摘要: 解析:选A.even if 即使.表示让步.句意为:即使失败十次.我们也不会放弃.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2581898[举报]

(2011·安徽卷)B

Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.

For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.

During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.

60. From the text we know that windmills              .

A. were invented by European armies

B. have a history of more than 2800 years

C. used to supply power to radio in remote areas

D. have rarely been used since electricity was discovered

61. What was a new use for wind power in the late l9th century?

A. Sailing a boat. 

B. Producing electricity.

C. Grinding wheat into flour.

D. Pumping water from underground.

62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that             .

A. wind power is cleaner

B. it is one of the oldest power sources

C. it was cheaper to create energy from wind

D. the supply of coal and gas failed to meet needs

63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?

A. The advantage of wind power.

B. The design of wind power plants.

C. The worldwide movement to save energy.

D. The global trend towards producing power from wind.

【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。

查看习题详情和答案>>

I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens,   and white paper, I decided that the act of writing must be the more wonderful thing in the world.

Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister  and brother. “But the desk,” she’d said again, “it’s for Elizabeth. ”

I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and    daughter.

They never happened. And a gulf opened between us. I was “too emotional(易动感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”.

As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原谅) me.

I posted the letter and waited for her answer. None came.

My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally, peace— it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.

Now the present of her desk told, as she’d never been able to, that she was    pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found    some papers inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折叠) and refolded many times.

Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.

1.The writer began to love her mother’s desk ______.

A.after Mother died

B.before she became a writer

C.when she was a child

D.when Mother gave it to her

2.The passage shows that ______.

A.mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter

B.mother was too serious about everything her daughter had done

C.mother cared much about her daughter in words

D.mother wrote to her daughter in careful words

3.The word “gulf” in the passage means ______.

A.deep understanding between the old and the young

B.different ideas between the mother and the daughter

C.free talks between mother and daughter

D.part of the sea going far in land

4.What did mother do with her daughter’s letter asking forgiveness?

A.She had never received the letter.

B.For years, she often talked about the letter.

C.She didn’t forgive her daughter at all in all her life.

D.She read the letter again and again till she died.

5.What’s the best title of the passage?

A.My letter to Mother

B.Mother and Children

C.My mother’s Desk

D.Talks between Mother and Me

6.选A。由But she lived “on the surface ”. 和全文内容可知,作者的母亲表面上很冷漠,但心里充满了对作者的爱,正确

查看习题详情和答案>>

Finding summer jobs for teenagers has not always been easy, but now you no longer have to worry about what your kid can do to earn their own money. Recently I found some different sites online that offer information about what kids can do. Below is some of that information, along with questions to think about to help you come up with your own ideas.
Ideas for summer work: 
● Parks and Recreation Programs.
● Babysitting (当临时保姆) during the day of school.
● Working part-time at a day care for the summer.
● Car washing.
● Working at local vegetable stands.
The easiest way for you to find ways for your child to make money is to think about others’ inconveniences (不方便). Think of things you need done, or would like to have done, and what you would consider paying for these things to get done. Once you have some ideas, you can sit down with your child and talk to them about what they would be interested in doing. Then once you have an idea of what they want to do you can help them come up with fair prices.
Preferably you would want to only have your child working with people you know and trust, or in the least bit you could have your child pick a partner. That way with each of them carrying cell phones, even those without service can call 911, they will be much safer.
You can find out more information and many more ideas for kids to use to make money during their summer holidays by visiting http://www.kidswantmoney.com.
【小题1】根据第一段Recently I found some different sites online that offer information about what kids can do. Below is some of that information, along with questions to think about to help you come up with your own ideas.及下文描述,可知选A,分享他在网络上的发现。
【小题2】根据短文倒数二三段描述,可知当年轻人找假期工作时,要考虑的是为谁工作,工资问题和这个工作是否安全,不包括在哪儿工作,故选D。
【小题3】根据You can find out more information and many more ideas for kids to use to make money during their summer holidays by visiting http://www.kidswantmoney.com.描述,可知选D。
【小题4】The author wrote the passage to _____.

