摘要: 解析:选D.考查compare sth./sb. with sth./sb.结构的用法.再根据句意“与它所拖的食物尺寸相比较.小蚂蚁是世上最强壮的动物 可知.应该用过去分词作状语.表示被动.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2583871[举报]

(2011·安徽卷)B

Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.

For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.

During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.

60. From the text we know that windmills              .

A. were invented by European armies

B. have a history of more than 2800 years

C. used to supply power to radio in remote areas

D. have rarely been used since electricity was discovered

61. What was a new use for wind power in the late l9th century?

A. Sailing a boat. 

B. Producing electricity.

C. Grinding wheat into flour.

D. Pumping water from underground.

62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that             .

A. wind power is cleaner

B. it is one of the oldest power sources

C. it was cheaper to create energy from wind

D. the supply of coal and gas failed to meet needs

63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?

A. The advantage of wind power.

B. The design of wind power plants.

C. The worldwide movement to save energy.

D. The global trend towards producing power from wind.

【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。

查看习题详情和答案>>

HOLIDAY HOMES IN MALLORCA

  Holiday houses in Mallorca sailing and fishing port - quiet even in summer season. Beautifully situated houses with sights of sea and mountains, yet near to shops and restaurants. Cars and bicycles for hire. Sailing and sports clubs nearby.

ITALY IN COMFORT

  Luxury coach( - carriage) trips of Italy, out of normal holiday season. 21days to visit five Italian cities starting from London 1 st May, 1 st September . The trips are guided by profess or Martin Davis. Head of Italian Studies, London University . See the arts and culture of historic Italy.

KIBBUTZ HOLIDAYS IN ISRAEL(以色列)

  Working holidays on a kibbutz( co -operative farm) in Israel. All nationalities welcome for one to three months, if prepared to work morning with kibbutz members. Accommodation (住宿), food and trips to historic sights all provided free - you pay only for the special low- cost return flight.

TWO WEEKS ON A CARIBBEAN ISLAND

  Two- week holidays in the Hotel Splendid , on a lovely beach with golden sands and deep- blue sea. Tennis, golf, sailing and all water sports, trips around the island arranged. Near to town of Castries with lively evening entertainment - dancing.

  1 st November - 31 st March = £ 720 per person

  1 st April - 30th October = £ 850 per person

  Jack and his wife Mary, who have recently retired, want to see places of cultural and historic interest abroad, but Mary hates flying.

  Peter and Maria, university students, want to travel as far as possible on little money, and would like to get to know a country by working there for three months with other young people.

  Michael, a young computer programmer, has been working hard and needs a holiday to relax in winter. He would like to go somewhere warmer and sunny, where he can swim in the sea, and he enjoys sports and dancing.

  Herry and Kate, both teachers, and their two sons, have to take their holiday during the school summer holidays. There must be plenty for the boys to do, although Harry and Kate just want to have beautiful scenery, good food and wine- and peace.

Michael would most probably go to ________ for his holiday.

  A. Italy             B. Israel

  C. Mallorca           D. a Caribbean island

The most suitable place where Peter and Maria can enjoy their holiday would be________

  A. an Italian city         B. a kibbutz in Israel

  C. a Caribbean island       D. the port in Mallorca

The best holiday for Jack and Mary would be________.

  A. the 21 - day coach trip of Italy

  B. the 2 -week stay in the Hotel Splendid

  C. the 14 -day trip around a Caribbean island

  D. the working holidays for 1 -3 months on a kibbutz in Israel

Harry and Kate and their sons would like________.

  A. a holiday working on a kibbutz in Israel

  B. a holiday visiting cities by coach in Italy

  C. a holiday house in the fishing port in Mallorca

  D. a holiday hotel on a lovely beach on a Carribean Island

查看习题详情和答案>>

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

Which credit card do you find the best, as a woman? As a sports lover, which credit card serves you best? Questions like these threw up the first credit cards ranking by top Chinese credit card doorway 51credit.com and Shanghai-based poll firm 51poll.com as they released the result of a three-month survey via Internet and telephone.

