题目内容
【题目】 One day, Mr. Phillips wanted to buy 1kg of bananas. When he was walking on the street, he saw an ill-looking old lady across the road, who was selling fresh bananas. Mr. Phillips usually bought bananas from a supermarket nearby. But since he was in a hurry to reach home that day, he thought about buying them from the old lady.
When he went to the old lady and asked her the price, she said it was $7 per kg. “But the supermarket where I usually buy gives them for $5 per kg,” said Mr Phillips. “Can you give me for the same price?” The old lady said, “No, Sir. I can sell them to you at $6 per kg.” Mr. Phillips went to the usual supermarket.
In the supermarket, he picked up some good bananas. When he was preparing to pay for them, he was surprised to find that the price was S10 per kg and the manager said that they didn’t bargain. Mr. Phillips thought for a second and put those bananas back. He went back to the old lady. She recognized him immediately and told him, “Sir, I can’t match that price.”
Mr. Phillips told her, “Don’t worry, and I will pay you $10 per kg! Now, give me 2 kg.” The old lady got very happy, and she packed 2kg of bananas and said, “I can’t take $10 per kg but I will take $7 per kg. I am thankful for your kindness.”
Hearing that, Mr. Phillips said, “You are doing good and from tomorrow on, I will only buy bananas from you.”
根据材料内容选择最佳答案。
【1】When Mr. Phillips saw the old lady, she was ________.
A.cleaning the streetB.selling fresh bananas
C.sitting on the roadD.waiting for the bus
【2】Why did Mr. Phillips want to buy bananas from the old lady that day at first?
A.Because he didn’t like buying them from the supermarket.
B.Because he thought the bananas the old lady sold were fresher.
C.Because he was in a hurry to go home.
D.Because he wanted to help the old lady.
【3】What was the best price the old lady could offer Mr. Phillips for bananas?
A.$10 per kg.B.$7 per kg.C.$6 per kg.D.$5 per kg.
【4】How many dollars could Mr. Phillips save if he bought 4 kg of bananas from the old lady that day?
A.$3.B.$10.C.$12.D.$7.
【5】What’s the best title of this text?
A.A good and honest old ladyB.A serious manager
C.A poor ladyD.A mean man
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】C
【5】A
【解析】
这篇短文讲述的是Phillips先生去买香蕉,在路上看到一个卖香蕉的老太太,但他觉得老太太卖得贵,所以他去了超市。结果超市的香蕉比老太太卖得更贵,Phillips先生知道了老人的善良,回去买她的香蕉了。
【1】细节理解题。由文中第一段“...he saw an ill-looking old lady across the road, who was selling fresh bananas”,可知,老人在卖香蕉,B项为正确答案。故选B。
【2】细节理解题。由文中第一段“But since he was in a hurry to reach home that day, he thought about buying them from the old lady”,可知,Phillips着急回家,所以他想买老人的香蕉。故选C。
【3】推理判断题。根据第二段“…she said it was $7 per kg”及“I can sell them to you at $6 per kg”,可知这个老太太的香蕉卖$7 per kg,但可以给 Mr. Phillips 更低的价格$6 per kg。因此老太太可以给Mr. Phillips 的最优价格是$6 per kg。故选C。
【4】细节理解题。由文中“…he was surprised to find that the price was $10 per kg and the manager said that they didn’t bargain”可知,超市里香蕉的价格是$10 per kg,且不讲价。由文中“I can’t take $10 per kg but I will take $7 per kg”可知,最后老太太卖给 Mr. Phillips 的价格是$7 per kg。因此,Mr. Phillips 在老太太这里买香蕉比在超市每公斤可节省$3,那么买4公斤就可以节省$12($3×4)。故选C。
【5】主旨大意题。通读全文可知,老太太卖的香蕉不仅新鲜,且价格实惠,再结合最后一段Mr. Phillips说的话“You are doing good and from tomorrow on, I will only buy bananas from you.”,可知 A 项“一个善良、诚实的老人”为最佳标题。故选A。