题目内容

【题目】读世界海陆分布略图,回答问题。

(1)写出数字代表的大洲的名称:

____________,____________,⑤____________,⑦____________。

(2)写出字母代表的大洋名称:

B___________________,C___________________。

大洲之间的分界线是_______________运河,沟通BC两大洋的是_____________运河。

【答案】(1)北美洲 非洲 亚洲 南极洲

(2)大西洋 太平洋

(3)苏伊士 巴拿马

【解析】(1)由图可知,图中是西半球北部的北美洲,是全部位于东半球的非洲,⑤是世界上面积最大的亚洲,⑦是全部位于南半球的南极洲。

(2)由图可知,图中B是位于美洲东部的大西洋,C是位于亚洲东部的太平洋。

(3)大洲③与⑤之间的分界线是位于埃及境内的苏伊士运河,沟通BC两大洋的是巴拿马运河。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

In Canada you can find dogs, cats, horses, etc. in almost every family. These are Canadian people's pets. People love these pets and have them as their good friends. Before they keep them in their houses, they take them to animal hospitals to give them injections (注射) so that they won't carry disease. They have special animal food stores, though they can get animal food in almost every kind of store. Some people spend about two hundred Canadian dollars a month on animal food. When you visit people's houses, they would be very glad to show you their pets and they are very proud of them. You will also find that almost every family has a feeding place for birds in their garden. All kinds of birds are welcome to come and have a good meal. They are free to come and go and nobody is allowed to kill any animal in Canada. They have a law against killing wild animals. If you killed an animal, you would be punished. If an animal happened to get run over by a car, people would be very sad about it.

People in Canada have many reasons to like animals. One of them might be that their family ties are not as close as ours. When children grow up, they leave their parents and start their own life. Then the old will feel lonely, but pets can solve this problem. They can be good friends and never leave them alone.

1The underlined word "disease" in Paragraph 1 means “____________”

A. bones B. illness C. cancer D. litter

2We can learn from the passage that__________

A. people in Canada love animals

B. people in Canada often kill animals

C. pets eat better than people in Canada

D. almost every family has a birdcage in Canada

3In Canada, children leave their parents when they grow up because__________ .

A. their parents' houses are too small

B. they wouldn't depend on their parents any more

C. they can only find jobs far from their parents

D. they don't love their parents any more

4Which of the following is true according to the passage?

A. The pets usually need injections after they are kept in houses in Canada.

B. Birds aren't allowed to come and have a good meal in Canada.

C. Anyone who has killed an animal would be punished in Canada.

D. The family ties in Canada are as close as those in China.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网