The ranking came from the survey of 20,000 cardholders in more than 100 cities, according to Tu Zhiyun, CEO and founder of 51credit.com. China Merchants Bank (CMB), one of the best performing commercial banks and the largest card issuer in China, was rated the best in the general group for its popular dual-currency (双币) credit card. Shanghai-based Pudong Development Bank was crowned the best in the platinum (白金) card for successfully targeting high-end customers, thanks to its close cooperation with Citibank (花旗银行). The Industrial and Commercial Bank of China, topped the ranking in the co-branded (联名的) group for its card issued in association with China National Petroleum Corporation, China's largest oil company.

Several others got the top honors as the best credit card for women, travel, sports and best design. The total number of credit cards in China is around 30 million, compared with 500 million in the United States. The growing wealth of the Chinese people has added attraction to the credit card business. The number of credit cards issued is expected to double in 2007.

However, most banks are losing money in their credit card businesses as a large portion of the cards have apparently never been used since they were issued. CMB is currently the only commercial bank to have made a profit in the section. The bank said the circulation of its dual-currency credit card reached 10 million by the end of 2006, a jump of 100 percent from 2005, and accounted for 35 percent of the credit card market in China.

1.Which of the following has close relationship according to the text?

  A.China Merchants Bank; the co-branded credit card

  B.Shanghai-based Pudong Development Bank; the platinum credit card

  C.The Industrial and Commercial Bank of China; the dual-currency credit card

  D.Citibank; China National Petroleum Corporation

2.The number of credit cards issued in China in 2007 will reach about _____.

  A.10 million          B.30 million  

  C.60 million          D.500 million

 

3.If more people used credit cards in their businesses, banks would _____.

  A.make profits                 B.restrict the number of cards

  C.lose money          D.charge holders more

4.Which statement is true according to the text?

  A.The survey was conducted by 20,000 cardholders in more than 100 cities.

  B.The growing number of credit cards attracts more foreign investigations.

  C.No bank makes profits in credit card businesses.

  D.More and more Chinese people will hold credit cards.

 

查看习题详情和答案>>

  阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上涂黑。

  You wake up in the morning, the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time.Then the  36  rings, you say hello, and the drama starts.The person on the other  37  has a depressing (令人沮丧的) tone in his voice as he starts to tell you how  38  his morning is and that there is nothing to look forward to.Are you  39  in a wonderful mood? Impossible!

  Communicating with negative people can wash out your  40 .It may not change what you think, but doing this long enough with them will make you  41  depressed for a moment or a long time.

  Life brings ups and downs, but some people  42 the wrong idea that life has no happiness to offer.They only feel glad when they make others feel  43  .No wonder they can hardly win others' pity or respect.

  When you  44 with positive people, your spirit stays happy and therefore more positive things are attracted. 45  the dagger (匕首) of a negative person is put in you, you feel the heavy feeling that brings you  46

  Sometimes we have no  47  but to communicate with negative people.This could be a co-worker, or a relative.In this case,  48 what needs to be said as little as possible.Sometimes it feels good to  49  your anger back to the negative person,  50 all this does is to lower you to that same negative level and they won't feel  51 of themselves about that.

  Negativity often 52  happiness without even being realized.The negative words of another at the start of the day can attach to you throughout the 53  of your day, which makes you feel bad and  54 your happiness.Life is too 55 to feel negative.Stay positive and avoid negativity as much as possible.

36.A.bell     B.door     C.telephone  D.voice

37.A.way     B.corner    C.part  D.end

38.A.terrible   B.cheerful   C.amazing D.exciting

39.A.almost    B.still     C.never  D.ever

40.A.belief    B.relief    C.sadness D.happiness

41.A.look     B.remain    C.feel  D.Sound

42.A.are stuck in B.are accused of      C.are pleased with D.are concerned about

43.A.glad     B.bad      C.sorry  D.content

44.A.quarrel   B.fight     C.work  D.communicate

45.A.Since    B.Before    C.When  D.After

46.A.down     B.up      C.in   D.out

47.A.need     B.choice    C.chance D.hope

48.A.describe   B.say      C.mind  D.write

49.A.find out   B.make out   C.let out D.try out

50.A.but     B.or            C.for      D.and

51.A.ashamed   B.afraid    C.tired  D.proud

52.A.affects   B.gains     C.buys  D.decides

53.A.length    B.rest     C.beginning  D.middle

54.A.shares    B.hides     C.sells  D.steals

55.A.long     B.short     C.easy  D.uncertain

 

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网