题目内容
【题目】 Wang Xingyue, 14, Shnaghai: I don’t think we should set off firecrackers during holidays. It is really noisy. Some people set them off at midnight. People nearby can’t sleep well. It also creates air pollution and lots of rubbish. So I think there is no need to set them off anymore during holidays.
Liu Ran, I4, Shangdong: Setting off firecrackers is a tradition during Chinese festivals. People set them off to celebrate or wish a happy new year. This is very important in our lives. It reminds us of the invention of gunpowder in ancient China. We can’t give it up.
Lin Yisong, 15, Zhejiang: I think we should control firecrackers. During holidays, the government could tell people to gather in one place. They can set off firecrackers and others can watch. It is safer to do this and people can still enjoy their holiday tradition.
Li Qiang, 14, Jiangsu: I think we can improve firecrackers. The firecrackers we use now are dangerous. That’s why we can’t set them off freely. But if we can make them safer and better for the air. We wouldn’t have to give them up.
Zhang Qi, 14, Hubei: Firecrackers are dangerous and bad for the air. I think we can use something else to replace them. For example, we can use LED firework instead. They are beautiful and safe. Even kids can play with them.
【1】How many provinces (cities) are these teenagers from?
A.Three.B.Two.C.Five.D.Four.
【2】What are the teenagers discussing?
A.Whether we should set off firecrackers.B.Ways to set off firecrackers.
C.What traditions we have for holidays.D.How to improve firecrackers.
【3】What problems does setting off firecrackers cause?
a. It is noisy. b. It creates air pollution.
c. It wastes electricity. d. It creates rubbish
A.abcB.abdC.acdD.bed
【4】Who most strongly agreed that people should still set off firecrackers?
A.Wang Xingyue.B.Liu Ran.C.Li QiangD.Zhang Qi.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【解析】
文章大意:本文介绍了“过年要不要燃放烟花爆竹”。这个讨论从年前争论到年后,从减轻环卫工人的负担到降低空气污染,反对者的声音高涨,但也有人认为作为传统节日活动,应该燃放烟花爆竹。
【1】
.细节理解题。根据“Wang Xingyue, 14, Shnaghai;Liu Ran, I4, Shangdong;Lin Yisong, 15, Zhejiang;Li Qiang, 14, Jiangsu;以及Zhang Qi, 14, Hubei”可知,这五个人来自于五个省。可知,故答案为 C。
【2】
细节理解题。根据每人的第一句话可知,本文讨论了“过年要不要燃放烟花爆竹”。之一话题。可知,故答案为 A。
【3】
细节理解题。根据“It is really noisy.”噪音大。根据“It also creates air pollution and lots of rubbish.”它还会造成空气污染和大量垃圾。至于是否浪费电能。文中没有提到。所以放鞭炮会造成的问题是:噪音大;造成空气污染;制造垃圾。可知,故答案为 B。
【4】
推理判断题。根据“This is very important in our lives. It reminds us of the invention of gunpowder in ancient China. We can’t give it up.”这在我们的生活中非常重要。它使我们想起了中国古代火药的发明。我们不能放弃。可以推知:刘然最强烈地同意人们还是应该放鞭炮的。可知,故答案为 B。
【题目】 Are you interested in reading books? If you are a reading fan, please come to Guanyun Library.
After it was closed from January 23rd to March 29th, it will be open again from March 23, 2020. If you want to know more information about it, please read the notice below.
Opening time | From 9 a.m. to 5 p.m. from Monday to Friday. From 8 a.m. to 6 p.m. at the weekend. |
Rules | Here you can read more than 150,000 copies of books as well as some common magazines. You can read different types of newspapers, too. You can borrow 4 books at a time and keep it for 20 days for free. If you want to keep it longer, you must renew them. Otherwise, you will be fined. |
Attention | Please wear a task and have your temperature taken before coming in. For your health, please keep a distance(距离) of at least l.5 meters. You mustn’t bring in your food or drinks. |
【1】What should you do according to the rules?
A.I can borrow 5 books at a time.B.I can keep the books for a month.
C.I can read newspapers in the library.D.I can take magazines out of the library.
【2】What can’t you do in the library?
A.Read my favourite book.B.Wear a mask.
C.Keep far from others.D.Eat a hamburger.