题目内容
【题目】 One night in December 2011, a bear came into the city of Vancouver in Canada. It walked through the streets, past houses, shops and offices until it found some food in bins outside a restaurant and started eating. In the morning, someone saw the bear and called the police. They came with a vet(兽医)from the city zoo, put the bear in a lorry and took it back to the mountains. Luckily, the bear was safe, but what happens in other countries when big animals come into cities?
Big animals usually come into cities to find food. In Cape Town, South Africa, baboons(狒狒)enter the city when they are hungry. They go into gardens and eat fruit from trees, or into houses and take food from cupboards(碗橱)and fridges. Baboons are strong animals and they can scare people. But the city can be dangerous for baboons too.
Sometimes, they are killed in traffic accidents. Human food is very bad for their teeth because it has a lot of sugar. Now, there are baboon monitors(监督员)working in Cape Town to return the animals to the countryside.
In Berlin, pigs sometimes come into the city to look for food. They eat flowers and plants from parks and gardens, and cause accidents in the streets. Some people like the pigs and they give them food and water to drink. Other people do not like the pigs and want the government and police to stop them.
In Moscow there are 35, 000 wild dogs. They live in parks, old houses, markets and train stations. Many people give them food and water. Some make small houses for the dogs in their gardens. This helps them in winter, when the temperature is-10℃ and there is a lot of snow and ice.
In some cities, you can see birds, insects, mice and squirrels every day. But sometimes, it is dangerous when big animals come from the countryside to find food. We need some good ideas to stop animals coming into the city without hurting them.
【1】Why do big animals go into cities, according to the article?
A.Because they are hungry.B.Because they are homeless.
C.Because they are lost.D.Because they like being with humans.
【2】Why should we stop animals from entering cities?
A.Because they often kill people in the streets.
B.Because they eat too much food in people's gardens.
C.Because they may harm other animals in the city.
D.Because they may cause trouble and endanger people's lives.
【3】Which of the following is TRUE about the big animals which come into cities?
A.Bears in Vancouver are kept in the city zoo.B.Baboons are taken back to the wild.
C.Pigs are always well treated in Berlin.D.Wild dogs cause many problems in Moscow.
【4】What's the article mainly about?
A.Problems caused by big animals in cities.B.Living alongside wild animals in cities.
C.How wild animals are treated in different cities.D.How to keep big animals away from cities.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
本文主要介绍一些动物会跑到城里来找食物,不同的地方对待动物有不同的方式。同时作者呼吁我们不伤害它们的同时要找到一个合适的方法让它们远离城市。
【1】细节理解题。根据“Big animals usually come into cities to find food.”可知,大型动物通常来到城市寻找食物,所以它们因为饿了才进入城市。故选A。
【2】推理判断题。A:因为它们经常在街上杀人。B:因为它们在人们的花园里吃了太多的食物。C:因为它们可能会伤害城市里的其他动物。D:因为它们可能会造成麻烦,危及人们的生命。分析“But sometimes, it is dangerous when big animals come from the countryside to find food. We need some good ideas to stop animals coming into the city without hurting them.”可知,有时候大型动物从乡下来找食物是很危险的,我们需要一些好主意来阻止动物进入城市而不伤害它们。所以推测大型动物有时是危险的,可能会造成麻烦甚至危及人们的生命。故选D。
【3】推理判断题。A:温哥华的熊被饲养在城市动物园里。根据“They came with a vet(兽医)from the city zoo, put the bear in a lorry and took it back to the mountains.”可知,熊被带回山上,该项表述错误;B:狒狒被带回野外。根据“Now, there are baboon monitors(监督员)working in Cape Town to return the animals to the countryside.”可知,现在,在开普敦工作的狒狒监测员正在把这些动物送回农村,该项表述正确;C:猪在柏林总是受到很好的待遇。根据“Other people do not like the pigs and want the government and police to stop them.”可知,有些人不喜欢猪,所以猪的待遇不是一直好的,该项表述错误;D:野狗在莫斯科造成了许多问题。根据文中对野狗的描述,它们没有造成许多问题,该项表述错误。故选B。
【4】主旨大意题。A:城市里大型动物造成的问题。B:和野生动物一起生活在城市里。C:不同城市对待野生动物的方式。D:如何让大型动物远离城市。本文主要介绍一些动物会跑到城里来找食物,不同的地方对待动物有不同的方式。同时作者呼吁我们不伤害它们的同时要找到一个合适的方法让他们远离城市。故选C。