题目内容
【题目】①Rio2 is a great movie. Blu, Jewel and their three kids leave their home in the city for a trip to the Amazon rainforest (亚马逊雨林). Because Jewel thinks that the kids have to learn how to live in the wild rather than live as human beings. When they get there, they try to adapt to (适应) the new life in the rainforest. In the forest the family meets Jewel’s father Eduardo and some wild birds. Blu misses the city. But the rest of his family loves the forest and wants to stay forever. Another big headache for Blu is his father-in-law(岳父) Eduardo. He doesn’t like Blu. At the same time, Blu’s old enemy Nigel also comes to the Amazon. He wants to catch all the blue parrots. What do the family members do next? You can find the answer in the movie, but now let’s get to know about the family members.
②Blu is the father of the family. He likes making food for his family and he likes watching soccer games.
③Jewel is the mother of the family. She wants to take her children to livea different life.
④Bia is very smart. She goes everywhere with a book in her hand. She is very kind, but she doesn’t like flying.
⑤Carla is the eldest of the three children. She is very beautiful and she likes listening to music all day.
⑥Tiago is the youngest of the kids. He looks very thin, but he is good at dancing.
【1】What is Rio2?
A. A book. B. A movie. C. A song. D. A comic
【2】Where does the story happen?
A. In a city. B. On a farm.
C. In a forest. D. On the sea.
【3】What does Blu like doing?
A. He likes making food for his family.
B. He likes watching soccer games.
C. He likes listening to music all day.
D. Both A and B.
【4】Which is NOT the problem Blu should face?
A. He loves the city life, but his family doesn’t.
B. His father- in- law doesn’t like him.
C. Nigel comes to the Amazon.
D. He should learn how to live in the wild.
【5】How is the article organized(组织)?
![]()
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文给我们简单的介绍了一部电影《Rio2》,这部电影主要讲述了Blu,Jewl和他们的三个孩子离开他们在城市的家,去亚马逊热带雨林去旅行的故事。短文中作者主要给我们介绍了Blu一家几个人。
【1】B细节理解题。根据短文“IRio2 is a great movie.”的介绍可知,Rio2是一部电影。结合选项可知应选B。
【2】C细节理解题。根据短文中“Blu, Jewl and their three kids leave their home in the city for a trip tothe Amazon rainforest (亚马逊雨林).”的介绍可知,Blu, Jewl和他们的三个孩子离开了他们在城市里的家,去亚马孙雨林去旅行。由此可知,这个故事发生在热带雨林里,结合选项可知应选C。
【3】D细节理解题。根据短文“Blu is the father of the family. He likes making food for his family and he likes watching soccer games.”的介绍可知,Blu喜欢给家人做吃的,他也喜欢足球比赛。由此可知A选项和B选项都是正确的。故应选D。
【4】D细节理解题。根据短文“Blu misses the city. But the rest of his family loves the forest and wants to stay forever. Another big headache for Blu is his father-in-law(岳父) Eduardo. He doesn’t like Blu. At the same time, Blu’s old enemy Nigel also comes to the Amazon. He wants to catch all the blue parrots. ”的介绍可知,A、B、C选项都是Blu需要面对的问题。故应选D。
【5】B细节理解题。通读全文可知,这篇短文给我们简单的介绍了一部电影Rio2,第一段中作者讲述的是这部电影的大概内容,从第二段开始,作者给我们介绍了电影中的几个主要人物,因此从第二段开始到第六段,这几段的内容是并列的,B选项的结构符合文意。故应选B。