even character. In this type of friendship, the two people complement (补充) each other. If one is weak in some ways, the other is strong. While two people with similar goals may find themselves in competition, hut those who want different things can always support each other. Those who have different interests can introduce each other to new experience and so enrich (丰富) their knowledge.
A friend who is unlike me may be challenging, but a similar friend is familiar and safe.
Friendship
Friends
   6 
 
One type of friendship
 
Similar to each other
l Share common interests.
l Have similar goals in life,
l Be  7 for their goals
l Friendship lasts longer.
 
The other type of friendship
 
Opposite to each other
l Complement each other.
l Support each other.
l Make 8  in knowledge.
Topic:  9 
Author’s attitude:Preferring    10 
阅读下面短文,按要求完成相关任务。
Ma Hua graduated from Fudan University. He had a good career in IT and a great life in Shanghai, but he felt there was something missing from his life. He wanted to help others to improve their lives, so in March 2003 he gave up his job. Then he moved to south-west China to do voluntary work in a village primary school.
He soon became an important member of the local people. In his class, he painted pictures on the walls to help students remember English words. He also spent his money building a playground for the children.
Ma Hua quickly got used to his new life. He got great satisfaction from his work and felt very happy, even though life there was hard---he had to melt(融化) ice for water and grow vegetables for food. When he was free, he wrote poems describing the peace and beauty around him. Sometimes he would go walking in the mountains and enjoy the beautiful view.
Sadly Ma Hua was killed in a car accident in July 2004 at the age of 31. His death was a great loss to all those who knew him, but it is a comfort to know that he lived happily, doing what he loved and enriching the lives of others.
小题1:When did Ma Hua give up his job in Shanghai?                             
小题2:What did Ma Hua build for the primary school children?                  
小题3:Did Ma Hua enjoy his life in the village?                               
小题4:What did Ma Hua do in his free time? Give ONE example.                
小题5:What can we learn from Ma Hua?                                    

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网