题目内容

【题目】

Do you know the boy in the picture? He is Yi Yangqianxi. His English name is Jackson. Yi is 16 years old. He is a student in a school in Beijing. And he is also a boy in the group(组合) TFBOYS.TFBOYS has another(再一) two boys—Wang Yuan(Roy) and Wang Junkai (Karry).They all have good looks. They all like singing and dancing.

Wang Yuan and Wang Junkai are Yi’s friends. And Yi has another friend. He is a toy bear. He is always in Yi’s schoolbag. Yi goes to school with him every day.“He can’t speak(),but he can listen to me. He is very nice. I like him very much,”Yi says.

1Wang Junkai’s English name is_________

A. Karry B. Roy C. Jackson D. Justin

2There are_________boys in the group TFBOYS.

A. two B. three C. four D. five

3You can always see Yi’s toy bear_________.

A. under his desk B. in his bookcase C. in his schoolbag D. on his bed

4文中画线的单词“him”指代_________”。

A. Wang Yuan B. the toy bear C. Wang Junkai D. Yi Yangqianxi

5What does the passage(文章) talk about?

A. Yi Yangqianxi’s schoolbag. B. The group TFBOYS.

C. Yi Yangqianxi is a nice boy. D. Yi Yangqianxi and his friends.

【答案】

1A

2B

3C

4B

5D

【解析】

本文介绍了易烊千玺和他的两个朋友王源和王俊凯。

1A

细节理解题。根据Wang Yuan(Roy) and Wang Junkai (Karry).可知王俊凯的英文名字叫Karry,故选A。

2B

推理判断题。根据And he is also a boy in the group(组合) TFBOYS.TFBOYS has another(再一) two boys—Wang Yuan(Roy) and Wang Junkai (Karry).可知TFBOYS这个组合有三个男孩:易烊千玺,王源和王俊凯,故选B。

3C

细节理解题。根据He is a toy bear. He is always in Yi’s schoolbag.可知易烊千玺的玩具熊在他的书包里,故选C。

4B

词义猜测题。根据He is a toy bear. He is always in Yi’s schoolbag. Yi goes to school with him every day.可知此处him指的是他的玩具熊,故选B。

5D

概括归纳题。根据Do you know the boy in the picture? He is Yi Yangqianxi.Wang Yuan and Wang Junkai are Yi’s friends.可知本文介绍了易烊千玺和他的两个朋友王源和王俊凯,故选D。

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义辨析,概括归纳和推理判断,选出正确的选项。例如小题3,根据He is a toy bear. He is always in Yi’s schoolbag.可知易烊千玺的玩具熊在他的书包里,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the words or expressions and complete the passage.(选择最恰当的单词或短语完成短文。)

A Dinner by candlelight

On my father’s birthday, my parents and I went out for dinner. The restaurant was brightly lit and very noisy, with lots of diners. Waiter moved ________ between the tables.

We had just ordered our meals when suddenly all the lights in the restaurant went out. The place went completely dark. All the conversations in the restaurant stooped for a moment, and then everybody started talking together. “What’s happened to the lights?” “Ooh, it’s a blackout!” Some people laughed and others seemed ________.

Then the restaurant manager came in, holding a ________. He spoke to all the diners, “Ladies and gentlemen, I am very sorry for this. Our power has gone out. The power across the whole neighbourhood and we don’t know when it will be restored. Please be patient. Our waiters will bring candles so that you can continue with your evening.”

The waiters carne in with lit candles and placed them on the tables.

One of the diners asked, “What about our ________?”

“Don’t worry, sir,” replied the manager. “Fortunately, we use gas our kitchen, not electricity, so that the chef can continue cooking all your meals. Once again, ladies and gentlemen, I apologize.”

My father said to me, “Let’s go out the street and ________.”

He and I went out of the front door and looked up and down the street Sure enough, it was in total darkness.

We went back in and sat at the table with my mother. Our faces were lit up by the candlelight. The waiter brought our meals and started eating.

“You know, I don’t mind this at all,” said Dad. He looked around at the restaurant. It’s quite pretty! And I feel special—I’m having a birthday dinner by candlelight!

“You always look on the ________ side!” said Mum. We all laughed.

1A.gentlyB.busilyC.slowlyD.happily

2A.relaxedB.boringC.tiredD.worried

3A.dishB.plateC.candleD.menu

4A.mealsB.billsC.serviceD.tips

5A.take a photoB.take a lookC.repair the lightsD.ask for help

6A.brightB.darkC.simpleD.difficult

【题目】

Bitwalking is an invention(发明物) by a small company(公司) in London. To make people walk more, this new app(应用程序) on the smartphone is paying its users according to(根据) the number of miles they walk each day.

With this app, walkers can get one “Bitwalking dollar (or BW$)” for about 10000 steps, or 5 miles (about eight kilometers). One person can get at most three BW$ per day. Now, people can only spend the money in the Bitwalking inapp marketplace or trade it for cash(现金), but the company's heads Nissan Bahar and Franky Imbesi say that over time BW$ will become popular. “Some shoe makers are ready to accept BW$ payments, for example, and a UK bank could work with Bitwalking for an event” they said.

One idea behind the app is to make people healthier. But the company also have another idea: to improve people's lives. In poor countries, people have to walk a long way to work, or to school, or just to get water. Workers in the countryside get less than one dollar a day. By walking around with the Bitwalking app, they could make three times more.

The company also set up Bitwalking centers in some poor places. At the centers, people will learn how to use the Bitwalking dollars or trade them for cash. Bitwalking is really helping to change(改变) life.

1From the passage we know Bitwalking is ________.

A.an invention from a poor countryB.a small company in London

C.an app to make people walk moreD.a new kind of smartphone

2In Paragraph 2, the writer uses ________ to show us that BW$ will become more popular.

A.numbersB.rulesC.gamesD.examples

3The last paragraph is mainly about ________ Bitwalking centers help poor people change their lives.

A.whyB.whenC.howD.where

4According to the passage, which word can BEST describe Bitwalking?

A.Beautiful.B.Helpful.C.Expensive.D.Meaningless.

5The best title for this passage might be “________”.

A.Making Money by WalkingB.Making People Exercise More

C.Spending Money on Online ShopsD.Setting up Bitwalking Centers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网