题目内容

【题目】Enjoying Dinner with Friends in America

Americans, like many people elsewhere in the world, like to invite friends to their homes for an evening of food, drink and conversation. Formal dinners, in fine homes and hotels in the United States are much the same as formal dinners anywhere in the world. But as most people in the United States have no servants (佣人) , their dinner parties at home are mostly informal. Guests may sit down at a table, or, as many new small homes have no separate (单独的) dining room or very small dining space, guests can also serve themselves and eat in the living room, holding their plates on their knees.

A more enjoyable form of entertainment is the picnic. Americans are great picnickers, and almost every family has a picnic basket. Summer invitations are often for a picnic at a park or in the open countryside. Unless hamburgers or hot dogs are cooked over a fire, picnic food is usually cold sandwiches, salads, potato chips, etc. Watermelon is a favourite dessert, followed very often by baseball for the young and active, and naps (打盹) for the weary (疲惫的困乏的).

1What do most Americans like to do?

A. To entertain friends at home with food and drink.

B. To invite friends to some fine homes.

C. To spend an evening with friends in the country.

2Why do most Americans prefer informal parties?

A. Because they have no servants to help them.

B. Because their houses are too small to hold formal dinner parties.

C. Because it takes them too much time to prepare formal parties.

3Where do guests sit and eat at informal dinner?

A. At a table in the dinning room.

B. In the living room.

C. Both A and B.

4According to the passage, what do people usually NOT have for a picnic?

A. Cooked food. B. Hot food. C. Cold food.

5Why is the picnic said to be a more enjoyable form of entertainment?

A. Because people can be closer to nature.

B. Because a dessert is served.

C. Because the whole family can have it together.

【答案】

1A

2A

3C

4B

5A

【解析】

短文大意:本文介绍了如何在美国和朋友一起享用晚餐。同时介绍了野餐是一种更令人愉快的娱乐方式。

1细节理解题根据句子Americans, like many people elsewhere in the world, like to invite friends to their homes for an evening of food, drink and conversation. 美国人像世界上其他地方的许多人一样,喜欢邀请朋友到他们家里吃喝聊天。可知多数美国人喜欢在家里用食物和饮料招待朋友故选A。

2细节理解题由句子But as most people in the United States have no servants (佣人) , their dinner parties at home are mostly informal. 可知他们在家里的晚餐聚会大多是非正式的,是由于美国大多数人没有佣人。故选A。

3细节理解题。根据句子Guests may sit down at a table, or, as many new small homes have no separate (单独的) dining room or very small dining space, guests can also serve themselves and eat in the living room, holding their plates on their knees. 可知客人可以坐在餐桌旁,或者,在非常小的饭厅里,客人也可以自己服务,在客厅吃饭,把盘子放在膝盖上。结合选项可知A/B都正确,故选C。

4推理判断题。根据句子Unless hamburgers or hot dogs are cooked over a fire, picnic food is usually cold sandwiches, salads, potato chips, etc. 除非汉堡包或热狗在火上烹制,野餐通常是冷三明治、沙拉、薯片等。可知美国人野餐一般不吃辛辣的食物。故选B。

5推理判断题。题干的意思是:为什么野餐被认为是一种更愉快的娱乐方式?根据句子Summer invitations are often for a picnic at a park or in the open countryside. 夏季野餐通常是在公园或露天郊野。因为这样会更加亲近自然。故选A。

怎样做细节理解题?

用细节定位法来做细节理解题。

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。

事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。

做细节题具体方法与步骤如下:

略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。

按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Is the whale the worlds largest fish? No. It looks like a fish, but it is really a mammal. (哺乳动物)Then whats the worlds largest fish? Its the whale shark.

Although the whale shark is our biggest fish and lives in many oceans around the world, few people have ever heard of it. Scientists have not been studying whale sharks for very long. Much more needs to be learned about them.

A whale shark is sometimes called a gentle giant. It likes to be alone and doesnt care a bit about divers or humans. The biggest whale shark weighed 24,250 pounds and was nearly 40 feet long. This makes it heavier and longer than a school bus.

Inside its huge mouth are great numbers of very small teeth. To count all of them, youll need to do some maths. The whale sharks teeth are arranged in rows. There are between eleven and thirteen rows on each jaw (颚) and around three hundred teeth in each row.

However, the whale shark rarely uses its teeth. It does not chew or bite its food. Large amounts of water are pulled into its mouth and then pushed out through its gills (鳃).

For a few months every year, a group of whale sharks comes to Ningaloo Reef, off Western Australia. This gives scientists a wonderful chance to study the large fish. Whale sharks do live in other oceans of the world, but no one knows their population. It is possible that our biggest fish may need protecting. It is one of the reasons why scientists continue to learn all they can about these gentle giants.

根据短文内容选择最佳答案

【1】The underlined word rarely in the passage means ________in Chinese.

A. 过多地 B.稀有地 C. 很少地

2Picture shows the head bone of the whale shark.

3Which sentence can tell us that whale sharks are gentle?

A. They have large mouths.

B. They leave divers alone.

C. They live in many oceans.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Little is known about whale sharks because scientists have studied them for a long time

B. The fifth paragraph is mainly about how a whale shark eats.its food.

C. The writer helps us know what the whale sharks mouth looks like by comparing sizes.

5The best title for the article should be ___________.

A. Gentle Giants

B. The Diary of a Sailor

C. The Largest Animal

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网