题目内容

【题目】 He was a fine young man, about twenty-five years old, tall and well-built, with a kind face and a nice smile. He had a brown skin, black hair, bright eyes and strong white teeth. I decided to give him the name of "Man Friday", because I first saw him on a Friday.

When he woke up in the morning, he ran out to me. I was milking my goats in the field, and he got down on the ground and put his head near my foot. I understood that he was thanking me for saving him, and I tried to show him that I was his friend.

I began to teach him to speak English, and soon he could say his name. Then he could call me "Master" and say "Yes" and "No". How good it was to hear a man's voice again! When we got to my house, I gave Man Friday some trousers, and I made him a coat and a hat. He liked his new clothes very much. Then I made him a little tent to sleep in, but for a few weeks I always took my gun to bed with me. Perhaps Friday was still a wild man and would try to kill me in the night. At first, Friday was very afraid of my gun. Sometimes he talked to it, and asked it not to kill him.

Friday was a quick learner and his English got better day by day. He helped me with the goats and with the work in the cornfields, and soon we were good friends. I enjoyed teaching him and, most of all, having a friend to talk to. This was the happiest of all my years on the island.

1Why did Man Friday get down on the ground and put his head near his master's foot?

____________________

2Where did Man Friday sleep?

____________________

3How did Man Friday get on with his English study?

____________________

4Did the master live alone or with other people on the island before Man Friday came?

____________________

5What could Man Friday help his master to do on the island?

____________________

【答案】

1Because he wanted to thank his master for saving him.

2In a little tent.

3He was a quick learner and his English got better day by day.

4He lived alone.

5He helped his master with the goats and with the work in the cornfields.

【解析】

本文节选自《鲁宾逊漂流记》,描述鲁宾逊和Man Friday的故事。

1根据第二段中“I was milking my goats in the field, and he got down on the ground and put his head near my foot. I understood that he was thanking me for saving him”可知,Man Friday跪在地上并把头靠近他主人的脚是为了感谢主人救了他。故填:Because he wanted to thank his master for saving him.

2根据第三段中“Then I made him a little tent to sleep in”可知,Man Friday在一个小帐篷里睡觉。故填:In a little tent.

3根据最后一段中“Friday was a quick learner and his English got better day by day.”可知,他学得很快,他的英语一天比一天好。故填:He was a quick learner and his English got better day by day.

4根据最后一段中“I enjoyed teaching him and, most of all, having a friend to talk to. This was the happiest of all my years on the island.”可知,鲁宾逊救了Man Friday后有了可以交谈的朋友,所以推测鲁宾逊之前是独居的。故填:He lived alone.

5根据最后一段中“He helped me with the goats and with the work in the cornfields”可知,他帮主人放羊,帮主人在玉米地里干活。故填:He helped his master with the goats and with the work in the cornfields.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 If you are in Shanghai and want to throw away a cup of milk tea, be careful. You need to follow these steps: first, pour out any leftover(残留物)into a wet waste bin; second, put the paper wrapper(包装材料)into a recyclable waste bin; third, throw the single-use cup into a dry waste bin.

Sound difficult? You'll have to get used to it. From July lst, people in Shanghai are required to sort(分类)their garbage according to strict rules.

Why should we sort our garbage? The answer lies in the increasing amount of waste we are producing. Chinese cities produce over 200 million tons of waste each year, according to China Economic Net. Most of this waste is buried in landfills, which may pollute the water and soil. Moreover, we are running out of space for new landfills.

In fact, more than half of our waste can be recycled. Recyclable garbage can be made into new materials. For example, wet garbage can be used to make gas, heat and many other kinds of useful things. But in order to recycle garbage efficiently(有效地), we need to sort our garbage.

Can't garbage-processing companies do the sorting job? They can. But that requires a lot of work and costs lots of money. Things will become much easier if each of us can sort our own garbage. Besides, the difficult task of sorting might encourage people to produce less waste. Do you still want to buy that milk tea?

1If you want to throw some paper, which of the following dustbins should you throw in?

A.a recyclable waste binB.apoisonous waste bin

C.a dry waste bin.D.a wet waste bin

2What does the underlined word "landfills" mean in Chinese?

A.沙漠B.森林地区C.郊区D.垃圾填埋

3What can be used to make gas and heat?

A.wet garbage.B.dry garbage.

C.recyclable garbage.D.harmful garbage.

4What's the best title for the text?

A.The reasons for sorting garbageB.Wonderful ways of sorting garbage

C.An introduction of sorting garbageD.An environmental city-Shanghai

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网