题目内容

【题目】 Mark Twain is an American writer and speaker whose real name is Samuel Langhorne Clemens.

Mark Twain was his pen name, a term originally used by Misisipi River sailors to indicate(表示) the depth of water measured on the waterway.

His family was so poor that Mark Twain did not receive much teaching. His father died when he was very young. He had to learn all that he could from the people whom he met. Mark Twain wrote a large number of works throughout his life, covering novels, plays, prose, poetry and other aspects. His representative works include The Adventures of Huckleberry Finn, The Adventures of Tom Sawyer and so on.

In terms of content, his works criticize(批判) unreasonable phenomena or the ugliness of human nature, express the writer's strong sense of justice(正义) and care for the ordinary people as a typesetter and sailor; in terms of style, experts and readers generally agree that humor and satire(讽刺) are the characteristics of his writing.

Mark Twain is the founder of American critical realism literature. Most of his works have been translated into Chinese.

1"Mark Twain" was a name of _________.

A.a bookB.a famous American writer

C.a river in AmericaD.a large ship

2Why didn't Mark Twain get much education?

A.Because he wanted to learnt by himself.

B.Because his father didn't want to send him to school.

C.Because his family was very poor.

D.Because there were no school at that time.

3From this passage, we cannot know __________.

A.Mark Twain's real nameB.Mark Twain's representative works

C.Mark Twain's deathD.Mark Twain's writing style

【答案】

1B

2C

3C

【解析】

文章大意:作者通过这篇文章主要向我们介绍了马克·吐温的生平事迹,从童年的生活到写作生涯都做了细致的描写。

1

细节理解题。根据文章“Mark Twain is an American writer and speaker whose real name is Samuel Langhorne Clemens. 马克·吐温是一位美国作家和演说家,他的真名是塞缪尔·兰霍恩·克莱门斯。可知,马克·吐温是美国著名作家,故答案为B

2

细节理解题。根据文章“The family was so poor that Samuel did not receive much teachingHe had to learn all that he could from the people whom he met 他的家庭很穷,马克·吐温没有受过多少教育。他父亲在他很小的时候就去世了。他必须向他遇到的人学习他所能学到的一切。可知当塞缪尔还是个孩子的时候,他没有受过多少教育,因为这个家庭很穷;故答案为C

3

理解判断题。根据文章内容可知,我们可以知道马克·吐温的真名、马克·吐温的代表作和马克·吐温的写作风格。无法知道马克·吐温之死,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下面短文并用英语回答问题,将答案写在横线上。

One day June Green visited the family doctor, Edward Smith. Dr. Smith was an old man with a long beard.

“What’s the problem, June?” Dr. Smith asked her.

“I’m very worried about my son, teddy.” Mrs. Green said, “I can’t stop him from gambling(赌博). He spends all his money betting on horse races. And not just on horse raceshe’ll bet on anything. It doesn’t matter what it is.”

“I’ve cured people of gambling before.” Dr. Smith said, “Send him to me. I’ll talk to him.”

A week later, Dr. Smith spoke to Mrs. Green on the phone. “I think I’ve cured your son.” he said. “That’s wonderful. How did you do it?”

“Well,” the doctor said, “It was very strange. While we were talking, he was looking at my beard. Suddenly he said, ‘I bet you $50 that’s a false beard.’” “Oh, no!” Mrs. Green cried. “It’s all right,” the doctor said, “I knew what to do. ‘My beard isn’t a false one,’ I told him, ‘And I can prove it.’”

“ ‘Can I pull your beard and find out?’ your son asked me.”

“I thought, this was my chance to teach him a lesson, so I said, ‘Yes, you can pull my beard.’ ”

“Well, he pulled it, and soon found out it was real.” The doctor laughed. “He had to pay me $50. That should cure his gambling.”

“Doctor,” Mrs. Green said, “You’re wrong. You haven’t cured him. You’ve made him even worse.”

“How can that be?”

“The day before he went to see you, he bet me$100 that you would ask him to pull your beard!”

1How much money did Teddy win in the end?

___________________________________________________________

2What was Teddy’s problem?

__________________________________________________________

3Did the doctor cure Teddy? Why or why not?

____________________________________________________________

【题目】 微笑是人类最美的语言。某英文报以“Smiles"为题,举办中学生征文活动。请根据下面的信息写一篇英语短文,内容包括:微笑的力量、你的微笑故事以及故事给予你的启示。

1. Power of smiles.

2.Your own story about smiles.

3.What you have learned from the story.

注意:1.词数90左右,开头已经写好,不计入总词数

2.短文必须包括所有要点,行文连贯通顺;

3.短文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

A smile is the most beautiful language of human beings._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.

“I’m sick,” she said, “I must go home.” And she left Green Gables and ran all the way home.

On Monday, Anne went to see if Diana was better. She soon ran back home with tears rolling down cheeks.

“What has happened, Anne?” asked Matila.

“Mrs. Barry says that I sent Diana home drunk on Saturday. She says she’s never going to let Diana play with me again!”

Marilla went to the cupboard and then came back to the kitchen with a bottle of wine, trying not to smile.

“Anne, you gave Diana wine instead of raspberry cordial. Didn’t you know the difference?”

“I never tasted it,” said Anne. “But Mrs. Barry will never believe me. And now I’ll never be able to play with Diana again!”

The following Monday, Anne surprised Marilla by coming down from her room with her books. “I’m going back to school,” she said. “That is all there is left in life for me, now that my friend is gone.”

Marilla tried not to show how happy she was to hear this. “You’d better work hard,” she said.

Anne did work hard, and soon she was top of the class with Gilbert Blythe, whom she still found very annoying.

One evening, Anne was at home doing her homework. Matthew was home, but Marilla had gone to town with the Barrys and Mrs. Lynde. Suddenly, Anne looked up and saw Diana standing at the door. She looked very worried.

“What is the matter, Diana?” cried Anne.

Oh, Anne, do come quick,” said Diana nervously. “Minnie May is very sick. Father and Mother are away in town and there’s nobody to go for the doctor.”

Matthew quietly got his cap and coat and went for the doctor.

1How many glasses of drinks did Diana have on that day?

A.Two glasses.B.Only one glass.

C.More than two glasses.D.Less than two glasses.

2Why didn’t Anne know the difference between the cordial and wine?

A.She had never tasted them.B.They were both red.

C.She thought they tasted the same.D.They smelled the same.

3What did Marilla tell Anne about going back to school?

A.That she’d better not get into trouble.B.That she’d better work hard.

C.That she should be friends with Gilbert.D.That she should not speak to Diana.

4Which is TRUE according to the passage?

A.Anne was drunk after drinking the wine.B.Minnie is very sick after drinking the cordial.

C.Marilla was happy with Anne’s study plan.D.Diana was the only top student in her class.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网