题目内容

【题目】 As junior middle school students, you must have learned the word “knock”. 1 For exampleyou knock on a door when you want to enter someone’s house. But did you know that when you want good luck, you should knock on wood?

Knocking on wood is something we either do or say (or both) to bring good luck. This custom may come from ancient times. 2 Even if they don't believe it to be true, many Americans say “Knock on wood!” to mean “ Wish me good luck!”

“To knock around” is to walk around without a clear purpose. 3 And it was not a waste of time. So don't knock me for spending so much time knocking around! This means to criticize, 4 So, if someone criticizes your career choice, you can say, “Why are you knocking my job? It's my business.”

There is another informal expression: Don't knock it till you've tried it. This means you should not criticize something you have not tried.

5 Others learn from experience. And difficult experiences can be the best teacher. In a way, they are a lot like school. And we call that school "the school of hard knocks". In the school of hard knocks, you learn something as a result of difficult or unpleasant experiences. The term "hard knocks" means the situations in life that try to knock you down, but you won't give up.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项。使文章意思通顺,内容完整。

A.It is usually used before the word door".

B.Speaking of university, some people go there to learn.

C.So knocking on a tree was thought to bring good luck.

D.You can knock around your neighborhood or city streets.

E.If you knock something, you keep finding mistakes with it.

【答案】

1A

2C

3D

4E

5B

【解析】

本篇介绍knock这个词的几个常用短语。介绍了knock on the doorknock on woodknock around”knock sb/somethinghard knock等正确的用法。

1根据下文“For exampleyou knock on a door when you want to enter someone’s house”举例说明knock这个词的用法,推断空格指knock通常放在door前面;故答案为A

2上文“敲打木头是我们做或说(或二者兼而有之)的事情,以带来好运;根据下文“Even if they don't believe it to be true, many Americans say “Knock on wood!” to mean “ Wish me good luck!”即使这种做法不可能带来好运,美国人宁愿相信,推断空格指人们认为敲树能带来好运。故答案为C

3上文““To knock around” is to walk around without a clear purpose” knock around”没有明确目的的情况下四处走动,推断空格进一步说明该词的用法;故答案为D

4根据上文“So don't knock me for spending so much time knocking around! This means to criticize”推断下文进一步阐述knock sb/ something的意思;故答案为E

5空格在段首,判断是总述句,根据下文讲述hard knocks指人们在学校从困难或不愉快的经历中学到了一些东西或在生活中,那些试图击倒你,但你不会放弃的情况,空格后“Others learn from experience”推断空格指有的在大学学习,有的从经验中学习;故答案为B

补全短文,解答前先阅读备选句,理解备选句的句意;再跳空阅读全文,了解大意;然后,根据上下文联系、查看空格句与段落和主体文章之间的逻辑关系,推断空格所缺的信息,所选的句子要能使文章前后内容衔接,意思连贯。题1234在段落的中间,句子都有承上启下的功能,要根据上下文联系推断空格信息,题5在段首,要根据下文的陈述并根据some…others…结构判断选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Hangzhou, a city in East China, held the 2019 World Environment Day celebrations. It sets an example for air pollution control.

Over the past ten years, Hangzhou government has been improving bike-friendly infrastructure for cyclists. A smart card allows users to easily use all kinds of public transport. "There have been 760 million rides in total, and that's almost half the population of China," says an officer. "So far, more than 400 cities in China have chosen our project. Our dream is to promote our mode across China and all over the world." As a result, cycling has become a popular choice for both local citizens and tourists, and the efforts of the Government-run company have been praised by many countries in the world.

As well as leading the Chinese cycling return, Hangzhou is also home to a creative way to encourage more green lifestyles. It puts an app called Ant Forest into use which is helping to stop desertification, cut air pollution and plant millions of new trees.

The “Ant Forest” mini- program is a Hangzhou based project from Chinese payment app Alipay. It encourages users to take small, environmentally friendly actions in their daily life, such as cycling rather than driving to work, walking or recycling clothes. When users perform any carbon-reducing activities, they are rewarded with "green energy" points. As they have enough points, a real tree will be planted. According to Ant Financial, more than 100 million trees have been planted by now.

Hangzhou's achievements in environmental protection are just a small part of those in China. China's consistent efforts battling the air pollution have paid off.

根据材料内容选择最佳答案。

1What can we know according to Paragraph 2?

A.The population of Hangzhou is nearly 760 million.

B.People in Hangzhou can use the public transport for free.

C.Cycling has become a popular choice only for the local people.

D.Now more than 400 cities in China have chosen Hangzhou's project.

2What does the underlined word "desertification" mean in Chinese?

A.沙漠化B.遗弃C.风蚀D.雾霾

3We can receive "green energy" points by the following ways except _________.

A.walkingB.cycling

C.driving to workD.recycling clothes

4Which of the following is TRUE about the Ant Forest?

A.People can save a lot of money through Ant Forest.

B.More than 100 million trees have been planted in Ant Forest by now.

C.As people have enough points, a real tree will be planted by themselves.

D.The "Ant Forest" mini-program is a creative way to encourage more green lifestyles.

5What is the text mainly about?

A.China's efforts battling the air pollution have paid off.

B.We can use all kinds of public transport by using a small card.

C.The 2019 World Environment Day celebrations were held in Hangzhou.

D.Hangzhou has made great contributions to China's environmental protection.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网