题目内容

【题目】 Every week we ask some people a different question about friends. Here is what people say.

At 9: 28 am, July 5, Mamoun said.

“I think a good friend is a good gift.It is precious(珍贵) and hard to find.”

At 10: 57 am, July 6, Jenny said.

“For me, a good friend can share almost everything with you. You don't mind telling him or her good or bad things. It's really happy to have such a friend. At the same time,you should put a lot of efforts to keep your friendship. It will die if you don't care about it”

At 11: 52 am, July 6, Hoangthi said.

I think a good friend can listen to all your problems and give you good advice. And a good friend is someone who can keep you secrets.

At 12: 14 am, July 6, Due said,

“A best friend can laugh with you when you are happy and he or she is the one who is around you when sad things happen. A.friend in need is a friend indeed.”

1Mamoun thinks a good friend is a good__________.

A.BookB.personC.gift

2We should put a lot of efforts to keep the friendship because__________.

A.we all like enjoying it

B.we share something with others

C.it will die if we don't care about it

3The underlined word “effort” mean “__________” in Chinese.

A.努力B.营养C.秘密

4The Chinese meaning of “A friend in need is a friend indeed.”is “__________”.

A.知音难觅B.患难见真情C.得朋友难,失朋友易

5The main idea of the passage is that__________.

A.good friends are like beautiful giftsB.what a good friend is likeC.we can live without friends

【答案】

1C

2C

3A

4B

5B

【解析】

文章大意:本文通过在不同时间向不同的人问朋友的定义,大家给出了不同的答案,说明朋友的定义不是唯一的。

1细节理解题。根据文中“I think a good friend is a good gift.”可知Mamoun认为朋友是礼物。结合选项,A选项的意思是书;B选项的意思是人;C选项的意思是礼物;可知,故答案为C

2细节理解题。根据文中“It will die if you do not care about it.”可知不努力维持,友情会消亡。结合选项,A选项的意思是我们享受友情;B选项的意思是友情对我们来说不重要;C选项的意思是如果不付出努力,友情会消亡。可知,故答案为C

3词义猜测题。根据文中“At the same time,you should put a lot of efforts to keep your friendship.” 同时,你应该付出很多努力来保持你的友谊。可知,划线的“efforts”在中文中是指“努力”。故答案为A

4句子翻译题。“A good friend in need is a friend indeed”的意思是在你需要的时候出现的朋友才是真正的朋友。可知本题正确答案为B,患难见真情,意思最为贴近。故答案为B

5主旨理解题。根据文章第一段Every week we ask some people a same question about friends. 可知文章主要探讨朋友的含义。结合选项,A选项的意思是好朋友是漂亮礼物;B选项的意思是好朋友是什么;C选项的意思是我们可以没有朋友。可知,故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Imagine you’re enjoying dinner with your friends at a nice restaurant. You’re having a great time when suddenly you hear a phone ringing at the table next to you. A man takes out his phone and starts talking about problems he’s having with his girlfriend. He keeps talking for almost ten minutes. How will you feel? Maybe you will feel uncomfortable,A_________ you can do nothing about it.

This happens all the time, not only in restaurants, but also on buses, at the cinema everywhere!

Cell phones are useful in our daily lives. But be careful not to be noisy phone users and disturb(打扰) others. You are supposed to control your own behavior. Here are a few rules.

Follow the rules! When you’re in public places and see a sign that says “Turn off cell phones” don’t use your phone. If you are allowed, speak softly for a short time and try to keep away from other people.

_________ Never make calls in a theater, when you are watching a movie or enjoying a concert.

_________ Talking on a cell phone while driving is dangerous. And watch where you’re going when you’re walking down the streets and talking on the phone.

As more people use cell phones, things are going to get worse. So, the next time you’re getting ready to make a call, stop and consider the people around you.

1选择最佳句子补全文章,将字母代号填写在答题卡上。

A. Phone off B. Pay attention

①._________

②._________

2从文中找出与It’s not safe to talk on a cell phone when you are driving意思相同或相近的句子。

______________________________________________________

3在文中A处填入合适的连词,使句子完整。_________

4回答问题。What should you do if you are allowed to use your phone in public places?

________________________________________________________________________

5根据短文内容填空。每空一词。

The main idea of this passage is to tell people the ①_________ of using cell phones in public places. And according to the writer, when you use your cell phone in public places, you should ②_________ about the people around you.

【题目】 Josiah Duncan's mother, Ava Faulk took him to a local restaurant. Ava Faulk was asked with questions when his son saw a ______ man sitting in front of the restaurant. He wanted to know exactly what a homeless person was. If the homeless person had no ______ , where would he sleep at night? agreed and the man was invited in to the restaurant. Josiah helped the man with his order, as mom ______ that he could have as much bacon(熏肉)as he wanted with his bacon hamburger. When the homeless man was ______ his meal, Josiah decided that he should offer a prayer(祈祷)to God. That was when he asked for God's protection loudly for the other customers in the ______ to hear. Later, Josiah's mother said in a video that Josiah's prayer made the eyes of nearly every customer there ______ that day.

Montgomery's TV-12 reported the story of Josiah on May 17, 2015 and it has been spread around the nation. The completely voluntary(自愿的)behavior of Josiah Duncan serves as a(an) ______to the whole world. Others entered the same restaurant that day and also saw the homeless man______only this boy with an angelic(天使般的)sense of feeling, saw him with a concern(关心)and curiosity(好奇).The curiosity reflects something we may have all ______

It's a moment the mother said she will never forget. Later, Faulk said she would consider that night as one of her ______ achievements as a parent".

1A.handsomeB.homelessC.dangerousD.strange

2A.houseB.foodC.walletD.family

3A.arguedB.wonderedC.fearedD.promised

4A.paidB.eatenC.servedD.sold

5A.poolB.restaurantC.concertD.yard

6A.closedB.wetC.dryD.blind

7A.lessonB.ruleC.ideaD.work

8A.SoB.InsteadC.HoweverD.Besides

9A.ownedB.keptC.lentD.lost

10A.greatB.falseC.similarD.lucky

【题目】 Once upon a time, there was a spider(蜘蛛)with the name Anansi. He knew that he was very clever but he also knew he wasn’t wise. He didn’t likeAthis, but he did not know what to do.

One day he had an idea. He went around the village with a basket and asked each person to give him some of their wisdom(智慧). The people laughed at Anansi because they knew that he needed wisdom the most. So each person put a bit in his basket andB每个人都祝他好运.

Soon his basket was full, Anansi was worried that his neighbors might be jealous(嫉妒)of his wisdom and take it from him. He decided to hide it at the top of a tall tree. When he tied the basket to the front part of his body, he tried to climb the tree, but it was too difficult.CHe tried again and again, but he failed every time.

Then his youngest son walked by. What are you doing, father?" he asked, and Anansi told him." Why don' t you carry the basket on your backD_____?"his son said.

Anansi wasn't happy, though he put the basket on his back and climbed the tree easily. "I walked all over the village and collectedE______ much wisdom that I am the wisest person by now, but my baby son is still wiser than me. Take back your wisdom!" he said.

So he threw the basket of wisdom into the air and went home. That’s how wisdom goes all over the world.

1文中划线部分(A)指代的是:________________________________

2将文中划线部分(B)译成英语:_________________________________

3将文中划线部分(C)改写为:He tried again and again__________ ________

4在文中(D)和(E)的空白处分别填入合适的单词:_________ __________

5在文中找出能概括本文主旨大意的句子:___________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网