题目内容

【题目】 There are purple clothes, purple handbags, purple bicycles, purple furniture, even purple computers! So purple is one of the most_____ colors today. But in the past, purple was a very expensive and unusual color. Let's take a look at the rich_____ of the color purple.

Some scientists believe that the first plants to appear on Earth over 500 million years ago _____ looked purple, not green. Plants today are green because they use green chlorophyll(叶绿素)to produce energy. _____ these early plants probably used something called retinal, which is a dark purple color.

During the time of the Roman Empire(37BC—476AD), it was very difficult to make purple dye(染料). The dye came from sea snails(海螺). But 10, 000 dead sea snails_____ you just one gram() of purple dye...as well as a very bad smell! This _____ purple dye was called Tyrian purple, and it was the preferred _____ of emperors.

In 16thcentury England, purple was only _____ the king's family members. Queen Elizabeth I's clothes were purple, but ordinary people were not allowed to _____ the color.

In 1856, William Perkin, an 18yearold science student, noticed something strange while doing an experiment. The chemicals(化学药品) he used to clean his instruments______ with the chemicals he used in his experiment and produced a bright purple color. This discovery led Perkin to start a company using this chemical mixture to make purple dye. The dye was much cheaper than seasnail dye. Thanks to Perkin, now anyone can afford to wear purple clothes.

1A.peacefulB.popularC.excitingD.serious

2A.historyB.styleC.researchD.product

3A.graduallyB.especiallyC.exactlyD.probably

4A.AndB.SoC.ButD.Or

5A.gotB.passedC.wastedD.cost

6A.basicB.harmfulC.specialD.perfect

7A.colorB.smellC.plantD.animal

8A.forB.inC.asD.with

9A.wearB.sellC.changeD.make

10A.comparedB.mixedC.collectedD.kept

【答案】

1B

2A

3D

4C

5A

6C

7A

8A

9A

10B

【解析】

【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了紫色是现在最流行的颜色之一,但是在过去,紫色是非常昂贵和不同寻常的颜色,文中详细介绍了紫色的历史。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Everything happens for the best, "my mother said whenever I faced disappointment. "If you carry on, one day something good will happen. " So I think my mother is the most beautiful mother in the world. Mother was right, as I discovered after graduating from college in 1932. I had decided to try for a job in radio, then work my way up to sports announcer. I drove a car to Chicago and knocked on the door of every station. But I was turned down every time.

In one studio, a kind lady told me that big stations couldn't need inexperienced person. “Go out in the countryside and find a small station that’ll give you a chance,” she said. While there was no radio-announcing jobs in Dixon, my father said, "Montgomery Ward had opened a store and wanted a local athlete to manage its sports department. Since Dixon was where I had played high school football, I applied. The job sounded just right for me. But I wasn’t hire”.

My disappointment must have shown. “ Everything happens for the best,” Mom reminded me. Dad offered me the car to find a job. I tried WOC Radio in Davenport, lowa. The program director, a wonderful Scotsman named Peter MacArthur, told me they had already hired an announcer. As I left his office, I was frustrated. I asked aloud, "How can a fellow get to be a sports announcer if he can't get a job in a radio station?

I was waiting for the elevator when I heard MacArthur calling, "What was that you said about sports? Do you know anything about football?" Then he stood me before a microphone and asked me to broadcast an imaginary game.

On my way home, I thought of my mother's words: “If you carry on, one day something good will happen.”

1What does the underlined word "turned down" mean in Chinese?

A.receivedB.refusedC.slowed downD.shut

2Why did the writer not find the job in every station in Chicago?

A.Because the writer didn't like that job.B.Because the writer didn’t have experience.

C.Because the writer wasn't a local athlete.D.Because the writer’s father opened a store.

3Finally where did the writer get a job?

A.In Davenport, lowa.B.In the countryside.C.In Dixon.D.We don't know.

4We learn from the reading ________.

A.Mother is beautiful.B.What mother says is always right.

C.If we continue our dream, at last we will realize it.D.Success is always the mother of failure.

5The best title of the passage should be __________.

A.Mother and sonB.Lesson for LivingC.Mother is rightD.My dream

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网