题目内容

【题目】We spend hours,days and years of our lives in education.But how perfect do you think your school is?Imagine you could design(设计)your ideal(理想的)school.What would it be like?We wanted to find out what teenagers around the world thought.Here is some designing from four children of different countries.

1Ma thinks his dream school should provide for students.

A. more enjoyable things

B. a comfortable computer room

C. a place to switch off from the lessons

2Sonia thinks students should share a room where they can .

A. play sports

B. play instruments

C. play computer games

3Richard wants to have off every week.

A. two days B. three days C. four days

4Rebecca may like according to the passage.

A. playing music

B. chatting with friends

C. doing some shopping

5We can infer(推断)that in the four children's opinion,the ideal school should be a place where .

A. students can learn more knowledge

B. students can get on well with their teachers

C. students' wishes and interests can be respected

【答案】

1A

2C

3B

4A

5C

【解析】

本文介绍了来自中国、意大利、美国和澳大利亚四个不同国家的孩子们对理想的学校的设计。

1A

细节理解题。由第一个框中的“I think there should be more enjoyable things for pupils to do while they are studying”可知Ma认为他理想的学校应为学生提供更多令人愉快的事情,故选A

2C

细节理解题。由第二个框中的“I'd like a room where we can go and relax and play computer games and chat with friends.”可知Sonia认为学生应该共同使用一个房间,在那里他们可以玩电脑游戏,故选C。

3B

推理判断题。由第三个框中的“I think it would be great to have a day off every week,as well as the weekend.If that day was a Friday or a Monday,we would have a long weekend every week.”可知 Richard每周想要除了周末两天,再休息一天。因此他每周想要休息三天,故选B

4A

细节理解题。由第四个框中的“I'd also like to have a music room where we can just go and play instruments when we want.”可知Rebecca喜欢演奏音乐,故选A

5C

推理判断题。根据全文这四个学生可知,他们都希望理想的学校能满足他们的兴趣爱好以及自己的愿望。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In the past 200 years,the earth's temperature has increased greatly.It's reported that a marked increase in the temperature of about 0.7 appeared at the end of last century.Some scientists think mini-umbrellas(微型伞)might reduce the global(全球的)temperature.

Building a single umbrella,which is big enough to cover the whole earth,seems to be impossible.Roger Angel,a scientist from the USA,has carried out research to deal with this problem.He came up with an idea of mini-umbrellas.In fact,each mini-umbrella is made up of two parts,a spaceship and a sunshade(遮阳篷).A spaceship weighing about 1g would carry a sunshade that is half a meter long.It would be mostly transparent.That means light can pass it directly to reach the earth,with lands and oceans clearly in view.

Pressure(压力)from the sunlight would keep the little spaceships in position around the earth at a distance of about 1.5 million kilometers.As a result,sending over 1,000 billion mini-umbrellas into space would reduce the amount of sunlight reaching the earth.This allows sunlight to be reflected(反射)back to space easily,causing the temperature of the earth's ground to fall off.Covering large areas of the earth,mini-umbrellas together could reflect 1.8 percent of sunlight back.In Roger's plan,scientists will send up 800,000 mini-umbrellas at a time,20 million times in all during ten years.Scientists suggest the earliest launch could be in just 16 years.

Not all the scientists agree with the idea.Some suppose there should be easier and much cheaper ways to prevent the earth from getting too hot,such as to slow down the pollution people bring and to reduce the human activities.Whatever the result of the argument is,this idea of mini-umbrellas in space is certainly creative.

1The underlined word“transparent”here probably means “ ”.

A. 透明的 B. 透气的 C. 透风的

2Picture shows the right information about the mini-umbrellas.

A. B. C.

3After scientists send over 1,000 billion mini-umbrellas into space, .

A. pressure from the sunlight would allow the mini-umbrellas to be reflected back to space easily

B. the mini-umbrellas would reduce the amount of sunlight reaching the earth

C. sunlight would never come into the earth

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Scientists suggest that the earliest launch could be in just 16 years.

B. A spaceship weighing about 1g would carry a sunshade.

C. Roger will send up 800,000 mini-umbrellas into space during 20 years.

5The best title for this passage should be .

A. THE TEMPERATURE OF THE EARTH

B. A MINI-UMBRELLA PLAN

C. CHEAPER WAYS TO PREVENT THE POLLUTION

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网