题目内容
【题目】阅读下面的短文,在下表中填入恰当的内容完成阅读摘记。
Marco Polo was from Venice, Italy. In 1271, at the age of 17, Marco went on a trip with his father and uncle to China. Today people often travel to different places around the world. But it was very hard for people from Europe to visit China then. After three and a half years, the Polos reached China in 1275.
While he was there, Marco Polo worked for Kublai Khan, the emperor of China. He was able to learn and experience many things that were new to Europeans. In his diary, he wrote, "Kublai Khan's palace is the greatest I've ever seen. The streets of the new capital, Dadu, are so straight and so wide." Paper money also took him by surprise, since it was not yet in use in the West at that time. Homes were heated with "black stones… which burn like wood." Those stones were coal, and most of the Europeans knew little about it then.
After 17 years in China, Marco and his family finally returned to Venice. After he returned home, Marco completed a book called The Travels of Marco Polo, full of facts about his wonderful experiences in China.![]()
⑴ ⑵ ⑶ ⑷
【答案】Marco Polo;trip;1292;experiences
【解析】本文主要介绍了马可波罗历经三年半的时间到达中国。在中国居住了17年之久,在回家后把在中国的经历著成了一本书。
⑴character人物。本文主要介绍马可波罗的事迹,所以答案是Marco Polo。
⑵根据第一段中的 In 1271, at the age of 17, Marco went on a trip with his father and uncle to China可知17岁的时候随父亲和叔叔进行了一次去中国的旅行,所以答案是trip。
⑶根据After 17 years in China, Marco and his family finally returned to Venice可知他在中国呆了17年才回到威尼斯,结合第一段中的the Polos reached China in 1275可知他们在1275年到达中国,所以1275+17=1292,所以答案是1292。
⑷根据文章最后一句full of facts about his wonderful experiences in China可知书中记叙的是他在中国的经历。所以答案是experiences。