题目内容

【题目】 One day, Mr. Phillips wanted to buy 1kg of bananas. When he was walking on the street, he saw an ill-looking old lady across the road, who was selling fresh bananas. Mr. Phillips usually bought bananas from a supermarket nearby. But since he was in a hurry to reach home that day, he thought about buying them from the old lady.

When he went to the old lady and asked her the price, she said it was $7 per kg. “But the supermarket where I usually buy gives them for $5 per kg,” said Mr Phillips. “Can you give me for the same price?” The old lady said, “No, Sir. I can sell them to you at $6 per kg.” Mr. Phillips went to the usual supermarket.

In the supermarket, he picked up some good bananas. When he was preparing to pay for them, he was surprised to find that the price was S10 per kg and the manager said that they didn’t bargain. Mr. Phillips thought for a second and put those bananas back. He went back to the old lady. She recognized him immediately and told him, “Sir, I can’t match that price.”

Mr. Phillips told her, “Don’t worry, and I will pay you $10 per kg! Now, give me 2 kg.” The old lady got very happy, and she packed 2kg of bananas and said, “I can’t take $10 per kg but I will take $7 per kg. I am thankful for your kindness.”

Hearing that, Mr. Phillips said, “You are doing good and from tomorrow on, I will only buy bananas from you.”

根据材料内容选择最佳答案。

1When Mr. Phillips saw the old lady, she was ________.

A.cleaning the streetB.selling fresh bananas

C.sitting on the roadD.waiting for the bus

2Why did Mr. Phillips want to buy bananas from the old lady that day at first?

A.Because he didn’t like buying them from the supermarket.

B.Because he thought the bananas the old lady sold were fresher.

C.Because he was in a hurry to go home.

D.Because he wanted to help the old lady.

3What was the best price the old lady could offer Mr. Phillips for bananas?

A.$10 per kg.B.$7 per kg.C.$6 per kg.D.$5 per kg.

4How many dollars could Mr. Phillips save if he bought 4 kg of bananas from the old lady that day?

A.$3.B.$10.C.$12.D.$7.

5What’s the best title of this text?

A.A good and honest old ladyB.A serious manager

C.A poor ladyD.A mean man

【答案】

1B

2C

3C

4C

5A

【解析】

这篇短文讲述的是Phillips先生去买香蕉,在路上看到一个卖香蕉的老太太,但他觉得老太太卖得贵,所以他去了超市。结果超市的香蕉比老太太卖得更贵,Phillips先生知道了老人的善良,回去买她的香蕉了。

1细节理解题。由文中第一段“...he saw an ill-looking old lady across the road, who was selling fresh bananas”,可知,老人在卖香蕉,B项为正确答案。故选B

2细节理解题。由文中第一段“But since he was in a hurry to reach home that day, he thought about buying them from the old lady”,可知,Phillips着急回家,所以他想买老人的香蕉。故选C

3推理判断题。根据第二段“…she said it was $7 per kg”及“I can sell them to you at $6 per kg”,可知这个老太太的香蕉卖$7 per kg,但可以给 Mr. Phillips 更低的价格$6 per kg。因此老太太可以给Mr. Phillips 的最优价格是$6 per kg。故选C

4细节理解题。由文中“…he was surprised to find that the price was $10 per kg and the manager said that they didn’t bargain”可知,超市里香蕉的价格是$10 per kg,且不讲价。由文中“I can’t take $10 per kg but I will take $7 per kg”可知,最后老太太卖给 Mr. Phillips 的价格是$7 per kg。因此,Mr. Phillips 在老太太这里买香蕉比在超市每公斤可节省$3,那么买4公斤就可以节省$12$3×4)。故选C

5主旨大意题。通读全文可知,老太太卖的香蕉不仅新鲜,且价格实惠,再结合最后一段Mr. Phillips说的话“You are doing good and from tomorrow on, I will only buy bananas from you.”,可知 A 项“一个善良、诚实的老人”为最佳标题。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

CCTV reported that every year Chinese people throw away a lot of food. It can feed 200 million people for a year.

Do we have too much food? Of course not.According to the UN world Food Program, there were 925 million hungry people around the world in 2010. Six million children die of hunger every year.

Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. Last November, Li Hong, a waitress in a restaurant in Nanjing, lost her job because she took some leftover(剩余的) food home for her son. Many people stood by her side and criticized(批评) the waste of food.

What should we do in our everyday life to waste less food? Here are some tips

1. Don't order too much food in a restaurant. Only order as much as you want to eat. If you cannot eat all the food you order, take the rest of it home.

2. Don't be too picky(挑剔的) about food. Some food may not taste great, but your body needs it.

3. Don't keep too much food at home, especially for vegetables and fruit.

"Every grain on the plate comes from hard work." It tells us everybody must save food.

阅读短文,根据短文内容回答下列问题.

1How many children die of hunger every year?

_____________________________________

2Why did Li Hong lose her job?

_____________________________________

3What should we do if we can't eat all the food we order?

_____________________________________

4与文中划线的句子最佳匹配的一句唐诗是“_______”。

5What can we learn from the passage?

_____________________________________

【题目】 Bob and I live in the same building. His room is on the tenth floor, but mine is on the ninth floor.他和蔼却粗心, 并且时常陷入困境。

Last Friday afternoon, the young man went to a wild island to spend his holiday with his friends. They swam in the river, went fishing, played the guitar. They had a good time. Three days later, they decided to come back to the bank. Unfortunately, their boat hit a rock and soon went down. They were all in danger. With a villager’s help, all of them were out of danger. They didn’t come back until midnight. The young man was too hungry and quite tired.So he wished to get home as soon as possible. But the lift didn’t work. He had to walk upstairs. He stopped by my door and took out a key. Of course, he could not open the door. He tried it again and again, but failed. He became angry and shouted, “I’ll cut you down with a knife

The noise woke me up and I opened the door. I understood at once what was happening and said, “You are trying to open a wrong door, Bob.”

“Sorry, I can’t agree with you, Mike” he shouted, “It’s my room. You have entered it by mistake

1On which floor is Bob’s room?

___________________________________________

2Did they have a good time on the island?

___________________________________________

3How did Bob go upstairs?

___________________________________________

4将画线句子①译成英语。

___________________________________________

5将画线句子②译成汉语。

___________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网