摘要:64.D 主旨大意题.本文讨论的都是我们在孩提时的经历对我们长大以后成为什么样的人的影响.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2567902[举报]

It’s not only rocket scientists and journalists who are following the course of “Shenzhou V”,or “Divine ship/vessel V”.There are also lexicographers,or dictionary compilers.The flight of the Spacecraft last week might help put some new words into orbit.?

One of them is a western media coinage used to refer to the Chinese astronauts.It s a combination of the Chinese pinyin “taikong”,meaning space,and the English “astronaut”,from classical Greek:“star sailor/navigator”,for people who was going into space as a career.

In the Reuters and AP reports of October 15,“taikonaut” was used as a proper noun.For example:The long March 2F rocket carrying “taikonaut” Yang Liwei lifted off into a clear blue sky over the Gobi desert at 9 am and entered its orbit 10 minutes later.?

A Long March 2F rocket called the Shenzhou V—“divine ship” in Chinese—carried a single “taikonaut” named Yang Liwei,38,following Russian cosmonaut Yuri Gagarin and American Alan Shepard in 1961.?

The word “taikonaut” is not a newly coined term.It first emerged in November,1999,when China launched its first unmanned “Shenzhou Ⅰ” spacecraft.?

At that lime,some English news media predicted that China would soon launch a manned space flight and created the word “taikonaut” for the Chinese astronauts.It was then borrowed by the Germans media.?

But it was left out of mainstream dictionaries,such as the Merriam—Webster Dictionary and Cambridge Advanced English ?

Learner’s Dictionary.?

However,the launch of the “Shenzhou V” will most likely help boost its status since there is already a word referring specifically to Russian astronauts in the dictionary entry.?

An astronaut of Russian (or the former Soviet Union)is called a “cosmonaut”,from the Russian “kosmonaut”.The word was derived from classical Greek:“kosmonaut” (universal)and “nautes”.One might argue that “cosmonaut” is a Russian variation on the earlier word “astronaut”.

On March 14,1995,US astronaut Norman Thagard became the first American to ride into space on-board a Russian launch vehicle,arguably making him the first American cosmonaut.?

And if this trend of coinage continues,more English variations for astronaut will appear as more countries are able to send their own astronauts into outer space,what would Western journalists call an astronaut from India or Africa we’ll have to wait to see.?

66.Give the best title of the passage.(within 10 words)?

解析:主旨大意题。本文主要介绍了因为中国载人航天事业的发展而派生的一个新英语词汇“taikonaut”的由来。?

 

查看习题详情和答案>>

完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)
  阅读下面短文,掌握其大意,然后从下列各题所给的四个选项中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Last summer Tom and his friends George and Bill wanted to take a vacation. But they did not have much __26__.They decided that a ___27____ mountain climbing expedition(探险;郊游)was the only trip they could ___28____.Since each of them was ____29____ to climbing,the vacation would be a lot of fun. Tom made all the plans. He ____30_____ that they should share the expenses for food and gas equally and that each one should bring some ____31____ clothes because the weather at ____32____ altitudes is usually cold. The boys were not in a hurry,so they climbed ____33____ the first day. The weather was __34__,and they enjoyed the fresh __35__ as they climbed up a narrow path.
Tom expected the weather to stay nice,but late in the afternoon there was a __36__.The boys rushed toward a cave and decided to camp there that night.
When the sun rose the next morning,they continued __37__.As the boys went higher,the climbing became more __38__,and by late that afternoon the trip appeared endless. When they finally reached the __39__ of the mountain,they saw a beautiful sight. The colors of the sunset were yellow,red,and gold. The boys relaxed and enjoyed the view. The farms and fields of wheat and corn below appeared very small. In the distance,they could see trees,hills and valleys. They __40__ a week in the mountains. They really had great fun.  
【小题1】.

A.time B.moneyC.costD.fare
【小题2】
A.shortB.long C.freeD.pleasant
【小题3】
A.takeB.haveC.afford D.go
【小题4】
A.accustomedB.likedC.fondD.interested
【小题5】
A.said B.thought C.suggested D.wanted
【小题6】
A.moreB.extraC.beautiful D.expensive
【小题7】
A.lowB.high C.mountainousD.top
【小题8】
A.usuallyB.casually C.quicklyD.happily
【小题9】
A.pleasantB.pleaseC.hotD.cold
【小题10】
A.rainB.airC.view D.plants
【小题11】.
A.sunshineB.wind C.storm D.cloud
【小题12】
A.climbingB.campingC.cyclingD.hunting
【小题13】
A.easyB.excitingC.tiredD.dangerous
【小题14】
A.sideB.middleC.footD.top
【小题15】
A.tookB.restedC.spentD.walked

查看习题详情和答案>>

第二节: 信息匹配 (共5小题; 每小题2分,满分10分)

阅读下面一篇文章,文章后有七个选项,从A、B、C、D、E、F、G的七个选项中选出五个符合每一段文章主旨大意的选项。

To be a good teacher, you need some of the gifts of a good actor: you must be able to hold the attention and interest of your audience; you must be a clear speaker, with a good strong, pleasing voice which is fully under your control; and you must be able to act what you are teaching, in order to make its meaning clear. (56)__________.

