题目内容
【题目】 Frank is a student. He likes playing with his phone very much. And he keeps the phone with him at all times. His dad thinks he is addicted (上瘾的) to his phone. But Frank doesn’t think so. They write to each other.
Dear Frank, You’ve heard the warnings. It’s reported that fifty percent of the teenagers depend on their phones too much. I think you have this problem too. That’s why I think you should give up your phone. Not forever, just for a week. I’m worried that you are developing some bad habits. You keep your phone with you all the time – you even check the basketball scores at the dinner table. It’s not a good idea to use your phone while you are doing homework. You can’t put your heart into your homework at all. And you may make more mistakes when you can’t fully put your heart into it. There are many good reasons to take a break from your phone. Have a try! So what do you say? Are you ready to give up using your phone? Love Dad |
Dear Dad, I know you think I depend on my phone too much. But I’m just using technology to help my life to be better. My phone helps me in many ways. Do you remember that time when the car broke down? I sent a message to tell you that I was going to be late. If I didn’t, you would be worried about me. My phone helps me with my homework too. I can look up anything in a second. It’s really hard to be successful today if you don’t have a phone. Social media, games, and apps might seem silly to you, but they help me to keep in touch with my friends. I promise to cut back my phone use, and I won’t use it at the dinner table anymore. But giving it up for a week would be a mistake and it wouldn’t change anything in the long term. Love Frank |
【1】How long does Frank’s dad advise him to give up his phone?
A.For a week.B.For a month.
C.For a year.D.Forever.
【2】How many teenagers are addicted to the phones according to the passage?
A.Thirty percentB.Forty percent
C.Fifty percentD.Sixty percent
【3】What does Frank think of social media, games and apps?
A.They make him smart.
B.They make him relaxed.
C.They help him make lots of money.
D.They help him keep in touch with his friends.
【4】What can we learn from the passage?
A.Frank thinks it is a waste of time to use phones.
B.Frank sometimes uses his phone to look up something.
C.All teenagers depend on their phones too much.
D.Frank’s dad thinks it’s OK to check basketball scores at dinner time.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】B
【解析】
弗兰克是一名学生,他非常喜欢玩手机,而且他一直都随身携带手机,他的父亲认为他沉迷于手机,但是弗兰克不这么认为,这篇文章是他们互相给对方写的信。
【1】句意:弗兰克的父亲建议他“戒掉”手机多长时间?
A. 一个星期。B.一个月。C.一年。D.永远。原文第一封信中That’s why I think you should give up your phone. Not forever, just for a week.(那就是为什么我认为你应该“戒掉”手机。不是永远,只是一个星期。)说明父亲建议一个星期,故选A。
【2】句意:根据这篇文章,有多少青少年沉迷于手机?
A.百分之三十;B.百分之四十;C.百分之五十;D.百分之六十。原文第一封信中It’s reported that fifty percent of the teenagers depend on their phones too much.(据报道,百分之五十的青少年过于依赖手机。)说明了沉迷手机的青少年的数量,故选C。
【3】句意:弗兰克如何看待社交媒体,游戏和应用程序?
A.它们使他聪明。B.它们使他放松。C.它们帮助他赚了很多钱。D.它们帮助他与朋友保持联系。原文第二封信Social media, games, and apps might seem silly to you, but they help me to keep in touch with my friends.(社交媒体,游戏和应用程序对您来说似乎很愚蠢,但它们可以帮助我与朋友保持联系。)说明了弗兰克的态度,故选D。
【4】句意:我们可以从这篇文章中知道什么?
