题目内容
【题目】 Although English is called the “international language",there are quite a few kinds of English around the world .English, of course ,come from England. Soon, it spread to all of Britain and different kinds appeared. Kinds of English that are often taught to language students are British. American,Canadian.Irish. Australian.and New Zealand, Native(本族语的)speakers of English from these countries number more than 380 million.
There is a second group of countries whose histories have been directly touched by one of the English-speaking civilizations(文明).Therefore. they use English in different important ways within their own government and everyday life.India.Malaysia. and Kenya are examples of this group.The total number of speakers in this group is more than 300 million.
In a third group of countries. English is widely used as a foreign language. However,people use their native language within their own government and in everyday life.Some countries in this group are China, Russia, Egypt, Indonesia and the countries of Western Europe. The number of speakers in this group can be as many as 1.000 million and it is growing fast.
The changing situations of English raise many questions. Will another language take the place of English as the international language? Will new kinds of English develop in other countries such as China or Russia?
【1】Where did English come from?
A.America.B.Canada.C.England.D.Ireland.
【2】One of the English-speaking civilizations once influenced the history of .
A.EgyptB.KenyaC.IndonesiaD.France
【3】In China and Russia English is widely used .
A.in their everyday lifeB.by their government
C.as the native languageD.as a foreign language
【4】What does the underlined word"raise” in the last paragraph probably mean?
A.举起B.引起C.抚养D.筹集
【5】What might be the best title for the text?
A.Why do we speak English?B.Where does English come from?
C.Which English will we speak?D.How many people speak English?
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】B
【5】A
【解析】
本文是一篇记叙文,主要讲述了英语作为一门国际语言,在世界各地也有很多种类。文中分三种情况讲述了英语的在各个国家的使用情况以及英语的变化情况所带来的问题。
【1】细节理解题。根据第一段“English, of course ,come from England.”可知英语就是来自英国。故选C。
【2】细节理解题。根据第二段“There is a second group of countries whose histories have been directly touched by one of the English-speaking civilizations.…India, Malaysia and Kenya are examples of this group.”可知印度、马来西亚和肯尼亚的历史被讲英语的文明影响了。根据四个选项可知,只有Kenya符合题意,故选B。
【3】细节理解题。根据第三段“In a third group of countries English is widely used as a foreign language.”以及“Some countries in this group are China, Russia, Egypt, Indonesia and the countries of Western Europe.”可知在中国、俄罗斯、埃及、印尼及西欧的一些国家,都把英语作为外语广泛使用。故选D。
【4】词句猜测题。根据最后一段“The changing situations of English raise many questions.”中many question提示,可知此处应该是“引起问题“的含义,故raise的含义为“引起”。故选B。
【5】最佳题目题。根据全文文意,本文主要讲述了英语在各个国家的使用情况。Why do we speak English? 为什么我们讲英语?Where does English come from? 英语从那里起源?Which English will we speak? 我们将要说那种英语?How many people speak English?多少人说英语。结合选项可知,A项符合文意。故选A。
【题目】
Hours of sleep people get every night | Major reasons of sleeplessness | The ways they’ve tried to improve sleep |
6 hours or less 30% 7 or 8 hours 59% 9 hours or more 10% | School, job or family pressures Wine, coffee or too much food at night Working during the night poor environment | Taking sleeping medicine 50% Reading 38% Taking a warm shower 23% Turning on radio or TV 22% Drinking warm milk 19% |
判断正(A)误(B)题
【1】Over half people sleep seven or eight hours every night.
【2】The only reason of sleeplessness is school, job or family pressures.
【3】People have tried to improve sleep by drinking wine and coffee at night.
【4】The fewest people drink warm milk to improve sleep.
【5】In order to improve sleep, more people prefer to take sleeping medicine rather than take a warm shower.