题目内容
Doctor Carl was a very busy man. He always worked hard. He often forgot his families’ birthdays. Yesterday afternoon he remembered (i己得) it was his wife's (妻子的) birthday. He loved his wife. He wanted to give her a present. On his way home from hospital,he bought some beautiful flowers in a shop. When Doctor Carl got home,he gave his wife the flowers and said, “Happy birthday to you,dear!” “It's April 20th today. I remembered your birthday this year. ” Mrs. Carl said ,“My birthday is the day before yesterday,but thank you all the same. Better late than never!”
根据短文内容,选择正确答案。
() 1. Where did Carl work?
A. In a hospital. B. In a store. C. In a shop. D. In a family.
() 2. What did Carl buy for his wife on April 20th?
A. A present. B. Some food. C. Nothing. D. Some flowers.
() 3. When was Carl's wife's birthday?
A. Today. B. The day before yesterday.
C. April 20th. D. April 18th.
() 4. Why did Carl forget his families’ birthdays? Because .
A. he was too old B. he worked very hard
C. he was a doctor D. he was not busy
() 5. When did he buy some flowers?
A. On his way home from work. B. On his wife's birthday.
C. On his way to the shop. D. On his birthday.
1. A 细节理解题。根据 Doctor Carl 和 on his way from hospital 可 知,他是个医生,故选A.
2. D 细节理解题。根据文中... he bought some beautiful flowers in a shop.可知他买的是花,故选D.
3. D细节理解题。根据妻子的话My birthday is the day before yesterday.可知,今天是四月二十日,他妻子的生日是前天四月十 八日,故选D.
4. B细节理解题。根据文中第一、二句Doctor Carl was a very busy... worked hard.可知Carl很忙,工作辛苦,容易忘记,故 选B.
5. A细节理解题。文中是说在下班回家路上买的花,不是妻子生 日那天买的花。
For Sale(出售) One-bedroom apartment It’s near No. 1 High School. There is a park, a library and a supermarket near here. Right price. Tel: 86825044 Time: 10:00 a.m~4:00 p.m* | City English Center Good English teachers give classes from 8: 00 a. m. to 11 : 00 a. m. on weekends. Classes are ¥ 50 an hour. Please call Lisa at 53545156 on weekdays. Time: 9:00 a. m•〜4:00 p. m* |
For Rent One hundred bikes. All bikes are new and colorful. It’s near the Center Hospital. Ten yuan a day. Call Mr. Li at 33843535 every day. | Found A green MP4 on the playground on Monday evening. See Lin Tao in Class 4, Grade 7. Room 518, Building B. |
根据以上信息,选择正确答案。
() 1. You can buy by calling 86825044.
A. a bike B. an MP4 C. an apartment D. a bedroom
() 2. If Kangkang wants to learn English on Saturday,it’ll cost him a day.
A. ¥50 B. ¥100 C. ¥150 D. ¥200
() 3. If you want to rent a bike,you should call.
A. Mr. Li B. Lisa C. Lin Tao D. We don't know
() 4. Lin Tao a green MP4.A. has B. found C. lost D. is looking for
() 5. Which of the following is NOT true?
A. The apartment for sale has only one bedroom.
B. It will cost you ten yuan to rent a bike a day.
C. Lin Tao lives in Room 518,Building B.
D. You can call Lisa at 53545156 on Sunday.