题目内容
【题目】阅读理解七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
![]()
Obesity is a fancy word to say someone is heavy. There are a lot of people who are overweight in America and the world as well. An overweight person not only looks heavy and less handsome but it can also lead to different illnesses. 【1】
What causes obesity? 【2】 Junk food, also known as fast food, is the name given to food that can be prepared and served quickly. It is typically inexpensive to buy but unhealthy to eat Well-known fast food restaurants include McDonald’s, KFC, Pizza Hut and Burger King--all of the above we can easily find in cities in China. The king of fast food, McDonald’s, feeds about 45 million people around the world every day.
They are called junk food, because hamburger, pizza and the like contain high calories (卡路里). If you eat a Big Mac, an order of large fries, and a large coke, you will need to walk non-stop for six hours to burn off the calories.【3】
【4】 Popular sugary drinks, of course, include Coca Cola, Pepsi Cola and many new brands that appear on the market every a couple of days. Most people don’t realize how easy it is to gain weight from drinking sugary drinks, juice drinks, sports drinks and sweetened tea. Just one bottle of soda can have 250 calories and more than 16 teaspoons of added sugar.
As a public strategy to improve foods, the us government in 2014 required restaurants and especially fast food restaurants to write the calories on the menu. 【5】 It may be helpful to lose weight.
A. Don’t be fooled by soft drinks which are high on sugar.
B. When we talk about it the first thought comes to mind is: junk food.
C. Nobody knows why so many people like junk food.
D. It is viewed as one of the public health problems in the 21th century
E. People are supposed to count the calories first before eating.
F. Never forget about what the most important thing is.
G. And the left calories that haven’t been burnt will put weight on you.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】G
【4】A
【5】E
【解析】
本文讲述了肥胖。一个超重的人不仅看起来很胖,也不那么帅,而且还会导致不同的疾病。它被认为是21世纪的公共卫生问题之一。垃圾食品是导致肥胖的主要原因之一。作为一项改善食品的公共战略,美国政府在2014年要求餐馆,尤其是快餐店在菜单上注明卡路里含量来帮助肥胖的人减肥。
【1】句意:它被认为是21世纪的公共卫生问题之一。
根据An overweight person not only looks heavy and less handsome but it can also lead to different illnesses.一个超重的人不仅看起来很胖,也不那么帅,而且还会导致不同的疾病。所以后面应该是它被认为是21世纪的公共卫生问题之一。故选D。
【2】句意:当我们谈论它的时候,我们首先想到的是:垃圾食品。
根据Junk food, also known as fast food, is the name given to food that can be prepared and served quickly.垃圾食品,也被称为快餐,是指可以快速准备和供应的食物。所以前面是说垃圾食品,故选B。
【3】句意:剩下的没有燃烧的卡路里会增加你的体重。
根据 If you eat a Big Mac, an order of large fries, and a large coke, you will need to walk non-stop for six hours to burn off the calories如果你吃了一个巨无霸,一份大薯条和一大杯可乐,你需要连续步行6个小时来消耗卡路里。所以下面应该是剩下的没有燃烧的卡路里会增加你的体重。故选A。
【4】句意:不要被含糖量高的软饮料所欺骗。
根据Most people don’t realize how easy it is to gain weight from drinking sugary drinks, juice drinks, sports drinks and sweetened tea.大多数人没有意识到喝含糖饮料、果汁饮料、运动饮料和甜茶是多么容易增加体重。所以前面首句应该是不要被含糖量高的软饮料所欺骗。故选A。
【5】句意:人们应该在吃东西之前先计算卡路里。
根据the us government in 2014 required restaurants and especially fast food restaurants to write the calories on the menu.和It may be helpful to lose weight.美国政府在2014年要求餐馆,尤其是快餐店在菜单上注明卡路里含量,和后面说它可能有助于减肥。所以中间应该是人们应该在吃之前先计算卡路里。故选E。