摘要:3.C 细节理解题.从第二段.尤其是最后一句话可知.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_3103958[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

从上海、北京2003年高考试卷上阅读理解题,可发现一大特色,就是阅读篇章在加大,词汇量在增多,因而平时一定要加强泛读的练习,不断提高阅读水平和阅读技巧.

阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案.

   A lot of tourists visit Las Vegas every day Millions of people all over the world look forward to just getting a look at what Las Vegas is like. But one particular question always cross people's mind: Why is Las Vegas always on the top of every vacation resort list? Why is La s Vegas the first thing that crosses every single person's mind when the word “vacation” approaches?

    Las Vegas is the legendary dreamland for moneymakers, as well as the most perfect vacation spot ever to be open and available to vacationers throughout the whole world! Equip with 12 of the largest hotels ever to be built, casinos make your brain spin, and sights you could never finish seeing I guess the most important and popular thing that attracts so many tourists, is the money magnet that only Las Vegas possesses This craving desire for money that lives within ourselves always tends to lead to Las Vegas, which is why 30 million people hear for the golden town of gambling each and every year.

  Now, many great famous movie stars as well as singers, and all the tops in show biz, are coming to this little town just out of nowhere to perform and entertain the many sightseers of Las Vegas. It truly brings me in awe when I note the fact that the most successful town in the whole broad world could be located in such a deserted town in which many years ago were nothing more than a giant mass of sand and mountains suffering in the tremendous desert heat. To think the human race could establish such a growing and changing treasure is so much of an abandoned, really unites the fact that if we especially work hard, and put enough effort into anything, there isn't anything we can't accomplish!

(1)Las Vegas is in ________.

[  ]

A.Europe
B.South America
C.South Africa
D.The United States

(2)The very thing for Las Vegas to attract so many tourists is the ________.

[  ]

A.wonderful sightseeing

B.dreamland

C.gambling

D.money magnet

(3)________ is always on the top of every vacation resort list.

[  ]

A.Hawaii
B.Las Vegas
C.Disney
D.Hollywood

(4)________ like to go to Las Vegas, too.

[  ]

A.famous singers
B.famous dancers
C.all the tops in show biz
D writers

(5)Las Vegas comes up from ________.

[  ]

A.a wonderful place

B.a deserted place

C.a rich place

D.a small town

查看习题详情和答案>>

从上海、北京2003年高考试卷上阅读理解题,可发现一大特色,就是阅读篇章在加大,词汇量在增多,因而平时一定要加强泛读的练习,不断提高阅读水平和阅读技巧.

阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案.

   Sometime today--perhaps several times--Dick Winter will think about the19-year-old who saved his life.

   Because of this young man, Winter enjoys things like friendships, colours and laughter every day.

   The young man saved Winter's life by signing an organ donor card (器官损献卡).

   “I can't say thank you enough,” Winter said yesterday at a news conference making the tenth anniversary of the Multi Organ Transplant program at Toronto General Hospital.

    What Winter knows of the 19-year-old who saved his life is only that he died in a car accident and that his family was willing to honour his wishes and donate his organs for transplantation.

    His liver (肝脏) went to Winter, who was dying from liver trouble. “Not a day goes by that I don't think of what a painful thing it must have been for them.” Winter said yesterday.

    “They are very, very special people.”

   Winter, 63, is fitter now than he was 10 years ago, when he got the transplant. He has five medals from the 1995 World Transplant Games in swimming and hopes to collect some next year in Japan.

  “At one time, we were probably strange people in the eyes of other people. Now it's expected you should be able to go back and do everything you did before, only better.”

   The biggest change for Winter, however, isn't that he has become a competitive athlete. The biggest change is how deeply he appreciates every little thing about his life now.

   “I have no time for arguments,” said Winter.

   “You change everything. Material things don't mean as much. Friendships mean a lot.”

    Also at yesterday's news conference was Dr. Gray Levy, Winter's doctor.

    Levy said he has bitter-sweet feelings when he looks at Winter and hears of his athletic exploits.

   Levy knows that for every recipient (接受者) like Winter, there are several others who die even though they could be saved because there aren't enough donated organs.

  “For every Mr Winter. We have five to 10 people that will never be given the chance that Mr. Winter was given.” Levy said.

   Levy said greater public awareness and more resources are needed.He noted that in Spain and the United States, hospitals receive $10,000 per donor to cover the costs of the operating room, doctors, nurses and teams to work with the donor's families.

(1)Which of the following is true about the 19-year-old? ________.

[  ]

A.He died of liver trouble

B.He got wounded in a battle

C.He was willing to donate his organs

D.He became a recipient of a prize

(2)What do we learn about Dick Winter? ________.

[  ]

A.He is becoming less competitive now

B.He is always thinking about his early life

C.He knows all about the young man and his family

D.He values friendships more than material things

(3)Dr. Levy would agree that ________.

[  ]

A.Spanish hospitals have more favorable conditions for organ transplant

B.the Canadian public have realized the importance of organ donation

C.Spanish hospitals received more money from the donors

D.Canadian hospitals now have enough donated organs

(4)What's tbe author's purpose in writing this article?______.

