题目内容
【题目】
Some students will have no time to relax, while others have no plan for the coming February.
Denial, a high school student, who is going to take part in the college entrance examination, said he had to go to the capital city of Jiangsu Province every weekend.
He has found a new professor who can help him prepare for the exam. His family is not rich, but his parents offer him 800 yuan for each lesson and 200 yuan to
pay for the bus ticket. He said he would try his best to pass the exam next year. Therefore, he has to practice playing the piano 6 hours a day before every lesson.
He said he even thought sleeping was a waste of time. How hard-working he is!
However, not every student has a perfect plan like Denial. His younger sister doesn’t get up until noon. She said holiday was boring because she couldn’t play with
her classmates. That’s why she keeps sleeping for a long time to avoid being bored. What a special reason, isn’t it?
Do you like their holiday plans? If not, why not listen to Aunt Li for advice?
Dear students,
How can you have a wonderful holiday? Both relaxing and studying are very important for you. I suggest you make good use of your time every day and make a plan
before the holiday begins. Two hours’ study is not a long time, right? Don’t spend too much time playing computer games or watching TV. It’s bad for your eyes
and neck. If your parents are free at the weekend, going out for a picnic sounds great.
Have you made up your mind, students?
【1】Why does Denial go to the capital city?
A. He goes to visit his granny.
B. He wants to learn from a professor.
C. He goes to play the piano for 6 hours.
D. His mother asks him to go there.
【2】How much does Denial have to pay each month?
A. 200 yuan. B. 800 yuan. C. 1000 yuan. D. 4000 yuan.
【3】Denial’s sister isn’t sleeping at ________________.
A. 9 a.m. B. 3 a.m. C. 11 a.m. D. 1 p.m.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【解析】试题分析:短文大意:本文介绍了关于假期的安排,文中Denial努力学习,准备大学入学考试,他的妹妹无事可做,会一直睡到中午才起床,而李阿姨给出了如何度过美好假期的建议。
【1】B细节理解题。根据第二段第二行He has found a new professor who can help him prepare for the exam.可知,他去省会的目的是为了向一位教授学习。故选B。
【2】D细节理解题。根据第二段第三行His family is not rich, but his parents offer him 800 yuan for each lesson and 200 yuan to pay for the bus ticket.可知,他每周花费1000元,一个月是4000元。故选D。
【3】D细节理解题。根据第三段第二句His younger sister doesn’t get up until noon.可知,他妹妹直到中午才起床,所以下午1点钟不会在睡觉。故选D。