A. 弗兰克认为使用电话是浪费时间。B. 弗兰克有时会用他的手机搜索东西。C. 所有青少年对手机的依赖过多。D. Frank的父亲认为可以在晚餐时间查看篮球比赛成绩。原文第二封信Social media, games, and apps might seem silly to you, but they help me to keep in touch with my friends.(社交媒体,游戏和应用程序对您来说似乎很愚蠢,但它们可以帮助我与朋友保持联系。)说明了弗兰克并不认为使用手机浪费时间,A错误;原文第一封信中It’s reported that fifty percent of the teenagers depend on their phones too much.(据报道,百分之五十的青少年过于依赖手机。)说明了沉迷手机的青少年并非全部,C错误;原文第一封信You keep your phone with you all the time – you even check the basketball scores at the dinner table.(你一直随身携带手机,甚至在晚餐桌上查看篮球比赛成绩)说明了父亲对他使用手机过度的不满意,选项D错误;原文第二封信I can look up anything in a second.(我可以在一秒钟内查找任何内容。)说明弗兰克用手机查资料,故选B。
【题目】
Global English Club ☆English training in four skills—listening, speaking, reading and writing. ☆4-month (800 yuan), 6-month (1,400 yuan) and one year (2,500 yuan) courses. ☆Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. ~ Fri. ☆All native teachers from Canada and USA. ☆Tel: 887 - 2806 ☆Add: 306 Xinhua Road | |
Body-building Club ◇All facilities (设备) supplied. ◇On the top floor of Sunny Hotel. ◇Every evening from 6:00 to 9:00, Mon. ~Sun. ◇Drinks and fruits ready for you during breaks. ◇Tel: 635 - 3188 ◇Add: 369 Dunhuang Road | Piano Club ★ One-to-one training on Sat, & Sun. from 2:00 p. m. to 5:00 p. m. (150 yuan per hour) ★Experienced teachers. ★Pianos supplied for free. ★Convenient transportation. ★Tel: 875 - 6038 ★Add: 808 Park Road |
【1】If you want to improve your English, what will you do?
A.You will dial 635 - 3188.
B.You will have classes either in the morning or evening.
C.You will go to 808 Park Road.
D.You will have classes both in the morning and evening.
【2】How much do you need to pay for one-to-one piano training every time?
A.300 yuan.B.150 yuan.C.450 yuan.D.800 yuan.
【3】If Jim is exercising in the Body-building Club, where can you find him?
A.At 808 Park Road.B.On the highest floor of Sunny Hotel.
C.At 696 Dunhuang Road.D.At 306 Xinhua Road.
【题目】完成表格:阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。
What will life be like in 50 years? A group of experts from the UK have painted us a picture-a report on life in the future. By 2069, according to the report, the digital revolution(电子革命) will have greatly changed the world. It will be like what the Industrial Revolution did 250 years ago. What impossible things will become possible? Let's take a look.
Underwater highways
They will be built under the sea. People will travel in pods(吊舱) through underwater tubes (管道). It will take less than an hour to travel between the UK and mainland Europe.
Flying taxis and buses
To stop traffic jams, people might take flying taxis and buses .For long-distance travel, they might take super-fast rockets.Travel time between London and New York could be just 30 minutes.
Space hotels
Don't know where to go during the holiday? Outer space might be a good place. People will have fun in space hotels. These hotels will be built near the moon or the planets of our solar system.
Self-cleaning homes
Future homes might clean themselves while you're at school or work, or while you sleep. It could be as easy as pressing a button.
Insect-burgers昆虫汉堡
Insects will become our main food: They are rich in protein(蛋白质) . People can make them into burgers and biscuits. People can breed more insects in their kitchens.
Underground skyscrapers
You could call them“earth-scrapers”. They are underground buildings . During an earthquake, these buildings would not fall over like normal skyscrapers.
Topic: 【1】50 years from now | |
Underwater highways | ●A way for people to travel underwater through tubes. ●It will take less than an hour to travel between the UK and mainland Europe |
Flying taxis and buses | ●They can get rid of 【2】 ●People can use super-fast rockets if they need to travel a long way. |
Space hotels | ●People may go to outer space to stay in space hotels. ●These hotels will be built near the moon or the planets in our solar system. |
Self-cleaning homes | ●You only need to press a button to tell your home to 【3】 |
Insect-burgers | ●Insects are rich in protein. ●We can male insects into foods【4】burgers and biscuits. ●In our kitchens, we can breed more insects. |
Underground skyscrapers | ●These buildings are deep 【5】 ●Earthquakes will not destroy them. |