摘要:43.C 细节理解题.根据文章第二段...Rudolph set a world 200 m record at the 1960 US Championships可知C正确.根据she won a bronze medal in the 4×100 m relay at the 1956 Melbourne Olympics可知A不对,根据equaling the world record of 11.3 seconds in the semifinals of the 100 m.可知她是平了世界纪录.故B不正确,根据she won the final by three metres in 11.0 seconds.but this was not accepted as a world record可知D也错了.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2559424[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

阅读下列文章,根据文章内容,从文后所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。

  BEIJING(Associated Press美联社)-China has a growing middle class, a tradition(传统)of expecting education and 21 million new babies every year.Selling educational toys should be easy.

  While China may be the worlds biggest toy maker, many of the best are exported.Department stores here do not have enough high quality toys.It is said that the demand for educational toys is low.

  A US company, BabyCare, is trying to change that with a new way to sell toys in China.

  BabyCare works basically together with doctors in Beijing hospitals.People who join the company's "mother club" can get lectures and newsletters on baby and child development at no extra cost, if they agree to spend 18 dollars a month on the company's educational toys and child care books.

  "We want to build a seven-year relationship with those people, " said Matthew J.Estes, BabyCare's president."It starts during pregnancy(孕期), when the anxiety and needs are highest." BabyCare works on a one to one basis.Doctors, nurses, and teachers paid by BabyCare advise parents, explain toys that are designed for children at each stage(阶段)of development to age six.

  BabyCare opened its first store in China last June in a shopping center in central Beijing and another near Beijing Zoo.It plans to have 80 stores in China within six years.

  It is a new model for China and develops a market in young children's education and health that no other companies are in.

(1)

What do the first two paragraphs mainly tell us?

[  ]

A.

Educational toys and foreign toy markets.

B.

Problems with China's toy market and education.

C.

Reasons for pushing sales of educational toys in China.

D.

Baby population and various kinds of toys made in China.

(2)

Which of the following is a fact according to the passage?

[  ]

A.

Club members buy BabyCare products for free child care advice.

B.

Doctors in Beijing help in making BabyCare products.

C.

Parents are encouraged to pay $ 18 for club activities.

D.

BabyCare trains Chinese doctors at no extra cost.

(3)

BabyCare is developing its business in China by.

[  ]

A.

opening stores in Beijing hospitals

B.

offering 18-month courses on child care

C.

setting up children's education centers

D.

forming close relationships with parents

(4)

Which of the following would be the most suitable title for the passage?

[  ]

A.

Mother's Club in China.

B.

BabyCare and Doctors.

C.

American Company Model.

D.

Educational Toys in China.

查看习题详情和答案>>

阅读下列文章,根据文章内容,从文后所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。

  In the modern world more and more people meet the problem of identity.The most interesting example is that of a so–called “banana” , which refers to an American who has an Asian face but holds Western values.

  In Shanghai, there now live a group of people from abroad.They look no different from the locals and speak fluent Chinese or even Shanghai dialect, but when it comes to writing Chinese characters, they are almost illiterate(文盲).Jack is such an example.He never learned to read or write Chinese characters, which he finds mysterious and difficult.From time to time, he files to the US as he does not feel Shanghai is where he comes from.“But when I am in the States, I feel that's not my home either, ”he said.

  At De Gaulle Airport in France, there is a Swiss man who has been living in the waiting–room for a long time because he lost h is passport during his travels.He was refused entry into several countries.But when he was eventually allowed to return to Swizerland, he refused to leave the airport.His reason was very simple- “I am sure who I am.I need no acknowledgement from others, ” he said during an interview.For th is reason he was honored by the Western media as “the Hero of identity.”

  As the Internet becomes more and more popular, the problem of identity becomes more serious.In a virtual world, people can have different addresses registered with different names.In the Internet chat room, even one's gender(性别)is hard to determine.It seems that in the glohal village, people are saying hello every day to each other without knowing whom they are talking to.

  What will be the next crisis(危机)of identity?With the development of cloning technology, it might be: who is the real “I” ?

(1)

What does the passage mainly talk about?

[  ]

A.

The importance of identity.

B.

The crisis of identity.

C.

Differences between Eastern and Western cultures.

D.

Difficulty in living in foreign counties.

(2)

The Swiss man had to live in De Gaulle Airport in France because ________.

[  ]

A.

he needed to board a plane at any time

B.

he couldn't afford to live in a hotel

C.

he needed others acknowledgement

D.

he couldn't prove who he was

(3)

A “banana” in the passage is in fact an ________.

[  ]

A.

American traveling to Asia

B.

American keeping Eastern culture

C.

American born in Asia

D.

America–born Asian

(4)

We can infer from the passage that the author believes ________.

[  ]

A.

there will be more problems relating to identity in the future

B.

Internet technology helps solve problems of identity

C.

only people traveling abroad have problems of identity

D.

people don't need to worry about identity

查看习题详情和答案>>

阅读下面的短文,文章中有5处空白,文章后面有7组文字,请根据文章的内容选择5组文字,将其分别放回文章原有位置,以恢复文章原貌。

  Let children learn to judge their work.  1  .If corrected too much, he will stop talking.He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use.Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people's.  2   They learn to do without being taught to walk, run, climb, whistle, ride a bicycle, compare their own performances with those of more skilled people, and slowly make the needed changes.

  But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself.  3   we act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to.Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.

  If it is a matter of right answer, as it may be in mathematics or science, give him the answer book.  4   Why should we teachers waste time on such routine work?   5   Let the children learn what all educated people must some day learn, how to measure their own understanding, and how to know what they know or do not know.

A.Children learn to do all the other things in the same way.

B.Let him correct his own papers

C.Point out his mistakes

D.We do it all for him

EWe allow him to learn from other children

FA child learning to talk does not learn by being corrected all the time

GOur job should be to help the child when he tells us that he can't find the way to get the right answer

查看习题详情和答案>>

根据文章内容,从短文后的选项中选出能够填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Teens, Television and Depression

  A new study suggests that the more teenagers watch television, the more likely they are to develop depression(抑郁)as young adults.But whether TV may or may not be to blame is a question that the study leaves unanswered.

    1   They based their findings on more than four thousand adolescents who were not depressed when the survey began in 1995.

  As part of the survey, the young people were asked how many hours of television or videos they watched daily.They were also asked how often they played computer games and listened to the radio.  2   More than two hours of that was spent watching TV.

  Seven years later, in 2002, more than seven percent of the young people had signs of depression.  3  

  Brian Primack at the University of Pittsburgh medical school was the lead author of the new study.He says every extra hour of television meant an eight percent increase in the chances of developing signs of depression.

    4   But the study did find that young men were more likely than young women to develop depression given the same amount of media use.

    5   But one possibility, he says, is that it may take time away from activities that could help prevent depression, like sports and socializing.It might also interfere(妨碍)with sleep, he says, and that could have an influence.

A.If you feel down, or your mood isn't the right color, then turn off the TV!

B.The average age at that time was twenty-one.

C.The researchers say they did not find any such relationship with the use of other media such as movies, video games or radio.

D.So, don't watch as much TV, and take a walk or play basketball, or even read a book and sip some lemonade!

E.The researchers used a national long-term survey of adolescent health to investigate(调查)the relationship between media use and depression.

F.Doctor Primack says the study did not explore if watching TV causes depression.

G.Media use totaled an average of five and one-half hours a day.

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网