题目内容
【题目】Old Dawson had the best apples in town,but kids knew they mustn't go into his yard to pick a delicious apple,even off the ground,because Dawson,a bad-tempered(坏脾气的)man,they said,would come after you with his gun.
One Friday,12-year-old Janet was going to stay all night with her friend Amy.They had to walk by Dawson's house on the way to Amy's house.Like most of the children,Janet was scared of the old man because of the stories she'd heard about him.
Amy said that Mr.Dawson wouldn't hurt anyone.Still,Janet was growing more nervous with each step closer to the old man's house.When they got close enough,Dawson looked up with his usual frown(皱眉),but when he saw it was Amy,a big smile changed his whole face as he said,“Hello,Miss Amy.I see you've got a little friend with you today.”
![]()
Amy smiled back and told him Janet was staying overnight and they were going to listen to music and play games.Dawson told them that sounded fun,and offered them each a fresh picked apple off his tree.
As they walked on,Janet asked Amy,“Everyone says he's the meanest man in town.Why was he so nice to us?”
Amy explained that when she first started walking past his house, he wasn't very friendly and she was afraid of him,but she always smiled at him.It took a while,but one day he half-smiled back at her.
After some more time,he started smiling real smiles and then started talking to her.Just a“hello” at first,then more.She said he always offers her an apple now,and is always very kind.
We're always trying to achieve so much,and it's so easy to get caught up in(被卷入;陷入)everyday life that we forget we can bring cheer to ourselves and others simply.Giving a smile takes so little effort;let's smile to others.
【1】Kids were afraid of Dawson because .
A. he disliked children
B. he was a bad-tempered man
C. he always took a gun with him
【2】On that day,when Old Dawson saw Amy getting close to his house,he was .
A. very mad
B. quite happy
C. really scared
【3】From the passage,we can know that .
A. Amy wasn't afraid of Dawson before
B. Janet never heard about the stories of Dawson
C. Dawson offered each of the two children an apple that day
【4】The underlined sentence“ he started smiling real smiles” means“ Mr.Dawson .”
A. got to like Amy's smile day by day
B. didn't know how to smile until he met Amy
C. started to accept Amy as a true friend with real feelings
【5】The best title for the passage may be .
A. Smile Brings a Big Success
B. Smile Improves the Relationship
C. Smile Changes the Environment
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】C
【5】B
【解析】
本文是一篇记叙文。Amy通过不断向Dawson微笑改善了和他的关系。
【1】B
细节理解题。根据第一段中“because Dawson,a bad-tempered(坏脾气的) man,they said,would come after you with his gun”可知因为Dawson是一个坏脾气的男人,因此孩子们害怕他,故选B。
【2】B
推理判断题。根据第三段中“but when he saw it was Amy,a big smile changed his whole face”可知当老道森看见艾米时,他脸上带着微笑,因此他是高兴的,故选B。
【3】C
细节理解题。根据第四段中“...and offered them each a fresh picked apple off his tree.”可知那天道森给每个孩子一个新鲜的苹果,故选C。。
【4】C
词义猜测题。根据then started talking to her.Just a“hello” at first,then more.。可知他开始和她交谈,他们之间交流越来越多,故推断他开始用真实的情感,把艾米作为真正的朋友,故选C。
【5】B
标题归纳题。根据We're always trying to achieve so much,and it's so easy to get caught up in(被卷入;陷入)everyday life that we forget we can bring cheer to ourselves and others simply.Giving a smile takes so little effort;let's smile to others.可知微笑能改善人们之间的关系,故选B。
【题目】Teenagers are known for being creative and full of new ideas. Let’s have a look at these teenage inventions that might change the world.
Banana leaves usually go bad in two or three days. Tenith Adithyaa, a teenager from India, used UV to make the leaves stay fresh for a year. Tenith thinks that one day the leaves will be used for making plates, cups and other things. |
David Cohen, an American teenager, built an earthworm(蚯蚓) robot. It is able to go into the smallest places, where humans or dogs can’t go. It will be used for finding people in a fire or an earthquake. |
Remya Jose, a 14-year-old from India, found it tiring and boring to handwash clothes in the nearby river. She reused some bicycle parts and created a washing machine that saves time, energy and keeps people fit at the same time. |
Kenneth Shinozuku, a 15-year-old from New York, noticed that his grandfather who got Alzheimer's disease(老年痴呆) would often leave home and get lost. So he invented the wearable sensors(感应器)to help people find their family members like his grandfather. |
【1】What is the passage mainly about?
A. Popular ads
B. Useful machines
C. Strange pictures.
D. Teenage inventions
【2】The earthworm robot by David Cohen can ______.
A. make things stay fresh
B. help people wash clothes
C. go into the smallest places
D. take care of the old people
【3】Which of the following is TRUE
A. Plates and cups are made of fresh banana leaves.
B. Remya's washing machine can also keep people fit.
C. David Cohen is a middle school student from India.
D. Kenneth's wearable sensors will keep old people at home.