网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2959143[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>
阅读理解(共13 26分)
阅读下面几段文字,理解文章大意,并从A 、B、 C、 D 四个选项中选出最佳选项。
A
People need to relax and enjoy themselves. One way they can have a good time is to watch a baseball game or another sports event. Even thousands of years ago, groups of people gathered to watch skilled athletes.
Over 2000 years ago in Greece, certain days in the year were festival days. These were holidays when people stopped work and enjoyed themselves. They liked to watch athletes take part in races and other games of skill.
The most important festival was held every four years at the town of Olympia. It was held in honor of the Greek god Zeus (Zus). For five days, athletes from all parts of the Greek world took part in the Olympic Games. At the Olympic Games, people could watch them box, run, jump and so on. There was a relay race between two reams of men in which a lighted torch was passed from runner to runner. The Olympic Games were thought to be so important that cities which were at war with one another had to stop fighting. People were allowed to travel to the games safely. Thousands of people came to Olympia from cities in Greece and from her colonies (殖民地)in Africa, Asia and Italy. They met as friends to cheer their favorite athletes and to enjoy themselves.
56.What happened in Greece over 2000 years ago?
A. People stopped work and enjoyed themselves.
B The cities there were often against one another.
C People watched baseball games.
D People didn’t go to any games at all.
57.What were those countries in Africa?
A. Friends. B. Enemies. C. Colonies. . D Other cities.
58.What did people do at the games?
A. They fought.
B They just talked to friends.
C They cheered for good athletes.
D They tried to find friends.
59.Greek cities then were fighting so they ____
A. were weak.
B were strong
C couldn’t go to other cities freely.
D could see each other.
60.The best title for the story is “ _____” .
A. Greece at War
B. Together for the Games
C. Stop Fighting
D. Sport
完形填空(共20题,每小题1分)
阅读下面一段文章,从A 、B、 C、 D 四个选项中选出最佳选项。
Water costs money. In some places water is hard 36 . what 37 when a town has these problems ? A small town in California found a happy 38 .
Very 39 rain ever fell there. The town had no water 40 . The water it used was
41 from a river 300 miles away. As more people 42 live in the town, 43 water was needed. Now water 44 to be brought in from 600 miles ways. All these cost 45 money.
The town 46 a plan. It found 47 to clean its “dirty” water. Once the cleaned water was reused 48 many ways. Five 49 lakes was built. Here people could swim and fish and go 50 . They 51 have picnics in their new parks. Farmers had more water
52 their crops. New factories can be built, now that they have the promise of 53 .
In most places, water is used and thrown 54 . The town that saved 55 water has saved the town!
36. A. supplying B. getting C. to get D. to supply
37. A. happens B. happening C. is happened D. happened
38. A. key B. answer C. answering D. way
39. A. little B. a little C. few D. a few
40. A. of itself B. of its own C. for its own D. for itself
41. A. fetch B. take C. brought in D. guided
42. A. come to B. came to C. coming to D. came for
43. A. many B. plenty of C. more D. many more
44. A. has B. had C. must D. needed
45. A. many B. a few C. a great many D. a lot of
46. A. put B. made C. supply D. noticed
47. A. a way B. ways C. an answer D. a key
48. A. for B. by C. at D. in
49. A. man-making B. man-make C. man-made D. man made
50.A. boating B. to boat C. to boating D. on boating
51. A. must B. could C. needed D. had to
52. A. as B. with C. for D. to
53. A. water enough B. enough water C. crops enough D. enough crops
54. A. off B. of C. away D. out of
55. A. it’s B. its C. one’s D. his
下面文章中有4处需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D和E)中选出符合各段意思的小标题, 选项中有一项是多余选项。
A. Early to Bed, Early to Rise
B. Read Challenging Books
C. Relax yourself
D. Minimize Television Watching
E. Take Time to Reflect
Five Simple Ways to Increase Your Intelligence
Your brain needs exercise just like a muscle. If you use it often and in the right ways, you will become a more skilled thinker and increase your ability to focus.
Here are 5 simple ways anyone can squeeze a bit more productivity out of the old gray matter.
1. __________-This is a hard sell. People love vegetating in front of the television, myself included more often than I’d like. The problem is watching television doesn’t use your mental capacity OR allow it to recharge. It’s like having the energy sapped out of a muscle without the health benefits of exercise.
