题目内容

【题目】You may feel comfortable with some peopleYou spend an hour with them and feel as if you have known them half a lifeThese people have something in commonAnd once we know what it is, we can try to do it ourselves.

How is it done?1If you follow the skills, you’ll make friends with people quickly.

First of all, good talkers ask questions2One well-known businesswoman says, “At business lunches, I always ask people what they did that morningIt’s a common question, but it will get things going.” From there you can move on to some other questionsAnd how he answers will let you know how far you can go

3This point seems clear, but it isn’tYour question should have a point and help to tell what sort of person you are talking toAnd to find out, you really have to listen carefully and attentively.

Real listening at least means some things4If someone sticks to one topic, it means he’s really interested in itReal listening also means not just listening to words, but to tones (语气) of voiceIf the voice sounds boring, then, it’s time for you to change the subject.

Finally, good talkers know well when to say good-byeRemember to give him a handshake and say, “ I’ve really enjoyed meeting you.”5Let people know what you feel, and they may walk away feeling as if they’ve known you half their life.

AAlmost anyone will answer a question.

BHere are several skills that good talkers have.

CIf you want to see that person again, don’t keep it a secret.

DFirst, it means not to change the subject of the conversation.

ESecond, once good talkers have asked questions, they listen to the answers.

【答案】

1B

2A

3E

4D

5C

【解析】试题分析:在交流的过程中有的人让你感觉到舒服,经过一个小时的交流仿佛相识有半生之久。那么如何有好的交流技巧,短文介绍了几个方法:1.会问问题。2.做为好的交流者,要在问过问题之后,学会倾听。3.想再见面,就不要保守秘密。

1B细节理解题。联系上文:你与一些人交流时可能会感觉到舒服。经过一个小时的交流,就好象是相互了解了。如何做到这些呢?这里有几点交流的技巧。通过阅读全文,下文都在介绍相关技巧,因此选择第二项。故选B

2A细节理解题。联系上下文:首先,好的交流者会问问题。结合下文的解释了解,几乎每个人都会回答一个问题。故选A

3E细节理解题。上文为第一点,下文又提到了第三点,因此本段是描述第二点技巧。好的交流者,问过之后,会倾听答案。因此选择第五项。故选E

4D细节理解题。联系下文:如果一个人坚持这个话题,它意味着对他这个话题感兴趣。真正的交流者通过语气来判断,如果语气是无聊的,那么最好改变主题。从而推断为,首先,不要改变交流的主题。故选D

5C细节理解题。联系上下文:当交流结束时,想继续了解,因此想见面,不要保守秘密。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Jambo’s Story

In 1986, a video of a frightening event involving a gorilla (大猩猩) and a boy was watched by millions of people around the world. The video is still popular on the Internet today, changed people’s opinions of gorillas forever.

On 31 August, 1986 a couple took their two young sons to Jersey Zoo. When the family arrived, they went to see the gorillas straight away. The father noticed that the children were too small to see the animals, so he picked up his five-year-old son, Levan, and put him on the top of the wall. Then he turned round to pick up his other son.

When the father turned back, Levan had disappeared. The boy had fallen off the wall, into the gorilla area. The parents looked down and saw that their son was lying on the ground, about four metres below them. He wasn’t moving.

Levan’s father tried to climb down into the wall to save the boy, but he was stopped by the other zoo visitors. Slowly, the gorillas came closer to Levan. A large crowd of people had come to see what was happening. Everyone was shouting. They were scared that gorillas might seriously hurt the boy.

Jambo, a 200kg male gorilla, got to Levan first. He moved carefully around Levan. He softly touched his back. Then he sat down between Levan and the other gorillas. When he saw that a young gorilla had come too close, Jambo stood up and did not let him pass. His message to the other gorillas was clear,”Don’t touch him!” He pulled lightly of Levan’s clothes and after a while Levan opened his eyes and started to cry.

Jambo ran away and his gorilla family followed him. Some time later, zookeepers saved Levan. He had broken several bones in the fall, and had seriously hurt his head, but he was alive. A man had filmed everything and millions of people around the world watched the video on the news.

Jambo! People had always thought that gorillas were dangerous animals, but the video changed their minds. Soon letters, cards and even boxes of bananas arrived for him at the zoo. Jambo died in 1992, but people built a statue (雕像,塑像) at the zoo to remind the world of this wonderful animal.

1Is the video still popular on the Internet today?

______________________________________________________________

2How old was Levan in 1986?

______________________________________________________________

3What did Jambo do when a young gorilla had come close to Levan?

______________________________________________________________

4Who saved Levan after Jambo and his gorilla family ran away?

______________________________________________________________

5Why did people build a statue for Jambo at the zoo?

______________________________________________________________

【题目】 Are you interested in sports games? Here are some big and exciting games in China. Read on to learn more about them.

The 11th Asian Games

The mascot(吉祥物)of the 1990 Beijing Asian Games is called Pan-Pan and it comes from a real-life panda in China, Basi. Pan-Pan means hope for friendship, peace and good grades in the Asian Games.

The 29th Olympic Games

The mascots of the 2008 Beijing Olympics are called Fuwa in Chinese, or Friendlies in English. The five mascots are Beibei, Jingjing, Huanhuan, Yingying, and Nini. Together they mean "Beijing welcomes you"·

The 16th Asian Games

The mascots of the 2010 Guang Zhou Asian Games are A Xiang, A He, A Ru, A Yi and Le Yangyang. When put togetherXiang He Ru Yi Le Yangyang), they mean peace, great happiness, and everything going as you wish.

The 24'h Olympic Winter Games

The mascot of the 2022 Beijing Winter Games is called Bing Dwen Dwen. People call it Bing Dwen Dwen because it shows the features(特点)and the spirit of the Winter Games. You can watch the exciting games in Beijing and Zhangjiakou.

1When are the 11th Asian Games?

A.In 1990.B.In 2008.C.In 2010.D.In 2022.

2Where are the 16th Asian Games?

A.In Beijing.B.In Guangzhou.

C.In Zhangjiakou.D.In Zhangjiakou and Beijing.

3What __________ is the mascot of the 2008 Beijing Summer Olympics?

A.Pan-pan.B.Fuwa.C.Yangyang.D.Basi.

4People call the mascot of the 2022 Beijing Winter Games Bing Dwen Dwen, because_______.

A.it means Beijing welcomes youB.it means peace and great happiness

C.it means hope for friendship and good gradesD.it snows the features and the spirit of the games

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网