摘要: 解析: 选D.考查allow和forbid的用法.allow和forbid后接sb. to do或直接加v.-ing作宾语.此处forbid使用了被动语态形式.即将forbid sb. to do中的sb.提前作主语.故选D项.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2572947[举报]

(2011·安徽卷)B

Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.

For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.

During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.

60. From the text we know that windmills              .

A. were invented by European armies

B. have a history of more than 2800 years

C. used to supply power to radio in remote areas

D. have rarely been used since electricity was discovered

61. What was a new use for wind power in the late l9th century?

A. Sailing a boat. 

B. Producing electricity.

C. Grinding wheat into flour.

D. Pumping water from underground.

62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that             .

A. wind power is cleaner

B. it is one of the oldest power sources

C. it was cheaper to create energy from wind

D. the supply of coal and gas failed to meet needs

63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?

A. The advantage of wind power.

B. The design of wind power plants.

C. The worldwide movement to save energy.

D. The global trend towards producing power from wind.

【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。

查看习题详情和答案>>

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>


Here are four pieces of news from China Daily.
United Nations
Picture of your world
A prize of US$5,000 will be awarded to the winner of the Youth category (aged 15 to 24), in the fourth International Photographic Competition on the Environment.
The competition, titled “Focus on Your World”, is being run by the United Nations Environment Programme (UNEP,联合国环境规划署) from July till December. Both amateur (业余的) and professional photographers of all nationalities and ages are welcome to enter. For more information, go to www.unep-photo.com .
Australia
Goodbye to the bears
Koalas, a symbol of Australia, may die out within 15 years as the growth of towns along the east coast destroys their fragile (易毁坏的) habitats.
A survey of the koala habitats found that about 30 percent were no longer home, while 60 percent had suffered much destruction. The Australian Koala Foundation has written to the government urging it to declare the koala an endangered species. At present, there are about 100,000 koalas in Australia.
Iraq
Rebel attacks worsen
More than 100 people, including three US soldiers, were killed in bloody attacks in five Iraqi cities last Thursday. At least 300 people were wounded.
The violence was part of efforts made by Iraqi rebels (反抗者) and foreign militants to ruin the formal handover to Iraqi rule in six days’ time. A group headed by al-Qaida-linked (和基地组织有联系的) terrorist Abu Musab al-Zarqawi said they were responsible for the attacks.
Shenzhen’s salaries are the best
A survey showed average annual income in Shenzhen last year reaching 25,500 yuan, the highest in the country, followed by Beijing and Shanghai. Shenzhen plans to issue a salary guidebook listing average salaries in different occupations, so people working there can better understand their career situation — or perhaps even argue with the boss.
1. According to the passage, the fourth International Photographic Competition on the Environment will last _______.
A. seven months                        B. six months               
C. six days                              D. seven weeks 
2. According to the survey, in Australia there were about _______ koalas that were no longer home.
A. 1,000            B. 30,000            C. 60,000              D. 100,000
3. According to the passage, over 100 people were killed in bloody attacks by _______.
A. US soldiers                         B. al-Qaida   
C. Iraqi policemen                     D. Abu Musab al-Zarqawi

查看习题详情和答案>>

Every child has written their names on the beach at some point.

But whereas most people’s “handwriting” is washed away, one super-rich Arab sheikh(酋长) has ensure that his graffiti(胡写乱画) will last a little longer.

Hamad Bin Hamdan Al Nahyan, 63, has scrawled his name in sand on an island he owns with letters so big that they be seen from space.

The word “HAMAD” measures 1,000 meters high and is a staggering two miles long from the “H” to the “D” on the Al Futaisi Island.

And rather than allow the writing to be washed away by the ocean, the letters actually form waterways that absorb the encroaching(渗入) tide. The ruler’s name is even visible on Google’s map service.

Hamad dreamed up the idea and had his workmen work hard for weeks to craft the enormous piece of sand graffiti. It is not known how much it cost to make.

However, the sheikh boasts a personal fortune second to the Saudi king’s.

Hamad, also known as the “Rainbow Sheikh”, is a member of the Abu Dhabi Ruling Family.

He is understood to have some 200 cars including seven Mercedes 500 SELs painted in different colors of the rainbow which he stores in a giant pyramid.

The Arab sheikh had a taste for doing things on a large scale. He built the world’s largest truck—eight times the size of the Dodge Power Wagon, with four bedrooms inside the cabin.

