题目内容

【题目】 Do you want to enjoy the beautiful roses while watching fashion shows? Do you want to pick your favorite roses for the people you love? In addition, you can enjoy the delicious local food! The Rose Festival is coming again!

The Rose Festival in Zhucheng

Time

July 16th — August 30th 8:30 am- 6:00 pm

Place

In the Weihe Water Park

Activities

* Fashion shows * Concerts

* Pick roses * Enjoy tasty food

How to get there

Take Bus No. 2, 6 or 14 and get off at the station of Weihe Water Park.

The price of the ticket

People aged over 60: free

People aged between 16 and 59: 100 yuan

Students aged between 7 and 15: 50 yuan

Children under 6: free

Attention

* At eight o’clock on the morning of July 16th: the opening ceremony

* After the opening ceremony, it’s the tour time. You can walk slowly in the park and enjoy the beautiful flowers. If you are tired, we have special sightseeing buses for you.

* The first two days and the last two days: half price

* Don’t throw rubbish while you’re visiting the park.

* Only pick the roses in special areas, or you’ll be fined.

* Come to visit with your ID card.

1What CAN’T people do on the Rose Festival?

A.Enjoy fashion shows.B.Eat delicious local food.

C.Pick some roses.D.Make rose cakes.

2If two students both aged 14 go to the Rose Festival on July 18th, how much should they pay?

A.50 yuan.B.100 yuan.C.150 yuan.D.200 yuan.

3If you want to spend less money, when should you go to the Rose Festival?

A.On July 17th.B.On July 18th.

C.On August 1st.D.On August 28th.

4What can we know from the passage?

A.The Rose Festival lasts for half a month.B.There are special sightseeing buses in the water park.

C.You can pick roses everywhere in the park.D.You can visit the Rose Festival without your ID card.

【答案】

1D

2B

3A

4B

【解析】

本文讲述了玫瑰节。节日中科院一边看时装表演一边欣赏美丽的玫瑰,可以为你爱的人挑选你最喜欢的玫瑰,还可以品尝到当地的美食。包括了活动时间、地址、出行方式、票价、注意事项等。

1推理判断题。根据“* Fashion shows * Concerts* Pick roses * Enjoy tasty food”可知游客可以欣赏时装秀、音乐会、采玫瑰和可口的食物,没有做玫瑰蛋糕,故选D

2推理判断题。根据“July 16th — August 30th 8:30 am- 6:00 pm”及“The first two days and the last two days: half price”可知718日是第三天,不享受半价;结合“Students aged between 7 and 15: 50 yuan”可知是50+50=100,故选B

3推理判断题。根据“The first two days and the last two days: half price”可知71617两日及82930两日,所以选项A符合题意。故选A

4推理判断题。根据“July 16th — August 30th 8:30 am- 6:00 pm”可知是持续了一个半月,选项A不正确,所以排除A;根据“If you are tired, we have special sightseeing buses for you.”可知有专门准备的观光巴士,选项B正确;根据“Only pick the roses in special areas, or you’ll be fined.”可知只在特殊的地方采摘玫瑰,否则会被罚款,选项C不正确,所以排除C;根据“ Come to visit with your ID card.”可知带着你的身份证来参观,选项D不正确,所以排除D;故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网