A.share his discoveries onlineB.introduce jobs for teenagers
C.advertise a website for teenagersD.talk about his summer work experience
【小题5】 Which of the following is NOT considered when teenagers look for summer jobs?
A.Who they’d better work for.B.How much should be charged.
C.Whether the jobs are safe.D.Where the workplace is.
【小题6】What can we learn about http://www.kidswant-money.com?
A.The author set up the website.
B.It gives information about educating children.
C.People need to pay to visit the website.
D.It offers ideas for children to make money.

查看习题详情和答案>>
七选五
                                                            Crossroads International
     1. How does Crossroads work?
     Crossroads is a resource network.We take goods Hong Kong doesn't want and give them to people
who badly need them.We collect those goods and give them out in the welfare arena (福利院) in Hong
Kong, Mainland China, elsewhere in Asia, Eastern Europe and Africa. __  1____
     2. Who do we help?
     __   2    __  They are grassroot groups who have seen a need and tried to meet it.They can't get the
job done without backup, though, so our task is to help them do their task.Our warehouse is full of goods, from computers to high chairs, clothing to books, stationery to medical provision, cupboards to dining sets.They send us a list of their needs and we try to match it with the resource we have in stock.
     3.  __   3   __  
     Crossroads itself also operates on a low budget.We do not buy the goods we send.They are donated. __   4   __   Nobody in our organization receives a salary.Even our fulltime staff work on a voluntary
basis.
      Those that donate goods and services:
     ●Factories                       ●Manufacturers
     ●Hospitals                       ●Hotels
     ●Educational Institutions  ●Householders
     ●Transport Companies    ●Offices
     ●Other Charities
     __    5    __  While we receive large quantities of goods and there is never a short supply of requests
for them, we are always in need of hands to help sort and prepare them for shipping.
     A.One resource that we are always in need of is people.
     B.So Crossroads is just that: a Crossroads between need and resource.
     C.What can I do?
     D.The welfare agencies we help do not run on large budgets.
     E.How do we operate?
     F.All volunteer work is done at our warehouse.
     G.Similarly, rather than raising funds for freight (货运), we ask transport companies to donate their
services.
查看习题详情和答案>>

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选面,选项中有两项为多余选项.

  So it is exam time once again! Everyone, whether a kid or an adult, has at least a little bit of pressure of exams, and it is just that some show it while others do not.So the most important tip is to relax and not take too much stress.  1   Here are some study tips for high school students as well as study tips for college students.

  ●  2  

  The most common mistake that students make is that they start studying a day or two before exams! No portion can be covered, not even halfway, if you study only two days before exams.So what most of the students do, is study only the so-called important points.As a result, even if the paper is easy, you get a low score only because you didn't know the entire contents!  3   If time does not perait you to learn your lessons, at least go through them regularly.This way you will be familiar with the syllabus and won't find it difficult to understand then at the last minute.

  ●Follow effective techniques

  There are some easy techniques to study well, like read the lesson casually, at least twice.And while reading, mark the important points with a pencil and move on.  4   Before going to exams, read only the underlined points.This is one of the last minute study tips for exams.

  ●Relaxation techniques

  Don't study continuously instead of taking some breaks.Just go for minimum 5 minutes to maximum 8 minutes breaks needed an hour in your studies.  5   During an exam, use the few minutes before you are allowed to begin to do some simple relaxation and breathingexercises, sit back and separate yourself mentally from those who are getting anxious.

A.Study beforehand

B.Prepare a good timetable

C.So start studying at least a month before the exams.

D.It will make your mind fresh and active, then you will find interest in studying.

E.Revising for exams is about more than just reading through the notes you made in class.

F.But a little bit of pressure is always necessary, as it is good for us and helps us perform well.

G.When you start reading for the second time, read those underlined points first and then the rest of the text.

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网