A.The public should give more support to organ transplant

B.Transplant patients are thankful for the help they receive

C.Transplant can change a patient stile greatly

D.It is not easy to get organs for transplant

查看习题详情和答案>>

从上海、北京2003年高考试卷上阅读理解题,可发现一大特色,就是阅读篇章在加大,词汇量在增多,因而平时一定要加强泛读的练习,不断提高阅读水平和阅读技巧.

阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案.

   A lot of tourists visit Las Vegas every day Millions of people all over the world look forward to just getting a look at what Las Vegas is like. But one particular question always cross people's mind: Why is Las Vegas always on the top of every vacation resort list? Why is La s Vegas the first thing that crosses every single person's mind when the word “vacation” approaches?

    Las Vegas is the legendary dreamland for moneymakers, as well as the most perfect vacation spot ever to be open and available to vacationers throughout the whole world! Equip with 12 of the largest hotels ever to be built, casinos make your brain spin, and sights you could never finish seeing I guess the most important and popular thing that attracts so many tourists, is the money magnet that only Las Vegas possesses This craving desire for money that lives within ourselves always tends to lead to Las Vegas, which is why 30 million people hear for the golden town of gambling each and every year.

  Now, many great famous movie stars as well as singers, and all the tops in show biz, are coming to this little town just out of nowhere to perform and entertain the many sightseers of Las Vegas. It truly brings me in awe when I note the fact that the most successful town in the whole broad world could be located in such a deserted town in which many years ago were nothing more than a giant mass of sand and mountains suffering in the tremendous desert heat. To think the human race could establish such a growing and changing treasure is so much of an abandoned, really unites the fact that if we especially work hard, and put enough effort into anything, there isn't anything we can't accomplish!

(1)Las Vegas is in ________.

[  ]

A.Europe
B.South America
C.South Africa
D.The United States

(2)The very thing for Las Vegas to attract so many tourists is the ________.

[  ]

A.wonderful sightseeing

B.dreamland

C.gambling

D.money magnet

(3)________ is always on the top of every vacation resort list.

[  ]

A.Hawaii
B.Las Vegas
C.Disney
D.Hollywood

(4)________ like to go to Las Vegas, too.

[  ]

A.famous singers
B.famous dancers
C.all the tops in show biz
D writers

(5)Las Vegas comes up from ________.

[  ]

A.a wonderful place

B.a deserted place

C.a rich place

D.a small town

查看习题详情和答案>>

从上海、北京2003年高考试卷上阅读理解题,可发现一大特色,就是阅读篇章在加大,词汇量在增多,因而平时一定要加强泛读的练习,不断提高阅读水平和阅读技巧.

阅读下面短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案.

   Sometime today--perhaps several times--Dick Winter will think about the19-year-old who saved his life.

   Because of this young man, Winter enjoys things like friendships, colours and laughter every day.

   The young man saved Winter's life by signing an organ donor card (器官损献卡).

   “I can't say thank you enough,” Winter said yesterday at a news conference making the tenth anniversary of the Multi Organ Transplant program at Toronto General Hospital.

    What Winter knows of the 19-year-old who saved his life is only that he died in a car accident and that his family was willing to honour his wishes and donate his organs for transplantation.

    His liver (肝脏) went to Winter, who was dying from liver trouble. “Not a day goes by that I don't think of what a painful thing it must have been for them.” Winter said yesterday.

    “They are very, very special people.”

   Winter, 63, is fitter now than he was 10 years ago, when he got the transplant. He has five medals from the 1995 World Transplant Games in swimming and hopes to collect some next year in Japan.

  “At one time, we were probably strange people in the eyes of other people. Now it's expected you should be able to go back and do everything you did before, only better.”

   The biggest change for Winter, however, isn't that he has become a competitive athlete. The biggest change is how deeply he appreciates every little thing about his life now.

   “I have no time for arguments,” said Winter.

   “You change everything. Material things don't mean as much. Friendships mean a lot.”

    Also at yesterday's news conference was Dr. Gray Levy, Winter's doctor.

    Levy said he has bitter-sweet feelings when he looks at Winter and hears of his athletic exploits.

   Levy knows that for every recipient (接受者) like Winter, there are several others who die even though they could be saved because there aren't enough donated organs.

  “For every Mr Winter. We have five to 10 people that will never be given the chance that Mr. Winter was given.” Levy said.

   Levy said greater public awareness and more resources are needed.He noted that in Spain and the United States, hospitals receive $10,000 per donor to cover the costs of the operating room, doctors, nurses and teams to work with the donor's families.

(1)Which of the following is true about the 19-year-old? ________.

[  ]

A.He died of liver trouble

B.He got wounded in a battle

C.He was willing to donate his organs

D.He became a recipient of a prize

(2)What do we learn about Dick Winter? ________.

[  ]

A.He is becoming less competitive now

B.He is always thinking about his early life

C.He knows all about the young man and his family

D.He values friendships more than material things

(3)Dr. Levy would agree that ________.

[  ]

A.Spanish hospitals have more favorable conditions for organ transplant

B.the Canadian public have realized the importance of organ donation

C.Spanish hospitals received more money from the donors

D.Canadian hospitals now have enough donated organs

(4)What's tbe author's purpose in writing this article?______.

A.The public should give more support to organ transplant

B.Transplant patients are thankful for the help they receive

C.Transplant can change a patient stile greatly

D.It is not easy to get organs for transplant

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网