网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2960014[举报]
A few years ago, I was with a close woman friend in a grocery store in California.As we walked along the aisle (过道), we saw a mother with a small boy moving in the opposite direction and met us head-on (正面的) in each aisle.The woman barely noticed us because she was so angry with her little boy, who wanted to pull items off the lower shelves.As the mother became more and more annoyed, she started to yell at the child and several aisles later had progressed to shaking him by the arm.k+s-5#u
At this point my friend spoke up.A wonderful mother of three and founder of a progressive school, she had probably never once in her life treated any child so harshly(严厉地).I expected my friend would give this woman a solid mother-to-mother talk about controlling herself and about the effect this behavior has on a child.Instead, my friend said, “What a beautiful little boy.How old is he?” The woman answered cautiously, “He’s three.” My friend went on to comment on how curious he seemed and how her own three children were just like him in the grocery store, pulling things off shelves, so interested in all the wonderful colors and packages.“He seems so bright and intelligent,” my friend said.
The woman had the boy in her arms by now and a shy smile came upon her face.Gently brushing his hair out of his eyes, she said, “Yes, he’s very smart and curious, but sometimes he wears me out.” My friend responded sympathetically(表示同情地), “Yes, they can do that; they are so full of energy.”
As we walked away, I heard the mother speaking kindly to the boy about getting home and cooking his dinner.“We’ll have your favorite — macaroni(通心面) and cheese,” she told him.
The mother was angry with her baby because .
A.the mother was very tired k+s-5#u
B.the baby asked for more things
C.the baby ran madly in the store
D.the baby was pulling the goods off the shelves
We can learn from the passage that the author’s friend .
A.treated her children well only
B.was probably good to any child
C.liked the boy very much
D.always wanted to help others
The author’s friend talked with the mother in that way to .
A.show her sympathy for the woman
B.know something about the boy first
C.show her anger with the woman k+s-5#u
D.make the woman realize children’s natural quality
With the story, the author most probably intends to tell us that .
A.we should respect a child’s nature
B.we should never blame a child
C.mothers usually share the same interest
D.mothers should try to be gentle and polite k+s-5#u
查看习题详情和答案>>阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
One day a few years ago we had an uninvited guest—a sparrow. 36 the little bird had flown into our open garage. Then I 37 the bird before I saw it.
“What’s that?”I asked when I first heard the sound.
“It’s coming from the 38 .”my wife, Anita, said. “Maybe it’s one of the little 39 .”
I looked into the garage. No children at all. But there was that sound again, coming from right up there. And that’s 40 I saw the sparrow. It was flying 41 just inches below the ceiling. It was clearly 42 to get out, but couldn’t see the way out was not up, but 43 and and out through the garage door. So the bird continued flapping its wings and bumping its little head 44 the ceiling.
I tried to terrify it out, but only succeeded in driving it into the 45 open space between the door and the ceiling. Then I tried to show the bird how to fly down a few feet 46 it could get outside, but that only seemed to 47 it more.
“Why don’t we just leave for a few minutes,” Anita 48 .“I’m sure he’ll figure it out eventually.”
We went back into the house, where we 49 to hear the ongoing struggle between the sparrow and the ceiling. Then suddenly, it was 50 and our uninvited guest was gone.
I’ve 51 that little sparrow through the years, and I’ve decided that birds are not different much from people. We think we were 52 to fly ever upward, and we don’t even consider the 53 that something good might happen if we just fly down a little bit. Once we figure out that we can make 54 without banging(碰)our heads against ceilings, we can usually save ourselves much 55 .
