题目内容

【题目】 Many young people want to be pop stars. Pop stars are rich. Many people think they are leading a happy and easy life. In fact, they have a very hard life. They spend much of their time on travel. Sometimes the travel is interesting, but in most time life is boring to pop stars. The following chart is a day’s life of a pop star.

Feb.10th, 2013

5:00

Woke up and had breakfast. Packed bags. Took a taxi to the airport.

7:30

Plane took off half an hour later than usual for the bad weather.

8:30

Plane landed. Waited for the luggage(行李)for half an hour. Signed(签名)for fans at the airport.

9:45

Arrived at the hotel and had a short rest.

10:00

Started out to attend the meeting with fans and gave an interview to the local reporters.

11:00

Went to the radio station to attend the live show.

12:00

Had lunch with local producers.

13:00

Went to the theatre and prepared for the night’s show. The lighting of the theatre was good, but the band (乐队) did badly in the rehearsal (彩排).

17:00

Back to the hotel. Tried to have a rest. Still worried about the band.

18:00

Had supper. But ate little.

18:30

Went to the theatre again and got ready for the show.

19:30

Sang very well, and the audience gave a warm welcome. The band improved a little.

22:00

The show was over. Very tired from it.

23:00

Back to the hotel. Took a bath. Too excited to sleep. So watched TV.

0:00

Fell asleep with TV on.

1The pop star went to the hotel on Feb.10th, 2013.

A.onceB.five timesC.three timesD.four times

2According to the chart, the pop star was good at .

A.singingB.dancingC.making facesD.playing the piano

3The pop star felt after the performance.

A.tiredB.excitedC.sadD.both A and B

4In the night’s show the band did in the rehearsal.

A.better thanB.worse thanC.as badly asD.as well as

5This passage wants to tell us that .

A.pop stars are not rich in fact

B.young people had better not be pop stars

C.there are many young people wanting to be pop stars

D.pop stars don’t have an easy life as they seem to have

【答案】

1C

2A

3D

4A

5D

【解析】

短文大意:本文以表格形式介绍了一位流行歌星一天的紧张生活,告诉我们,流行歌星的生活并不像他们看起来的那么轻松。

1题意:2013210日,这位流行歌手去了这家酒店三次。考查细节理解。根据9:45 Arrived at the hotel and had a short rest/ 17:00 Back to the hotel. Tried to have a rest./ 23:00 Back to the hotel. Took a bath.可知去了三次,故选C

2题意:根据图表,这位流行歌星很擅长唱歌。考查细节理解。根据19:30 Sang very well, and the audience gave a warm welcome唱得很好,观众给予了热烈的欢迎,可知他很擅长唱歌,故选A

3题意:表演结束后,这位流行歌星感到又累又兴奋。考查细节理解。根据22:00 The show was over. Very tired from it(节目结束。很累了)和23:00 Back to the hotel. Took a bath. Too excited to sleep. So watched TV.(回酒店,洗了个澡。兴奋得睡不着觉,所以看电视)可知他既劳累又兴奋,tired excited符合题意,故选D

4题意:乐队在晚上的演出中比排练时做得好。考查细节理解。根据The lighting of the theatre was good, but the band did badly in the rehearsal(剧院的灯光很好,但乐队在排练时表现很差)和Sang very well, and the audience gave a warm welcome. The band improved a little(唱得很好,观众给予了热烈的欢迎。乐队进步了一点)可知晚上的演出中比排练时做得好,better than好于,故选A

5题意:这篇文章想告诉我们,流行歌星的生活并不像他们看上去的那么轻松。考查文意理解。根据Many people think they are leading a happy and easy life. In fact, they have a very hard life(许多人认为他们过着幸福安逸的生活。事实上,他们的生活非常艰难)结合表格中流行歌星一天的紧张生活,可知歌星的生活并不像他们看起来的那么轻松,pop stars don’t have an easy life as they seem to have符合文意,故选D

本文是生活类阅读,关注的是明星的真实生活,题目涉及细节理解、文意理解等知识点,需要考生准确掌握细节信息,并根据短文内容进行逻辑推理,从而选出正确答案。例如第一个小题,问2013210日,这位流行歌手去了这家酒店几次,考查细节理解;根据9:45 Arrived at the hotel and had a short rest/ 17:00 Back to the hotel. Tried to have a rest./ 23:00 Back to the hotel. Took a bath.可知去了三次,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Wherever travellers go, cameras are sure to follow. It's great fun to take photos, and even more fun to show slides of the trip to friends and relatives when they come back home.

There's Aunt Sarah, smiling in front of Buckingham Palace, Aunt Sarah, smiling under the Eiffel Tower, and Aunt Sarah, smiling in a Venetian Canal. Everyone knows what Aunt Sarah looks likethey also know what Europe's great landmarks(地标)look like.

But a young man named David, just back from a trip to Greece, asked a few friends over to see his slides. The young man had an artist's eye. His pictures were not of familiar Greek architectures. Instead, he took pictures of farmers at work in the field, fishermen repairing their nets, and bearded priests(牧师)bending over their Bibles. He captured(抓住)the colour and character of the country. His friends were so interested that they asked for more.

Any amateur(外行)can do the same. All he needs is a simple camera and a little sensitivity(灵敏度). When he learns that a nation lives in its people as well as in its landmarks, he moves from an amateur to an artist.

1People who watch Aunt Sarah's slides would be ________.

A.frightenedB.excited

C.boredD.sad

2David's pictures were about ________.

A.landmarksB.architectures

C.peopleD.history

3A traveller can become an artist if he ________.

A.takes a camera with him

B.knows the history of a place

C.is interested in not only the landmarks but also the people of a place

D.learns how to draw and paint pictures of a place

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网