When you feel like relaxing, try reading a book instead. If you’re too tired, listen to some music. When you’re with your friends or family, leave the tube off and have a conversation. All of these things use your mind more than television and allow you to relax.
Exercise- I used to think that I'd learn more by not exercising and using the time to read a book instead. But I realized that time spent exercising always leads to greater learning because it improves productivity during the time afterwards. Using your body clears your head and creates a wave of energy. Afterwards, you feel invigorated(精力充沛)and can concentrate more easily.
2. __________-Many people like to read popular suspense fiction, but generally these books aren't mentally stimulating. If you want to improve your thinking and writing ability you should read books that make you focus. Reading a classic novel can change your view of the world and will make you think in more precise, elegant English. Don’t be afraid to look up a word if you don’t know it, and don’t be afraid of dense passages. Take your time, re-read when necessary, and you’ll soon grow accustomed to the author’s style.
3. __________-Nothing makes it harder to concentrate than sleep deprivation. You'll be most rejuvenated if you go to bed early and don’t sleep more than 8 hours. If you stay up late and compensate by sleeping late, you’ll wake up lethargic(无精打采)and have trouble focusing. In my experience the early morning hours are the most tranquil and productive. Waking up early gives you more productive hours and maximizes your mental acuity(敏锐)all day.
If you have the opportunity, take 10-20 minute naps when you are hit with a wave of drowsiness. Anything longer will make you lethargic, but a short nap will refresh you.
4. __________-Often our lives get so hectic that we become overwhelmed without even realizing it. It becomes difficult to concentrate because nagging thoughts keep interrupting. Spending some time alone in reflection gives you a chance to organize your thoughts and prioritize your responsibilities. Afterwards, you’ll have a better understanding of what's important and what isn’t. The unimportant stuff won’t bother you anymore and your mind will feel less encumbered.
Conclusion-I hope you aren’t disappointed that none of the techniques I've proposed are revolutionary. But simple, unexciting answers are often the most valid. The challenge is having the will to adhere to them. If you succeed in following these 5 tips, you’ll be rewarded with increased mental acuity and retention of knowledge.
第二部分:阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)
第一节:阅读下列文章,根据文章内容,从文后所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
Last year my wife and I spent a most interesting month in Turkey. Before we left, we were reminded of the difficulties of driving in Turkey. We certainly did not find this to be the case and, except for a few places in faraway mountain areas, the roads were wide, and well-paved (铺). We drove for 12 days along the Western Coast of Turkey and had no problems at all. We found the Turkish drivers most polite and well educated. We also found that eating lunch in the smaller towns was difficult so we picnicked almost every day.
The following day after our arrival was Turkey’s Children’s Day, started by Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk loved children
and he often said, “Children are a new beginning of tomorrow”. He even dedicated the day 23rd of April to the children. Today, it is celebrated as Children’s Day as well as the date when the Republic of Turkey was founded.
On that day certain children are picked to take over the places of the government, and a lucky kid will be the president of Turkey for a whole day. He can decide what’s going to happen and whether or not he is going to have the president sit next to him. There are a very large number of things you can do but some shops aren’t open because they are celebrating as well.
All in all, it was a more enjoyable trip. I would recommend a trip to Turkey to anyone with an adventurous spirit!
36. Before the author and his wife went on a trip to Turkey, they were told that
_____.
A. it was difficult to travel in Turkey
B. it was not easy to drive in Turkey
C. the streets in Turkey were dangerous
D. there were many mountainous roads
37. Which of the following is TRUE, according t
o the first paragraph?
A. Places in mountain areas were difficult to reach.
B. The couple drove for 12 days during their journey.
C. The Turkish drivers had good manners.
D. It was difficult to eat meals in Turkey.
38. The underlined word “he” in th
e third paragraph refers to ______.
A. every one of us B. the government
C. the president of Turkey D. the lucky child
39. What can be
inferred from the passage?
A. The couple had no difficulty making their way in Turkey.
B. Turkey’s National Day was the 22nd of April.
C. The author joined in celebrating Children’s Day.
D. On Turkey’s Children’s Day everyone had a holiday.