题目内容
B
The Chinese first made paper about 2 ,000 years ago. China still has pieces of paper which were made as long ago as that. But Chinese paper was not made from the wood of trees. It was made from the hair-like parts of certain plants.
Paper was not made in southern Europe until about the year 1100. Scandinavia (斯堪的纳维亚半岛) , which now makes a great deal of the world's paper,did not begin to make it until 1500. It was a German named Schaeffer who found out that one could make the best paper from trees. After that,the forest countries of Sweden,Norway,Finland,and the United States became the largest paper producers. Today in Finland,which makes the best paper in the world,the paper industry is the biggest in the land. New papermaking machines are very big,and they make paper very fast. The biggest machines can make a piece of paper 300 meters long and 6 meters wide in one minute.
When we think of paper,we think of newspapers,books,letters,envelopes and writing paper. But there are many other uses. Only half of the paper that is made is used for books and newspapers,etc.
() 1. Which of the following is the first to make paper?
A. China. B. Scandinavia. C. Germany. D. Finland.
() 2. Schaeffer found out that .
A. the best paper was in the forest B. a German made the best paper
C. wood could be made into the best paper D. the oldest paper was made 1 ,500 years ago
() 3. What does the underlined word “industry” mean in Chinese?
A. 国防 B. 教育 C. 农业 D. 工业
() 4. According to the passage,paper is not used for .
A. newspapers B. envelops C. writing paper D. food and drinks
() 5. The second paragraph mainly talks about paper making .
A. in the United States B. in Scandinavia
C. in Europe D. in all forest countries
B
阅读提示:本文介绍了中国两千年前就发明了造纸术,而欧洲直到
1500年才开始了真正意义的造纸。介绍了欧洲造纸术的第一人以及后来的传播情况。最后介绍了纸的用途。
1. A细节理解题。根据短文第一段第一句话“The Chinese first made paper about 2. 000 years ago. ”可知,中国人是第一个造纸的。故正确答案选A.
2. C细节理解题。根据短文第二段第三句话“It was a German named Schaeffer who found out that one could make the best paper from trees. ”可知,木材能做成最好的纸。
3. D词义猜测题。根据短文第二段第六句话“New paper-making machines are very big,and they make paper very fast. ”可推知,今 天的芬兰造世界上最好的纸,其造纸工业是世界上最大的。故单词“industry”意为“工业”。
4. D细节理解题。根据短文第三段的内容可知,造纸不能用于食物和饮料。
5. C主旨大意题。根据短文第二段的内容可知,主要介绍了欧洲造纸术的情况。故正确答案选 C.
C
For Rent An excellent room with beautiful curtains (窗帘) for girls. Single ,$ 120 a month* Phone 6858129 for more information* A house with a living room,three bedrooms and a large yard. Phone: 3125796. |
For Sale T-shirts for men,Size L, $ 85. On weekends from 9:00 a. m. to 5:00 p. m. Call Miss Zhang at 7125678. Color TV sets,Size 25, $150;MP3 players, $45;Recorders, $25. Phone: 6963749. |
Lost and Found A black jacket was found on the playground yesterday afternoon. If you are or know about the owner,please call Miss Liu at 9655128. |
Jobs Are you good at tennis? Do you want to play with kids? Then you can come to Blue Sky Primary School to teach kids. Call Mr. Wang at 3379680. A magazine needs a reporter. He or she should be good at writing in Chinese. Call Miss Li at 5261319. |
() 1. If Alice wants to rent a room for herself for half a year,how much should she pay?
A. $120. B. $720. C. $600. D. $480.
() 2. When can you buy T-shirts for men at $ 85 according to the passage?
A. At 8 : 00 a. m. on Sunday. B. At 10: 30 p. m. on Saturday.
C. At 11: 00 a. m. on Saturday. D. At 3: 00 p. m. on Friday.
() 3. If you want to work as a reporter for a magazine,you can phone for some information.
A. 6858129 B. 7125678 C. 9655128 D. 5261319
() 4. If you want to find the black jacket you lost on the playground yesterday,you can call for help.
A. Miss Liu B. Miss Zhang C. Miss Li D. Mr. Wang
() 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Jim can phone 6858129 if he wants to rent a room for himself.
B. If you want to rent a house with three bedrooms,you can phone 3125796.
C. If you have $ 100,you can buy a color TV set.
D. Blue Sky Primary School needs a table tennis coach.