题目内容

【题目】 It’s March, 2050. Frank and Mary Smith wake up in their comfortable house in the morning and switch on the bedroom computer to get the latest news. They used to read the Times, but changed to electronic newspapers many years ago.

There is the usual news about space: another space flight has returned from Mars and scientists have discovered a new planet. Then they turn to business news: the US dollar has risen greatly in Shanghai, one of the world’s leading business centers. Mary tells the computer to buy 5,000 dollars, and there is a quick response that it has been done.

As they watch the screen, Mary orders one of the household robots to make coffee for them. Frank disappears into the study to join a video conference with his partners around the world. He is a computer engineer, working for several companies. This is his third job: he used to be in marketing and then television.

Mary has a quick look at the shopping channels—the usual selection of electric cars, household robots and cheap travel offers—before picking up the video phone to talk to her assistant. She also has a job and she is doing medical research. Both she and Frank used to have an office desk in London, but in 2014 they decided to move to the seaside and work from home.

Frank and Mary have one daughter, Louise, who also has her own workstation at home. She goes to school only one day a week, mainly to play with other students. Classrooms disappeared in 2030 because there was no longer any need for them: communications systems have made it much easier to learn at home.

Louise, now thirteen, is studying Chinese at present, which has become a world language as important as English. Louise has many Chinese friends. They communicate by computer.

According to the family doctor, Louise will live to at least 130. Her wish is to work for a few decades (十年) and then spend her time on music and painting.

1Why do Frank and Mary switch on the bedroom computer in the morning?

2Who makes coffee for Mary and Frank?

3How does Frank work with others from home?

4What are the two world languages in 2050?

5What do you think of Louise’s life in 2050?

【答案】

1To get the latest news.

2One of the household robots.

3Frank works with others from home through communications systems.

4Chinese and English.

5I think her life in 2050 is convenient because she can use computers to do lots of things.

【解析】

本文描述了2050年作者一家人的生活。

1根据文中“switch on the bedroom computer to get the latest news”可知,弗兰克和玛丽打开卧室电脑是为了获取最新的新闻。故填To get the latest news.

2根据文中“Mary orders one of the household robots to make coffee for them.”可知,玛丽让一个家用机器人给他们煮咖啡。故填One of the household robots.

3根据文中“Frank disappears into the study to join a video conference with his partners around the world.”和“communications systems”可知,在弗兰克家里,有通讯系统,他可以与全世界各地的搭档参加视频会议,所以弗兰克是通过通讯系统与其他人在一起工作的。故填Frank works with others from home through communications systems.

4根据文中“Louise, now thirteen, is studying Chinese at present, which has become a world language as important as English.”可知,汉语和英语一样重要,所以在2050年,两种世界语言是汉语和英语。故填Chinese and English.

5根据文中“communications systems have made it much easier to learn at home”和“They communicate by computer.”可知,路易斯可以使用电脑做许多事情,例如:在家学习和朋友用电脑交流等,所以她的生活很便捷。故填I think her life in 2050 is convenient because she can use computers to do lots of things.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What is your favorite holiday?Here are some students' opinions.

Sandy from Taiwan

My favorite holiday is the Mid-Autumn festival. I always visit my grandfather and grandmother, and we always go to the same restaurant on the mountain. At night, we always have a picnic, and watch the moon together. I enjoy it a lot.

Yagna from India

My favorite day is Deepavali. It is also called Festival of Lights. People do some cleaning at home and light their oil lamps to thank for the defeat(败仗)of the bad king. To celebrate it, we also eat sweets and delicious food, wear new clothes, and give presents to our friends and relatives.

Pat from Thailand

My name is Pat. My favorite holiday is Songkran. It takes place from the 13th to 15th of April. On the holiday people pour water on each other. Everybody gets wet but they are happy. It is a lot of fun. People also buy new clothes and they have big parties.

1What is Sandy's favorite holiday?

A.The Mid-Autumn festival.B.New Year's Day.

C.Deepavali.D.Songkran

2In order to celebrate Deepavali, people in India ______.

A.go to mountainsB.wear new clothes

C.have a picnicD.have big parties

3What does the underlined word "Songkran" probably mean in Chinese?

A.端午节B.雪顿节C.火把节D.泼水节

4Which of the following is TRUE?

A.Pat from Thailand likes Festival of Lights best.

B.Sandy can celebrate her favorite festival by pouring water on each other.

C.Songkran takes place from the 13th to 15th of April.

D.Yagna always visit her grandparents on Mid-Autumn Day.

5The passage is mainly about "________".

A.my favourite holidayB.my friends from different places

C.my family membersD.my home town

【题目】 As Peter was flying towards the ship, he passed the crocodile ( ). It had swallowed ( ) a clock that goes “tick, tick” inside it before. However, the clock wasn’t ticking then. Peter realized it must have stopped. He began ticking himself so that the other animals would think he was the crocodile and leave him alone. The crocodile, thinking that Peter had taken the clock, followed him. But when Peter reached the ship, Captain (船长) Hook believed the crocodile was coming to get him.

Peter climbed over the side of the ship and went inside a room. He barked like a dog, and all the pirates (海盗) were very afraid. Hook sent two pirates in to find out what the noise was, but they didn’t come back. Then he sent in the children. Inside, Peter set them free, and they prepared to fight.

Peter ran out to meet Hook. “It is I, Peter Pan!” he cried.