Watch a good teacher, and you will see that he does not sit motionless before his class: he stands the whole time he is teaching; he walks about, using his arms, hands and fingers to help him in his explanations, and his face to express feelings.Listen to him, and you will hear the loudness, the quality and the musical note of his voice always changing according to what he is talking about. (57) _______________.

The fact that a good teacher has some of the gifts of a actor doesn’t mean that he will indeed be able to act well on the stage, for there are very important differences between the teacher’s work and the actor’s.The actor has to speak words which he has learnt by heart; he has to repeat exactly the same words each time he plays a certain part, even his movements and the ways in which he uses his voice are usually fixed beforehand.What he has to do is to make all these carefully learnt words and actions seem natural on the stage. (58)_________________.

A good teacher works in quite a different way.His audience takes an active part in his play: they ask and answer questions, they obey orders, and if they don’t understand something, they say so.The teacher therefore has to suit his act to the needs of his audience, which is his class.He cannot learn his part by heart, but must invent it as he goes along. (59)_________________.

I have known many teachers who were fine actors in class but were unable to take part in a stage play because their brains wouldn’t keep discipline: they could not keep strictly to what another had written. (60)_______________.

A.Characteristics of a good teacher

B.Qualities of a good actor

C.What makes up a good teacher

D.What makes a teacher famous

E.It is not easy for a good teacher to become a good actor.

F.The image(印象)of a good teacher 

G.Duties of a good teacher

 

查看习题详情和答案>>

完形填空:阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。(共20小题,每小题1.5分)
In the past, man did not have to think about the protection of his environment. There were few people on the earth, and natural resources seemed to be 46 .                    Today things are  47  , the world has become too  48  . We are using up our natural resources too quickly, and at the same time we are  49  our environment with dangerous chemicals. If we continue to do this, human life on the earth  50  survive.
  Everyone 51  today that if too many fish are taken from the sea, there will soon be none left. Yet, with modern fishing  52 , more and more fish are caught. We know that if too many trees are cut down,  53  will disappear and nothing will grow on the land. Yet, we  54  to use bigger and more powerful machines to 55  more and more trees.
  We realize that if rivers are polluted with waste products from factories, we will die.  56  , in most countries wastes are  57 put into rivers or into the sea, and there are  58  laws to stop this. We know, too, that if the  59 of the world continues to rise at the present rate, in a few years there will not be enough 60 . What can we do to solve these problems ?
   If  we eat more vegetables and less  61  , there will be more food available for everyone. Land that is used to grow crops  62  five times more people than land where animals are kept. Our natural resources will  63  longer if we learn to recycle them. The world population will not rise so quickly if people use modern methods of birth 64  .
  Finally, if we educate people to think about the problems, we shall have a better and clearer 65 in the future.

【小题1】
A.beautifulB.unlimitedC.rareD.valuable
【小题2】
A.commonB.the sameC.changeable D.different
【小题3】
A.crowdedB.smallC.dirtyD.busy
【小题4】
A.protectingB.savingC.pollutingD.fighting
【小题5】
A.may notB.will notC.shall notD.could not
【小题6】
A.wondersB.realizesC.considerD.discovers
【小题7】
A.polesB.boatsC.methodsD.ideas
【小题8】A  mountains     B. the sea                 C. trees                 D. forests
【小题9】
A.continueB.haveC.oughtD.go on
【小题10】
A.growB.plantC.saveD.cut down
【小题11】
A.Thus B.However
C.Generally speaking D.Therefore
【小题12】
A.stillB.evenC.alsoD.certainly
【小题13】
A.too manyB.a fewC.someD.few
【小题14】
A.productionB.pollutionC.populationD.revolution
【小题15】
A.housesB.vegetablesC.foodD.lives
【小题16】
A.fruitB.meatC.fishD.grain
【小题17】
A.feedsB.increasesC.suppliesD.helps
【小题18】
A.useB.stayC.keepD.last
【小题19】
A.controlB.bornC.planD.reward
【小题20】
A.natureB.seaC.planetD.forest

查看习题详情和答案>>

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网