36.A. Still B. Somehow C. Instead D. Perhaps
【答案】B
【解析】不知怎么的,这只小鸟飞进了我们开着的车库。B.不知怎么的。
37.A. heard B. caught C. searched D. observed
【答案】A
【解析】根据下文when I first heard the sound, 可知本句的意思是“未见其鸟,先闻其鸣”。
38.A. house B. backyard C. garage D. basement
【答案】C
【解析】根据36题所在的句子可知, 小鸟进入了garage,所以声音应该从garage传来。
39.A. birds B. guests C. cats D. kids
【答案】D
【解析】根据下文no children at all.可知, 作者的妻子认为是期中一个孩子
40.A. when B. how C. why D. whether
【答案】A
【解析】when引导表语从句。“就在那时我看到了那只麻雀。”
41.A. quickly B. anxiously C. cautiously D. slowly
【答案】B
【解析】anxiously不安的,焦虑的。因为被困,所以很焦虑。
42. A. deciding B. hesitating C. trying D. choosing
【答案】C
【解析】try to get out努力要出去。
43. A. up B. backward C. forward D. down
【答案】D
【解析】但是它看不到出去的路不在上方,而在下方。
44. A. against B. off C. along D. into
【答案】A
【解析】bump its little head against the ceiling 小脑袋撞击天花板
45. A. free B. small C. wide D. dark
【答案】B
【解析】门和天花板之间的空间很小。
46. A. in case B. even if C. as though D. so that
【答案】D
【解析】so that 引导目的状语从句。
47. A. puzzle B. confuse C. frighten D. disturb
【答案】C
【解析】但是这样似乎使它更害怕。Frighten sb使某人害怕, 吓唬某人
48. A. suggested B. explained C. insisted D. demanded
【答案】A
【解析】why don’t sb do 是表示建议的用语。 所以选择A。
49. A. attempted B. continued C. refused D. failed
【答案】B
【解析】continue to do sth继续干某事
50. A. fierce B. empty C. safe D. silent
【答案】D
【解析】根据下文our uninvited guest was gone, 所以没有声音了,很安静
51.A. looked after B. worried about C. thought about D. brought up
【答案】C
【解析】A.照看 B.担心 C.思考 D. 提出。下文题到“鸟和人没有什么不同”,所以作者是在思考。
52. A. forced B. determined C. born D. urged
【答案】C
【解析】be born to do 天生就是干某事的。 “我们认为我们天生就是往上飞的”
53. A. idea B. possibility C. challenge D. problem
【答案】B
【解析】我们甚至没有考虑这种可能性,如果我们飞的低一些,好事也可能会发生。
54. A. progress B. peace C. decisions D. efforts
【答案】A
【解析】make progress取得进步
55. A. panic B. pressure C. loss D. trouble
【答案】D
【解析】save some trouble 省去很多麻烦。
查看习题详情和答案>>考查情态动词的用法。句意为:你什么意思,只有10张票吗?应该是12张。should表示可能性推测,意为“应该”,符合句意。would表示过去将来;will表示意愿;shall表示一种语气,均不合句意。
查看习题详情和答案>>
1)Personally, I feel it amazing the unbeatable former world champion should have lost the women's badminton single in Doha Asian Games.
2)Oh, It's 9 o'clock, he should be home now anyway.
3)I should advise you to pay more attention to state affairs.
4)I really don't know why you should think that I did it.
5)I should pay Tracy a visit, but I am not sure whether I will have time this Sunday.
归纳:1)表示委婉的陈述自己的意见。 如:句________。
2)意外或惊异,“竟然”。 如:句________。
3)表示推测“按说应该”。 如:句________。
4)表示“义务”,“应该”。 如:句________。
I have had just about enough of being treated like a second-class citizen, simply because I happen to be that unfairly treated member of society --- a customer. The more I go into shops and hotels, banks and post offices, railway stations, airports and the like, the more I am convinced the things are being run solely to suit the firm, the system, or the union. There seems to be a deceptive (欺骗的) new motto for so-called “service” organizations --- Staff Before Service.
How often, for example, have you queued for what seems like hours at the Post Office or the supermarket because there were not enough staff on duty to man all the service grilles or checkout counters? Surely in these days of high unemployment it must be possible to hire cashiers and counter staff. Yet supermarkets, hinting darkly at higher prices, claim that uncovering all their cash registers at any one time would increase operating costs. And the Post Office says we cannot expect all their service grilles to be occupied “at times when demand is low”.
It is the same with hotels. Because waiters and kitchen staff must finish when it suits them, dining rooms close earlier or menu choice is cut short. As for us guests, we just have to put up with it. There is also the nonsense of so many friendly hotel night porters having been thrown out of their jobs in the interests of “efficiency” and replaced by coin-eating machines which offer everything from lager to laxatives (从贮藏啤酒到通便剂). Not to mention the tea-making kit in your room: a kettle with a mixed collection of tea bags, plastic milk boxes and lump sugar. Who wants to wake up to a raw teabag? I do not, especially when I am paying for “service”.
Can it be stopped, this worsening of service, this growing attitude that the customer is always a bore? I angrily hope so because it is happening, sadly, in all walks of life.
Our only hope is to hammer home our anger whenever and wherever we can and, if all else fails, bring back into practice that other, older slogan --- Take Our Deal Elsewhere.
1.The writer feels that nowadays customers __________.
A. deserve the lowest status in society
B. are unworthy of proper consideration
C. have received high quality service
D. have become victims of modern organizations
2.The writer argues that the quality of service is changing because __________.
A. customers’ demands have greatly changed
B. the staff receive more consideration than customers
C. customers’ needs have become more complex
D. staff members are less considerate than their employers
3. According to the writer, long queues at counters are caused by __________.
A. not having enough male staff on duty
B. difficulties in hiring more efficient staff
C. lack of cooperation between staff members
D. not providing enough staff on purpose to reduce budget
4.The writer suggests that a customer __________.
A. be patient when queuing before checkout counters
B. put up with the rude manners of the staff
C. try to control his temper when ill-treated
D. go to other places where good service is available
查看习题详情和答案>>