网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555509[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>Tell him ______ the window.
A. to shut not B. not to shut 答:D。 be
C. to not shut D. not shut
查看习题详情和答案>>
第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、c和D)00,选出最佳选项,并在答卡上将该项涂黑。
Ryan and Lowry had been friends since high school, but it wasn’t until after college
that they hit on the idea of a home—care-products company.“We were shocked to learn how toxic cleaning products were,” says Ryan. Why couldn’t they create green products that would be just as environmentally pure as Aveda’s skin—and—hair—care lines?
When Ryan’s mom heard about the plan,she stared at him blankly: “I’ve never even seen you clean your room!” Not discouraged,Lowry experimented with nontoxic ways to clean. while Ryan focused on marketing. In February 2001,they mixed their first four cleaning sprays and convinced the managers of 20 grocers to try them· Once they had their approval,they tapped friends and family and pooled their savings to come up with $90,000 in seed money.
From the start,“Go big or go home’’was their mantra(口头禅).Their first financing— that $l million—was due to be signed on September 11, 2001. By the time they got it, two months later,says Ryan, "we had$16 in the bank and personally owed$300,000·”
Seeking a national retailer(零售商)proved just as troublesome.The friends set their sights on Target,known for its trendy,affordable goods.“But Target didn’t like the product or the brand,”recalled Ryan.“We thought the deal was dead,but then a new buyer saw that even though we weren’t selling big volumes, we were profitable, just on a smaller scale.”They won over Target.
Consumers were hooked on the natural things and wonderful fragrance. Today,the partners sell 130 products in more than 8,000 stores,and taxes are over$100 million. Such rapid growth has at times stressed the men’s friendship. “Eric and I agree on ‘what’ but never on‘how,’” says Lowry. “Although we are willing to challenge each other,we come up with interesting and smarter solutions.There’s little fire and ice between us·
56.The underlined word“toxic”in Paragraph 1 most probably means——·
A.poisonous B.dirty C.expensive D.troublesome
57.When Ryan told his mom his plan, ___________.
A.he knew his mom was sure to support him
B.his mom asked him to clean his room
C.his mom suspected his ability
D.he was discouraged by his mom
58.We can learn:from the third paragraph that __________________.
A.Ryan and Lowry wanted to gave up and go home at first
B.their plan didn’t go smoothly at the very beginning
C.they made profit two months later after their first financing
D.$1 million was not enough as their seed money
59.The partners’cleaning products are sold very well because——.
A.the products are made of natural material and smell nice
B.their friends and family offered to use their products
C.they cooperated with a well—known national retailer
D.they convinced 20 grocer managers to try them
60.It can be inferred from the—passage that——.
A.Aveda’s skin—and—hair-care lines are not so successful as Ryan and Lowry’s
B.Target is a famous environment-friendly cleaning brand
C.The friends "cooperation with Target was very successful
D.The partners get on well with each other in their business
"Hey, don't read in the hallway. Your eyesight will be damaged." You must have heard such warnings many times. Don’t read in dim (暗的)light! This is one of the “pearls of wisdom” that are supposed to help us live a healthy life. Such common beliefs, however, lack scientific basis, according to a paper published recently in the British Medical Journal.
Do you believe in the following everyday wisdom?
Reading in dim light ruins your eyesight.
In dim light, you might blink (眨眼) more, feel discomfort from drying and have trouble focusing. But the majority of eye experts believe it is unlikely to do any permanent damage.
We must drink at least eight glasses of water a day
In 1945, the Nutrition Council in US suggested that people need to consume 2.5 litres of water a day. But the water contained in food, particularly fruit and vegetables, as well as in milk, juice and soft drinks, also counts towards the total.
We only use 10 percent of our brains.
This myth arose as early as 1907. People have long argued about our power of self-improvement and our brains’ potential abilities. But detailed imaging shows that no area of the brain is silent or inactive.
Shaving your legs causes hair to grow black faster and thicker.
This theory is also illusion. Shaving has no effect on the thickness or rate of hair growth,
studies say. Just over time, the edge of hair gets worn away and thus the edge of long hair becomes finer (更细). So hair that is newly grown gives the impression of darkness.
1.What does the paper say about some common beliefs?
A. They are pearls of wisdom B. They help us live in healthy ways
C. They are well-known theories. D. They do not have scientific basis.
2.Which of the following is true according to the passage ?
A. Reading in dim light does harm to one’s eyes.
B. People need a total of 2.5 litres of water a day
C. People use 90 percent of their brains.
D. Shaving your legs will give you thicker hair.
3.This passage is most likely to be found in __________ ?
A. a newspaper B. a science fiction
C. a biology textbook D. a medical book
查看习题详情和答案>>
In a time of low academic(学术的)achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan ,a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find. In most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one investigation,300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents(答问卷者)listed “to give children a good start academically” as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration, and the ability to function as a member of a group. The majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents.
In the recent comparison of Japanese and American preschool education,91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools.62 percent of the more individually oriented(强调个性发展的)Americans listed group experience as one of their top three choices. An emphasis on the importance of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education.
Like in America, there is diversity(多样性)in Japanese early childhood education .Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential(潜力)development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools.
Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the children’s chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.
1.We learn from the first paragraph that many Americans believe ____.
A. Japanese parents pay more attention to preschool education than American parents
B. Japan’s economic success is a result of its scientific achievements
C. Japanese preschool education emphasizes academic instruction
D. Japan’s higher education is better than theirs
2.Most American respondents believe that preschools should also attach importance to ____.
A. problem solving
B. group experience
C. parental guidance
D .individually oriented development
3.In Japan’s preschools education, the focus is on ____.
A. preparing children’s artistic interests
B. developing children’s artistic interests
C. tapping children’s potential
D. shaping children’s character
4.Why do some Japanese parents send their children to university-based kindergartens?
A. They can do better in their future studies.
B. They can gain more group experience there.
C. They can be individually oriented when they grows up.
D. They can have better chances of getting a first-rate education.
查看习题详情和答案>>