网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2580043[举报]
(2011·安徽卷)B
Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.
For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.
During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.
60. From the text we know that windmills .
A. were invented by European armies
B. have a history of more than 2800 years
C. used to supply power to radio in remote areas
D. have rarely been used since electricity was discovered
61. What was a new use for wind power in the late l9th century?
A. Sailing a boat.
B. Producing electricity.
C. Grinding wheat into flour.
D. Pumping water from underground.
62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .
A. wind power is cleaner
B. it is one of the oldest power sources
C. it was cheaper to create energy from wind
D. the supply of coal and gas failed to meet needs
63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?
A. The advantage of wind power.
B. The design of wind power plants.
C. The worldwide movement to save energy.
D. The global trend towards producing power from wind.
【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。
查看习题详情和答案>>某英文报“读者来信”专栏正在就家长是否允许孩子课后看电视的问题开展讨论。请你用英语向该报编辑部写一封信,发表你的观点,信的开头已写好,你只需接着写。
注意:
1、下面的提示可能会帮助你构思:(只选其中一方的观点)
|
For (正方) |
Against (反方) |
|
broaden our view(开拓视野) |
waste time |
|
improve our English |
form some bad habits |
|
relax ourselves |
become near-sighted |
|
…… |
…… |
2、你不必根据上面的提示逐条进行写作,可自由发挥,适当拓展。
3、词数100个左右。
Dear editor,
I (don’t) think it is right for us to watch TV after school.
查看习题详情和答案>>
七选五:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)
A man came home from work late, tired and found his 5-year-old son waiting for him at the door.
“Daddy, may I ask you a question?”“Yeah, sure, what is it?” replied the man. 【小题1】 “If you must know, I make $20 an hour.”“Oh,” the little boy replied, with his head down. Then he looked up and said, “Daddy, may I borrow $10?” The father was angry, “If the only reason you asked for that is to borrow some money to buy a silly toy, then you should go to bed.” 【小题2】
After about an hour or so, the man calmed down, and started to think. Maybe there was something he really needed to buy with that $10 and he really didn’t ask for money very often. 【小题3】“Are you asleep, son?” He opened the door and as
ked. “No, Daddy,” replied the boy. “I’ve been thinking, maybe I was
too hard on you just now.” said the man, “Here’s the $10 you asked for.” 【小题4】“Oh, thank you, Daddy!” he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some small change. 【小题5】“Why do you want more money if you have already had some?” the father asked angrily.
“Because I didn’t have enough, but now I do.” The little boy replied, “Daddy, I have $20 now. Can I buy an hour of your time? Please come home earlier tomorrow, I would like to have dinner with you.”
| A.Silently the little boy returned the money to his father with tears. |
| B.The man, seeing that the boy already had money, started to get angry again. |
| C.“Daddy, how much do you make an hour?” |
| D.“Daddy, how much do you spend a day?” |
F. The little boy quietly went to his room and shut the door.
G. The little boy sat straight up, smiling. 查看习题详情和答案>>
With his attention________on the shops along the roadside,he knocked an old man down while riding to school.
A concentrating B.concentrated C.to concentrate D.concentrates
答案 B
解析 考查词组,故选B项。
查看习题详情和答案>>
第Ⅱ卷(共三节,满分45分)
第一节:七选五:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题;每小题2分,满分10分)
A man came home from work late, tired and found his 5-year-old son waiting for him at the door.
“Daddy, may I ask you a question?” “Yeah, sure, what is it?” replied the man. 71 “If you must know, I make $20 an hour.” “Oh,” the little boy replied, with his head down. Then he looked up and said, “Daddy, may I borrow $10?” The father was angry, “If the only reason you asked for that is to borrow some money to buy a silly toy, then you should go to bed.” 72
After about an hour or so, the man calmed down, and started to think. Maybe there was something he really needed to buy with that $10 and he really didn’t ask for money very often. 73 “Are you asleep, son?” He opened the door and asked. “No, Daddy,” replied the boy. “I’ve been thinking, maybe I was too hard on you just now.” said the man, “Here’s the $10 you asked for.” 74 “Oh, thank you, Daddy!” he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some small change. 75 “Why do you want more money if you have already had some?” the father asked angrily.
“Because I didn’t have enough, but now I do.” The little boy replied, “Daddy, I have $20 now. Can I buy an hour of your time? Please come home earlier tomorrow, I would like to have dinner with you.”
A. Silently the little boy returned the money to his father with tears.
B. The man, seeing that the boy already had money, started to get angry again.
C. “Daddy, how much do you make an hour?”
D. “Daddy, how much do you spend a day?”
E. The man went to the door of the little boy’s room.
F. The little boy quietly went to his room and shut the door.
G. The little boy sat straight up, smiling.
查看习题详情和答案>>