网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2691971[举报]
One day a man saw an old lady standing by her expensive car, clearly in need of help. So he stopped his old truck and got out. Although he was smiling, the old lady was worried. Was he gong to hurt her? He didn’t look safe.
The man could see that she was frightened, so in his friendliest voice he said, “I’m here to help you, madam. Why don’t you wait in the car where it’s warm? By the way, my name is Bryan Anderson.” Bryan quickly fixed the car and the lady thanked him. Then she asked how much she should pay him.
But Bryan wanted no money. He was just giving a hand to someone in trouble. This was normal for him. He said, “If you really want to repay me, next time you see someone in need, help them and think of me.”
After saying goodbye, the lady continued down the road until she reached a small café where she decided to stop for something to eat. As the pretty waitress took her order, the lady noticed she was nearly eight months pregnant(怀孕). Although the waitress looked tired she was very kind. As the lady was going to pay the $10 bill she remembered Bryan’s words.
She paid with a hundred-dollar bill. But when the waitress returned with the change the lady was gone. On the table she saw a small note. There ware tears in her eyes when she read it: “Somebody once helped me the way I’m helping you. If you want to pay me back, continue being kind to others.” Under the note were nine more $100 bills.
Was the old lady an angel? The waitress was so excited that she called her husband to tell him the news. “Bryan Anderson my dear…you’re not going to believe what just happened…”
1.When the lady saw Bryan, she was worried because she thought_____ .
A. he may hurt her B. he wasn’t going to stop
C. he couldn’t help her D. she didn’t have enough money
答案: A
【解析】
2.What can we learn about the old lady from the story?
A. She was never kind to others.
B. She was usually quite careless.
C. She was probably very rich.
D. She was not a very good driver.
答案: C
【解析】
3.The underlined expression “giving a hand to(Paragraph 3)is closest in meaning to “____”.
A. questioning B. helping C. hurting D. calling
答案: B
【解析】
4.The underlined word “it” (Paragraph 5) refers to “____”.
A. the change B. the bill C. the note D. the order
答案: C
【解析】
5.Which of the following shows the relationship between the man, the lady and the waitress?
![]()
![]()
答案:D
【解析】
查看习题详情和答案>>
综合填空
阅读短文,根据短文及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词。
“Sorry” is a word that people in Britain often say in their daily life.
One day while I was walking 【小题1】o________ the street, a young man ran by hurriedly, brushing(轻擦) against my handbag. He continued his way, but turned 【小题2】b________ and said “sorry” to me. Even in rush, he didn’t 【小题3】f________ to say “sorry”.
Another day, I bought some bananas in a shop. The shopkeeper was passing me the change, but I wasn’t ready for it and a coin dropped onto the 【小题4】f________. “Sorry, Madam,” he said 【小题5】w________ he was picking it up. I was confused(迷惑)why he said “sorry” 【小题6】t________ me.
Another time, I stepped(踩踏)on a man’s 【小题7】f________ at the entrance to a cinema. At the same time, we 【小题8】b________ said “sorry”.
Slowly, I get to know that when something unpleasant happens in daily life, the British don’t care much about who is right or 【小题9】w________. If someone is in trouble, a “sorry” is always necessary. Perhaps that is 【小题10】w________ I seldom see people quarrel on the buses or streets in Britain.
So, if you are in Britain and meet something unhappy, don’t forget to say sorry.
Little Tommy was doing very badly in math. His parents had tried everything—tutors (家庭教师), cards, special learning centers—in short, everything they could think of. Finally they took Tommy to a catholic (天主教的) school.
After the first day, little Tommy came home with a very serious look on his face. He didn’t kiss his mother hello. Instead, he went straight to his room and started studying. Books and papers were spread (铺开) out all over the room and little Tommy was hard at work. His mother was surprised. She called him down to dinner and as soon as he finished eating, he went back to his room, without a word. In no time he was back hitting the books as hard as before. This went on for some time, day after day while the mother tried to understand what was happening.
Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books. His mom looked at it and to her surprise, little Tommy got an A in math. She could no longer hold her curiosity (好奇心). She went to his room and asked, “Son, what was it? Was it the nuns (修女)?”
Little Tommy looked at her and shook his head, “No.”
“Well then,” she asked again. “WHAT was it?”
Little Tommy looked at her and said, “Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (加号), I knew they weren’t joking.”
【小题1】 Why did Tommy’s parents send him to a catholic school?
| A.Because he could eat well there. |
| B.Because he could earn more about nuns. |
| C.Because his parents wanted him to do better in his math. |
| D.Because his parents didn’t want him to learn math any more. |
| A.was still the same as usual |
| B.ate so much at dinner |
| C.kissed her hello after school |
| D.worked hard but said little |
| A.用功 | B.捶书 | C.发泄 | D.振作 |
| A.Tommy felt sorry for the mail |
| B.Tommy was afraid of being nailed |
| C.Tommy didn’t like the plus sign |
| D.Tommy liked playing jokes on others |
| A.teachers should be strict with their students |
| B.mistaking (误解) might do good sometimes |
| C.a catholic school is much better than other ones |
| D.nuns are good at helping children with their math |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案。
Little Tommy was doing very badly in math. His parents had tried everything—tutors (家庭教师), cards, special learning centers—in short, everything they could think of. Finally they took Tommy to a catholic (天主教的) school.
After the first day, little Tommy came home with a very serious look on his face. He didn’t kiss his mother hello. Instead, he went straight to his room and started studying. Books and papers were spread out all over the room and little Tommy was hard at work. His mother was surprised. She called him down to dinner .And as soon as he finished eating,he went back to his room without a word. In no time he was back hitting the books again. This went on for some time, day after day while the mother tried to understand what was happening.
Finally, little Tommy brought home his report card. He quietly put it on the table and went up to his room and hit the books. His mom looked at it and to her surprise, little Tommy got an “A” in math. She could no longer hold her curiosity (好奇心). She went to his room and asked, “What made you make such great progress ? Was it the nuns (修女)?”
Little Tommy looked at her and shook his head, “No. ”
“Well then,” she asked again. “What was it?”
Little Tommy looked at her and said, “Well, on the first day of school, when I saw that man nailed (钉) to the plus sign (十字架), I knew they weren’t joking. ”
【小题1】Why did Tommy’s parents send him to a catholic school?
| A.Because he could eat well there. |
| B.Because he could earn more about nuns. |
| C.Because his parents wanted him to do better in his math. |
| D.Because his parents didn’t want him to learn math any more. |
| A.was still the same as usual | B.ate so much at dinner |
| C.kissed her hello after school | D.worked hard but said little |
| A.用功 | B.捶书 | C.发泄 | D.振作 |
| A.Tommy felt sorry for the nail |
| B.Tommy was afraid of being nailed |
| C.Tommy didn’t like the plus sign |
| D.Tommy liked playing jokes on others |
| A.we should be strict with ourselves |
| B.mistaking (误解) might do good sometimes |
| C.a catholic school is better than other ones |
| D.nuns are good at helping children with their math |