网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2691887[举报]
John was a bookseller. He didn’t like paying for anything. One day he let a big box of books fall on his foot. “Go to the doctor,” said his wife. “No,” he said, “I’ll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I’ll ask about my foot. If I go to see him, I’ll have to pay him.”
The next day the doctor came into the shop and bought some books. When John was getting them ready, he told the doctor about his bad foot . The doctor looked at it. “Yes,” said the doctor, “you must put that foot in hot water every night.” “Thank you,” said the bookseller, “and now sir, here are your books.” “How much?” said the doctor. “Two pounds,” answered John. “Good,” said the doctor. “I shall not have to pay you anything.” “Why?” asked John in surprise. “I told you about your foot . I want two pounds for that . Good-bye.”
1.根据第一段John was a bookseller.描述,可知选C.
2.根据第一段One day he let a big box of books fall on his foot. 描述,可知选B.
3.根据第一段“Go to the doctor,” said his wife. 描述,可知选A.
4.根据第二段The next day the doctor came into the shop and bought some books.描述,可知选C.
5.根据said the doctor. “I shall not have to pay you anything.”及下文描述,可知一生一分钱也没有付.故选B.
6.What was John? He was ______.
A.a doctor B.a shop assistant C.a bookseller D.a farmer
7.John hurt his foot because ______.
A.he didn’t like paying anything
B.a big box of books fell on his foot
C.he wanted to ask the doctor about his foot
D.a box of food fell on his foot
8.______ told him to go to the doctor.
A.His wife B.A man C.Nobody D.His friend
9.When the doctor came the next day, he ______.
A.bought nothing
B.didn’t give John any advice on his foot
C.bought some books
D.told John to go to hospital
10.At last the doctor paid ______ for his books.
A.two pounds B.nothing
C.less than two pounds D.a little money
查看习题详情和答案>>
听力测试(共20题,每小题1.5分,满分30分)
Ⅰ.听句子或对话,选出与句子或对话意思相符的图片。句子或对话读一遍。
1.________
2.________
3.________
4.________
5.________
Ⅱ.听对话,选答案。对话读两遍。
第一节 听第一段对话,回答第6、7小题。
6.When did the accident happen?
A.Today.
B.Tomorrow.
C.Yesterday.
7.Who sent the woman to a hospital?
A.A policeman.
B.A doctor.
C.A friend.
第二节 听第二段对话,回答第8-10小题。
8.How many bedrooms does Lily's new house have?
A.One.
B.Two.
C.Three.
9.How long did Lily get to work earlier than the man this morning?
A.10 minutes.
B.15 minutes.
C.25 minutes.
10.Why did the man decide to leave home 15 minutes earlier tomorrow?
A.Because he didn't want to be late again.
B.Because he wanted to be together with Lily.
C.Because he wanted to be the first to get to the office.
Ⅲ.听短文,选择正确答案。短文读两遍。
1l.How long did it take them to get to the Ming Tombs?
A.For one hour.
B.For one hour and a half.
C.For two hours.
12.The parking lot was crowded with ________.
A.many people
B.many cars.
C.many kinds of vehicles.
13.Who was lost during visiting Dingling Tomb?
A.Jim.
B.Mary.
C.Kangkang.
14.Mary ________ speak Chinese.
A.couldn't.
B.could.
C.can.
15.From the passage, we know Mary enjoyed ________.
A.Taking photos.
B.Talking.
C.Drawing.
Ⅳ.听短文,填表格。短文读两遍。
John was a bookseller. He didn’t like paying for anything. One day he let a big box of books fall on his foot. “Go to the doctor,” said his wife. “No,” he said, “I’ll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I’ll ask about my foot. If I go to see him, I’ll have to pay him.”
The next day the doctor came into the shop and bought some books. When John was getting them ready, he told the doctor about his bad foot . The doctor looked at it. “Yes,” said the doctor, “you must put that foot in hot water every night.” “Thank you,” said the bookseller, “and now sir, here are your books.” “How much?” said the doctor. “Two pounds,” answered John. “Good,” said the doctor. “I shall not have to pay you anything.” “Why?” asked John in surprise. “I told you about your foot . I want two pounds for that . Good-bye.”
【小题1】根据第一段John was a bookseller.描述,可知选C.
【小题2】根据第一段One day he let a big box of books fall on his foot. 描述,可知选B.
【小题3】根据第一段“Go to the doctor,” said his wife. 描述,可知选A.
【小题4】根据第二段The next day the doctor came into the shop and bought some books.描述,可知选C.