“Get him!” cried Hook.

The pirates ran at Peter, and the lost boys ran forward to fight them. The pirates were stronger, but they were so afraid of the ticking and the noise of the dog that they didn’t fight well. Finally only Hook was ready to fight. Peter came to fight him. For a long time, the two enemies stood face to face.

They began to fight. At last Peter hit Hook with his sword ( ). Hook began to bleed. Hook continued to fight, but he was not strong any more. He knew he was going to die. He ran to the side of the ship and jumped into the sea. He did not know the crocodile was waiting for him, as it no longer ticked. The crocodile swallowed him in one bite.

1Why did Peter tick himself at the beginning of the story?

A.To follow the crocodile.B.To catch Captain Hook.

C.To get away from other animals.D.To make the pirates feel afraid.

2What does the underlined word “them” in Paragraph 5 mean?

A.The children.B.The pirates.

C.Hook and the crocodile.D.Hook and the children.

3Which is the right order of the following events?

a. Peter passed the crocodile.

b. Captain Hook jumped into the water.

c. The pirates and the lost boys fought against each other.

d. The crocodile had swallowed a clock that goes “tick, tick” inside it.

A.c-b-a-dB.d-a-c-bC.d-c-a-bD.c-b-d-a

4What happened to Hook at the end of the story?

A.He ran away safely.B.The lost boys killed him.

C.Peter hit him with a sword.D.He was swallowed by the crocodile.

5Who tells the story?

A.Captain hook.B.Peter.

C.The pirates and the crocodiles.D.Someone who is not in the story.

【题目】 Like many other countries around the world, China hopes to explore the moon. It has already done so with several probes(探测器) and lunar rover(月球车). But it has even bigger plans to put a man on the moon in the near future.

Yang Liwei, China's first man in space, said that it will "not take long" for a manned mission(任务)to get offcial agreement and money support, according to the Xinhua News Agency.

China's space programme is still young compared to those of the United States and Russia. But it has already made great achievements in exploring the moon. Its moon mission began with Chang'e 1, an unmanned orbital(轨道)probe that was sent up in October,2007. It collected data that was used to create a 3-D map of the moon's surface.

China achieved another achievement with the Chang'e 3 mission. For this mission, China's first lunar rover, Yutu, successfully landed on the moon.

For China's space programme, it was another great achievement that Chang'e 4, the second lunar rover successfully landed on the moon's far side, an area that has not yet been explored, in December, 2018.

China will follow Chang'e 4 with a series of other lunar mission. These missions will include taking lunar soil and rock samples, building "moon base, and hopefully landing a human on the moon's surface around 2030, according to Zhao Xiaojin, a senior official at the China Academy of Space Technology.

Last year, when Yang Liwei was asked if he had any plans to visit the moon himself, he replied, "If I am given the chance, no problem!" It is likely that many other Chinese share Yang's excitement about this new stage of China's space exploration efforts.

1Which of the following countries may be better than China in space programme?

A.Russia.B.The UK.C.Canada.D.Australia.

2China has already made great achievements in exploring the moon, such as, Chang'e 1 was ________ .

A.the first lunar rover and landed on the moon

B.the second lunar rover and landed the moon's far side

C.a manned prober and landed on the moon's surface with a man

D.an unmanned orbital probe and began the moon mission

3From this passage, we can know that Yang Liwei ________ .

A.is China's first man on the moon

B.is worried about China's future space programme

C.will be given a chance to visit the moon himself

D.believes it won't take long to put a man on the moon for China.

4What's the best title for this passage?

A.Hope for FutureB.China for SpaceC.A New StageD.A Moon Base

【题目】National Geographic

Need a good starter for a social studies project? From history to geography to world cultures, this site’s got it covered. Most articles are presented as interactive activities, making learning just a bit more fun. Recommended by Brooke Prouty.

PBS Kids

If you are doing research on the US government, take a look at this site. It presents unusual facts in an interesting way about voting, how government affects you and more. Recommended by Angelina Incorvaia.

Smithsonian Institute

If you need information about art, science or history, there is something for you on this huge website. The site has educational information about so many topics. You’ll learn about art from different parts and cultures around the world. There is also information about music, painting, photography, inventors and scientists, ancient cultures and much more. Recommended by Zack Dale.

Fact Monster

If you love social studies and are looking for a detailed site about geography, look here. You can click on a place and it gives you cities in that location. It also has state maps, geography games and other geography information.Recommended by Bryan Geter.

TIME FOR KIDS

Go to this site if you want to understand what’s happening in the news and read articles about kids. There are also articles written by kid reporters about different topics, games. Recommended by Martin Jacobs.

Library of Congress

The information on this site is very helpful if you need help with social studies homework on American history. The games are also great. I learned a lot while having fun.Recommended by Madie Kelterborn.

1If you like travelling, which of the following sites may be helpful to you?

A.PBS Kids.B.Smithsonian Institute.

C.Fact Monster.D.Library of Congress.

2If you are interested in the news about kids, you can visit the sites recommended by______.

A.Angelina IncorvaiaB.Zack DaleC.Bryan GeterD.Martin Jacobs

3What can we learn from the passage?

A.If you are interested in history, you can visit PBS Kids.

B.Most of the above sites can make learning more fun.

C.You can find the passage in Arts part of a newspaper.

D.The sites provide information about life in the future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网