网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2563614[举报]
—If you like I can do some shopping for you.
—That’s a very kind .
A.offer B.service
C.point D.suggestion
查看习题详情和答案>>
Let children learn to judge their own work. A child learning to talk does not learn by being corrected all the time: if corrected too much, he will stop talking. He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people’s.
In the same way, children are learning to do all the other things: they learn to do without being taught to walk, run, climb, whistle, ride a bicycle, compare their own performances with those of more skilled people, and slowly make the needed changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself. We do it all for him. We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.
If it is a matter of right answer, as it may be in mathematics or science, give him the answer book. Let him correct his own papers. Why should we teachers waste time on such routine(常规) work? Our job should be to help the child when he tells us that he can’t find the way to get the right answer. Let the children learn what all educated persons must some day learn, how to judge their own understanding, and how to know what they know or do not know.
1.The first paragraph is written mainly to _________.
A.give advice on children’s language learning
B.tell us the fewer mistakes we correct, the better children will learn a language
C.suggest children are often too stubborn to accept advice
D.lead to the topic of the passage
2.Which of the following does the writer think teachers should NOT do?
A.Give children correct answers.
B.Allow children to make mistakes.
C.Point out children’s mistakes to them.
D.Let children mark their own work.
3.According to the writer, teachers in school should ________.
A.allow children to learn from each other
B.point out children’s mistakes whenever found
C.give children more book knowledge
D.correct children’s mistakes as soon as possible
4.According to the passage, the best way for children to learn things is by _______.
A.listening to skilled people’s advice
B.asking older people many questions
C.making mistakes and having them corrected
D.doing what other people do
查看习题详情和答案>>
“Tomorrow is another day”---- this line has impressed various people at various times. It's now 70 years after it appeared in the film, but it still seems to hold its power especially during an economic downturn.
The phrase comes from a film adaptation of Margaret Mitchell's successful 1936 novel Gone With the Wind. It's set in the American South and tells the story of a strong heroine, Scarlett O' Hara, who struggles to find love during the Civil War and, afterwards, of her strength in surviving the war and its hardships.
Love story
In a moment of despair, Scarlett finally realizes that her love belongs to Rhett Butler. For many audiences, it is the theme of love and struggle that has kept the movie alive. While the burning of Atlanta might seem irrelevant to today's viewers, the timeless theme of love keeps its ability to touch people.
With a promise to her lover still in her mind, Scarlett chooses to stay in the midst of war and take care of Melanie. But her heart is broken when Rhett just walks away, leaving the woman that he once loved with cruel words, "Frankly, dear, I don' t give a damn."
Great epic
The film shows the love-hate relationship of these characters, but also American history, the fall of the Confederacy and the following period of Reconstruction in the South. The background made this film a true classic in the epic genre.
When the film opened after World War II, French viewers loved it, and it reminded them of their fight against the Nazis. In 1940 Shanghai, during the War of Resistance Against Japanese Aggression, people stood in line for hours to watch this film, and saw the same suffering they were having as well as the hope and possibility of building a new homeland from the ruins.
Each nationality could identify with the story and see it as a victory. In fact, Gone With the Wind never lost its charm and ability to inspire and amaze.
Biggest of all time
The film had five directors, 15-plus screenwriters, and an unexpected $3.9 million budget. The film brought in $ 200 million, which makes it the biggest selling film of all times in North America. It also won 10 Academy awards in 1940.
1.The underlined "it" in the first paragraph refers to _______.
|
A.the novel Gone with the Wind |
B."tomorrow is another day" |
|
C.the movie Gone with the Wind |
D.the Academy Award |
2.The text is written mainly to _______.
|
A.celebrate the anniversary of Margaret Mitchell |
|
B.introduce how the film was directed and filmed |
|
C.throw light on the charm of the movie "Gone with the Wind" |
|
D.inspire people to struggle the economic downturn |
3.It can be concluded that Scarlett O' Hara is _______.
|
A.optimistic and lucky |
B.childish and realistic |
|
C.caring and stubborn |
D.strong-minded and persistent |
4.The passage mentions Shanghai in order to _______.
|
A.prove that the background of the movie touched viewers |
|
B.describe how popular the movie was at that time |
|
C.point out that Shanghai was a center of entertainment |
|
D.tell us that Chinese were suffering the War then. |
查看习题详情和答案>>
一If you like I can do some shopping for you.
一That’s a very kind _____.
A.offer B.service C.point D.suggestion
查看习题详情和答案>>Let children learn to judge their work. 71 If corrected too much, he will stop talking. He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people’s. 72 They learn to do without being taught to walk, run, climb, whistle, ride a bicycle, compare their own performances with those
of more skilled people, and slowly mak
e the needed changes.
But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself. 73 we act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.
If it is a matter of
right answer, as it may be in mathematics or science, give him the answer book. 74 Why should we teachers waste time on such routine work? 75 Let the children learn what all educated people must some day learn, how to measure their own understanding, and how to know what they know or do not know.
| A.Children learn to do all the other things in the same way. |
| B.Let him correct his own papers. |
| C.Point out his mistakes. |
| D.We do it all for him. |
F. A child learning to talk does not learn by being corrected all the time.
G. Our job should be to help the child when he tells us that he can’t find the way to get the right answer. 查看习题详情和答案>>