【小题5】根据said the doctor. “I shall not have to pay you anything.”及下文描述,可知一生一分钱也没有付.故选B.
【小题6】What was John? He was ______.
| A.a doctor | B.a shop assistant | C.a bookseller | D.a farmer |
| A.he didn’t like paying anything |
| B.a big box of books fell on his foot |
| C.he wanted to ask the doctor about his foot |
| D.a box of food fell on his foot |
| A.His wife | B.A man | C.Nobody | D.His friend |
| A.bought nothing |
| B.didn’t give John any advice on his foot |
| C.bought some books |
| D.told John to go to hospital |
| A.two pounds | B.nothing |
| C.less than two pounds | D.a little money |
and had moved to France in the 1950s. In 1989 at the age of 17 he joined Cannes football club. After three
years he moved to Bordeaux in 1992 and was voted (被选为) "Young Player of the Year". In the same year
he played in his first international match for France against the Czech Republic (捷克共和国). ①He
rescued (解救) the French team from disaster by scoring two goals near the end of the match. The final
(决赛) score was 2: 2.
In 1996 he moved to Italy to join Turin's team Juventus. He has played in three European Cup finals, twice
for Juventus and once for Bordeaux. However, ②he was not in any of the winning teams and did not play at
his best in the three finals. Reporters describe him as one of the best midfield players (中锋) in the world. He
can turn fast, he can run past the opposing team. ③He can kick a ball onto just the right place for a team
member to score. In his 33 games for France before the World Cup, he scored 10 goals.
Zidane is the hero of North African people who are living in France. These people have not had an easy
life in the past. They are among the poorest of the country and find it hard to get jobs.
But the French team has at last shown the public that French people come from all over the world. Out
of the 11 players, four were born outside mainland France. Six other were born in France to non-French
parents."France's win and ④Zidane's playing has brought all French people together," said one reporter.
In the World Cup in 1998, Zidane played well against Saudi Arabia, but was sent off the pitch by the
referee (裁判). (He stood on a Saudi Arabian player who had fallen over.) In the semi-final against Croatia,
⑤he was still not at his best. When the day of the match came, France's fans were rewarded. Zidane
scored two out of France's three goals and was voted European Football of the Year. The President (总统)
of France said on TV, "We're happy and that's the least I can say. It's the best day of my life."
A. What is he like as a person?
B. His football history.
C. The World Cup 1998.
D. The French World Cup team.
第一段( ) 第二段( ) 第三段( ) 第四段( )
2. 根据文章提供的信息完成下表。
Name: ________________________________
Age (now): ________________________________
Born (place / date): _________________________________
Parents (nationality): _________________________________
Clubs (names and years): _________________________________
_________________________________
_________________________________
3. 为黑体字选出正确的释义。
( ) ①. He rescued the French team from disaster.
( ) ②. He was not in any of the winning teams.
( ) ③. He can kick a ball onto just the right place for a team member to score.
( ) ④. Zidane's playing has brought all French people together.
( ) ⑤. he was still not at his best.
A. He's good at helping his team-mates score.
B. he was not playing as well as usual.
C. The French team was saved from disaster by him.
D. French people are now more friendly towards each other.
E. His team didn't win the European Cup final.
What is the meaning of the word——culture? Does it mean different festivals? Of course,the important differences between Western and Chinese people do not center around a few festivals.The big difference is the different ways we think:our different opinions to life,friendships,work and so on.Most people would probably agree that the differences between America and China are bigger.Now I will give you some examples about the differences between America and China.
I asked one of my Chinese classmates how she would spend her summer holiday.She told me she loved her mother and missed her,so she would ________.You probably think this is a common(普通的)feeling.But if a young American said that,American people might think she is mentally(精神) sick.
Another difference:you always see lots of children walking,running around and laughing.But in Western cities you almost never see children out alone without their parents.American parents are afraid that their children would be kidnapped(绑架).
How about at restaurants? In China people at pushed(推动)to drink wine even if they don’t want to drink.In America at least we know that is not very smart(明智的).
I see some litter in Chinese beautiful parks sometimes.When I was climbing Xiangshan mountain,I saw some litter on it.In the West you seldom see waste in parks.
1.The main differences between Chinese and Western people is that they ________ differently.
2.The writer probably comes from ________.
3.根据文章内容,将第二段第二句补充完整。
4.将文中画线句子翻译成汉语。
5.What is the main idea of the passage?
查看习题详情和答案>>