Hamad constructed a motor home in the shape of a giant globe which is exactly 1 millionth the size of the actual earth.

Alongside his displays of wealth he has become a well-known philanthropist(慈善家) in medicine and supplied a complete Kinney stone operating theatre to a public hospital in Morocco where he continues to fund its stuff.

1.Which of the following in NOT true according to the passage?

A.Hamad is a man who wants himself to be well-known from apace.

B.Hamad is a super-rich person who always does something unusual.

C.Hamad is a man who is always so mean in his family

D.Hamad is a man who boasts his fortune is second to the Saudi king’s

2.In what way could Hamad make his handwriting last longer?

A. The word “HAMAD” measures 1,000 meters wide and high.

B The word “HAMAD” is a staggering two miles long from the “H” to the “D”.

C. The word “HAMAD” actually forms huge waterways that absorb the encroaching tide.

D. The word “HAMAD” cost his workmen a lot of hard work for several weeks.

3.Why does Hamad have his seven Mercedes-Benz500 SELs painted in different colors?

A.Perhaps he hoped his cars were stored in a giant pyramid safely.

B.In some ways he could make a very strange rainbow.

C.Maybe he just wanted to show off his wealth.

D.He is always interested in making his cars like these.

4.Which of the following might be the best title for the passage?

A.The Rainbow Sheikh’s name can be seen from space

B.The richest Arab sheikh’s name has made many funny things

C.A great person likes doing things on a large scale

D.A well-known philanthropist displays his wealth

 

查看习题详情和答案>>

Every child has written their names on the beach at some point.
But whereas most people’s “handwriting” is washed away, one super-rich Arab sheikh(酋长) has ensure that his graffiti(胡写乱画) will last a little longer.
Hamad Bin Hamdan Al Nahyan, 63, has scrawled his name in sand on an island he owns with letters so big that they be seen from space.
The word “HAMAD” measures 1,000 meters high and is a staggering two miles long from the “H” to the “D” on the Al Futaisi Island.
And rather than allow the writing to be washed away by the ocean, the letters actually form waterways that absorb the encroaching(渗入) tide. The ruler’s name is even visible on Google’s map service.
Hamad dreamed up the idea and had his workmen work hard for weeks to craft the enormous piece of sand graffiti. It is not known how much it cost to make.
However, the sheikh boasts a personal fortune second to the Saudi king’s.
Hamad, also known as the “Rainbow Sheikh”, is a member of the Abu Dhabi Ruling Family.
He is understood to have some 200 cars including seven Mercedes 500 SELs painted in different colors of the rainbow which he stores in a giant pyramid.
The Arab sheikh had a taste for doing things on a large scale. He built the world’s largest truck—eight times the size of the Dodge Power Wagon, with four bedrooms inside the cabin.
Hamad constructed a motor home in the shape of a giant globe which is exactly 1 millionth the size of the actual earth.
Alongside his displays of wealth he has become a well-known philanthropist(慈善家) in medicine and supplied a complete Kinney stone operating theatre to a public hospital in Morocco where he continues to fund its stuff.
【小题1】Which of the following in NOT true according to the passage?

A.Hamad is a man who wants himself to be well-known from apace.
B.Hamad is a super-rich person who always does something unusual.
C.Hamad is a man who is always so mean in his family
D.Hamad is a man who boasts his fortune is second to the Saudi king’s
【小题2】In what way could Hamad make his handwriting last longer?
A. The word “HAMAD” measures 1,000 meters wide and high.
B The word “HAMAD” is a staggering two miles long from the “H” to the “D”.
C. The word “HAMAD” actually forms huge waterways that absorb the encroaching tide.
D. The word “HAMAD” cost his workmen a lot of hard work for several weeks.
【小题3】Why does Hamad have his seven Mercedes-Benz500 SELs painted in different colors?
A.Perhaps he hoped his cars were stored in a giant pyramid safely.
B.In some ways he could make a very strange rainbow.
C.Maybe he just wanted to show off his wealth.
D.He is always interested in making his cars like these.
【小题4】Which of the following might be the best title for the passage?
A.The Rainbow Sheikh’s name can be seen from space
B.The richest Arab sheikh’s name has made many funny things
C.A great person likes doing things on a large scale
D.A well-known philanthropist displays his wealth

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网