题目内容

When tea was first brought to England between 1652 and 1654, it was so expensive that only the rich could buy it. It was said that an old couple had some sent to them as a great treat. But they did not know how it should be used. Finally they boiled(煮沸) the leaves, put some of them on a piece of bacon(咸肉) for dinner, ate the leaves, and threw the tea soup away. However, tea quickly proved popular enough to replace ale(麦芽酒)as the national drink of England after King Charles II and his Portuguese wife began to follow this foreign tea tradition.

Before the introduction of tea into Britain, the English had two main meals—breakfast and dinner. Breakfast was ale, bread and beef. Dinner was a long, big meal at the end of the day. It was no wonder that Anna, the Duchess of Bedford (1788—1861) experienced a ‘sinking feeling’  in the late afternoon. So she invited friends to join her for an extra afternoon meal at five o’clock in her castle. The menu centered around small cakes, bread and butter sandwiches, and, of course, tea. This summer practice proved so popular that the Duchess continued it when she returned to London, sending cards to her friends asking them to join her for “tea and a walking the fields”.

The practice of inviting friends to come for tea in the afternoon was quickly picked up by other social hostesses. A common form of service soon came into practice. The first pot of tea was made in the kitchen and carried to the lady of the house who waited with her invited guests, surrounded by fine china from China. The first pot was warmed by the hostess from a second bottle (usually silver) that was kept heated over a small fire. Food and tea was then passed among the guests, the main purpose of the visiting being conversation.

1.The story of the old couple in Paragraph 1 is to show ____________.

A. how impolite the old couple were

B. how English people cooked tea

C. how difficult it was to introduce tea to England

D. how little English people knew about tea in those days

2.The underlined phrase “sinking feeling” in Paragraph 2 means a feeling of _________.

A. hunger B. loneliness C. thirst D. anger

3.Which statement is right according to the passage?

A. Tea was first introduced to England in the 16th century.

B. Ale was the national drink of England after King Charles II.

C. The habit of drinking tea in Britain came from the upper class.

D. Anna, the Duchess of Bedford first served afternoon tea in London.

4.We can know from the passage that afternoon tea ____________.

A. helps raise the price of tea and china in England

B. leads to the wide planting and large production of tea in England

C. is not only an extra afternoon meal but helps bring people together

D. helps bring King Charles II and his wife together in their childhood

1.D 2.A 3.C 4.C 【解析】本文主要讲述了茶叶流传至英国以及英国传统下午茶的来历。英式下午茶的传统源自于贝尔福德公爵夫人,那时候的英国人一天只吃两餐,而公爵夫人每逢下午便闷闷不乐,所以在下午五点左右,她便邀请知心好友来享受茶点,逐渐风靡全英国。 1.细节理解题。根据文章第一段的“But they did not know how it ought to b...
练习册系列答案
相关题目

(2017﹒江苏南京)Many countries all over the world have National Parks. There are about 7, 000 National Parks around the world. Most of them protect natural settings as well as the plants and animals that live there, but a few are in towns and cities.

Are there National Parks in England?

There are nine National Parks in England. The first three were the Peak District, the Lake District and Dartmoor, which were all named as National Parks in 1951. Others followed afterwards, such as the North York Moors in 1952, the New Forest in 2005 and the South Downs in 2010.

Are National Parks in England the same as those in other countries?

Many National Parks around the world cover huge areas of land where nobody lives, but in England most of the countryside within them is useful for farming and other activities. As a result, National Parks in England include places where people live and work, as well as wild and beautiful areas where there is little sign or human life.

Why do visitors go to the National Parks?

There are plenty of activities to do in all of the National Parks in England. Visitors can walk or cycle, following marked route, and many of the parks organize activities for families.

Are there any problems in the National Parks?

There are about 110 million visitors to the parks every year, bringing many benefits to the areas but creating problems too. Many popular towns and villages can be swamped(充斥) by visitors. This results in overcrowded car parks and roads choked (堵塞) with traffic. Life can be difficult for people who live there, as more and more gift shops and cafes are opened instead of those everyday shops; in popular areas, house prices can become too high for local people making it hard for them to stay in the area.

Another major problem is litter. In the parks it is a particular(特别的) danger to animals. Broken glass can also cause fires by focusing the rays of the sun. When these start in wild places, they are much harder to control and can damage (毁坏) large areas very quickly.

How can people help?

All National Parks in England promote(倡导) the Countryside Code, which tells people how to take care of their environment. If these rules are followed, the National Parks will be protected and continue to give pleasure to many people for a long time.

National Parks in England

1.

Most National Parks around the world are to protect nature.

Development

Nine parks were named as National Parks in England in different2..

3.

Many National Parks around the world are huge in area but4.any people.

Most of the countryside in National Parks in England is used for farming and other activities.

Reasons

Visitors can walk or cycle, following marked routes, and families are5. with organized activities.

Problems

Too many visitors can cause heavy6..

The disappearance of everyday shops makes7.difficult.

Local people can hardly8.to buy houses in popular areas.

Litter is9.to animals. Fires caused by broken glass can damage large areas very quickly.

Way out

◆ People should10.the rules of the Countryside Code.

1.Purpose 2.periods 3.Differences 4.without 5.provided 6.traffic 7.life 8.afford 9.dangerous 10.follow/obey 【解析】本篇文章主要介绍英国国家公园,分别讲述了它的特色、地理位置、活动以及利弊,并呼吁大家遵守规则、保护自然环境。 ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网