题目内容
【题目】 The Ministry of Industry and Information Technology has issued(颁发)commercial licenses(商用许可证) for 5G on June 6,2019, according to CCTV.
Four major telecom carriers —China telecom, China mobile, China Unicom and China Broad casting Network— received the first batch(批) of four 5G commercial licenses, said the report.
As of May, Chinese companies account for more than 30% of all essential patents(专利)related to international standards for 5G, according to a China Daily report.
The next﹣generation technology is expected to be at least 10 times faster than 4G, and its huge function to connect things will enable smart factories, self﹣driving vehicles and other uses, the report said.
China s big three telecom carriers are forecast(预计 ) to spend 900 billion to 1.5 trillion yuan(﹩134 billion to ﹩23 billion ) in total on 5G network construction from 2020 to 2025, according to a report from the China Academy of Information and Communications Technology.
China is set to become the world's largest 5G market by 2025, with 460 million 5G users according to a forecast by the Global System for Mobile Communications Associationan industry group.
【1】How many 5G commercial licenses have been issued in China?
A.One.B.Three.C.Four.D.Five.
【2】When did the Ministry of Industry and Information Technology issue commercial licenses for 5G?
A.On May 15, 2018.B.On June 6, 2018.
C.On May 15, 2019.D.On June 6, 2019.
【3】The underlined phrase "account for" in Paragraph 3 means" ".
A.ownB.explainC.buyD.require
【4】" The next﹣generation technology"in Paragraph 4 refers to .
A.3GB.4GC.5GD.6G
【5】What's the writer's purpose of writing this passage?
A.To make people interested in 5G.
B.To explain why Chinese are so proud.
C.To offer information on 5G network construction.
D.To introduce China's new development of science and technology.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】
本文是一篇说明文。主要报道了中国工业信息部为电信运营商颁发了5G的商用许可证.以及介绍了5G在中国的使用。
【1】细节理解题。根据第2大段“Four major telecom carriers —China telecom, China mobile, China Unicom and China Broad casting Network— received the first batch(批) of four 5G commercial licenses, said the report.”可知有商业许可证的有中国电信,中国移动,中国联通和中国广播电视网4个。故选C。
【2】细节理解题。根据第1大段“The Ministry of Industry and Information Technology has issued(颁发)commercial licenses(商用许可证) for 5G on June 6,2019, according to CCTV.”可知在2019年6月6号颁发了商业许可证。故选D。
【3】词义猜测题。根据第2大段“China telecom, China mobile, China Unicom and China Broad casting Network— received the first batch(批) of four 5G commercial licenses”和第3大段“more than 30%”可知是有为多于百分之三十。A. own拥有;B. explain解释;C. buy购买;D. require需要。故选A。
【4】细节理解题。根据第4大段“is expected to be at least 10 times faster than 4G”可知下一代是5G。故选C。
【5】主旨大意题。根据第1大段“The Ministry of Industry and Information Technology has issued(颁发)commercial licenses(商用许可证) for 5G on June6,2019, according to CCTV.”可知主要介绍了5G网络,即判断这篇文章的主要目的是为人们提供5G网络的相关信息。故选C。