网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555502[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>There are no exact differences between physics and other natural sciences because all sciences overlap(重叠).In general,however,physics is the scientific study of forces and qualities such as heat,light,sound,pressure,gravity and electricity,and the ways they affect other objects.
One major branch of physics deals with the states of matter—solids,liquids and gases and with their motions.The pioneer achievements of Galileo,Kepler and Newton dealt with solid masses of matter in motion.Such studies deal with forces acting on moving objects.It is the subject of mechanics and belongs to the branch of mechanics called dynamics,the study of matter in motion.This large topic includes not only the motions of stars and ping-pong balls but also the motions of the water pumped by a fire engine and those of the air passing through the jet engine of an airplane.
A branch of mechanics is statics(静力学),the study of matter at rest.The designs of buildings and bridges are examples of problems in statics.Other branches of physics are based on the different kinds of energy,which interact with matter.They deal with electricity and magnetism(磁力),heat,light,and sound.From these branches of physics scientists find clues(线索) which have revealed(揭示) the constructions of atoms and how the atoms react to various kinds of energy. This knowledge is often called the basis of modern physics.Among the many subdivisions(细的分支) of modern physics are electronics and nuclear physics.Physics is closely related to engineering.A person who uses knowledge of physics in solving everyday problems is often called an engineer.For example,electricity is one of the branches of physics;and an electrical engineer is a man who uses the “natural laws” of electricity to help in designing and electric generator(电动机).
Physics is not exactly different from other natural sciences because_________.
A.physics and other natural sciences have parts in common
B.it is the scientific study of forces and qualities such as heat,light and sound
C.it studies the ways in which forces and qualities affect other objects
D.it is a part of other natural sciences
The following statements are included in the study of dynamics except_________.
A.the design and construction of skyscrapers
B.the motions of heavenly bodies
C.the motions of water pumped by a fire engine
D.the motions of the air passing through the jet engine of an airplane
Among many branches of modern physics is _________.
A.states B.electricity C.electronics D.mechanics
This knowledge” in Paragraph Three refers to_________.
A.electricity and magnetism,light and sound
B.the construction of atoms and their reactions to various kinds of energy
C.the basis of modern physics
D.electronics and nuclear physics
查看习题详情和答案>>Researchers at San Diego Zoo have been studying what has been described as the “secret language” of elephants. They have been monitoring(监测) communications between animals that cannot be heard by human ears.
The elephant’s call will be familiar to most people, but the animals also give out growls (低吼). Their growls, however, are only partly audible (听得见的); two-thirds of the call is at frequencies that are too low to be picked up by our hearing. To learn more about the inaudible part of the growl, the team attached (附在……上面) a microphone sensitive to these low frequencies and a GPS tracking system to eight of the zoo’s female elephants. The researchers could then relate the noises the animals were making to what they were doing. Matt Anderson, who led the project, told BBC News, “We’re excited to learn how they interact and contact with one another.”
The team has already learned that pregnant females use this low frequency communication to announce to the rest of their long gestation (妊娠期) of over two years, in the last 12 days we see the low part of the growl, which we can’t hear. This we believe is to announce to the rest of the herd that the baby is upcoming,” said Dr Anderson.
The researchers believe that this also warns the elephants to look out for coming danger. “You may think that a baby calf of about 300 pounds would not be as open to predation (捕食) as other species,” he says. “But packs of hyenas (袋狼) are a big threat in the wild.”
Female elephants are only in season for around four days every four years and these calls can be heard by males more than two miles away.
【小题1】Why some elephants’ call is called “secret language”?
| A.Because it can’t be heard by human ears. |
| B.Because it can only be heard by female elephants. |
| C.Because people don’t know its meanings. |
| D.Because people haven’t studied it completely. |
| A.where the elephants usually go |
| B.what the elephants’ growls really mean |
| C.how mother elephants raise baby calves |
| D.how elephants protect their babies. |
| A.show the location where she is staying |
| B.ask for help when she losses her way |
| C.scare away the enemy |
| D.let others know she will have a baby |
| A.The elephants can speak like people. |
| B.The wild elephants’ ways to fight against enemies. |
| C.The “secret language” between elephants. |
| D.The special life of female elephants. |
(B)
Stories about Kites in Japan
People have flown kites in Japan for more than 1000 years. There are many different kinds of kites there. Some look like bats; others look like birds. Most have pictures on them.
There are many interesting stories about kites in Japan.
One story tells us about a thief who used a kite to fly. He wanted to steal the gold from the top of an old tower. The thief and his friends made a large kite. One dark windy night, the thief caught hold of(抓住) the kite. His friends raised the kite into the air. Then they moved the kite near the top of the tower. The thief was able to steal the gold.
Another story tells about a father and a son who were on a small lonely island in the middle of the Japanese sea. There were no bouts or ships. They couldn’t go back to the mainland. So they made a big kite. His son flew on it back to Japan.
There is a K-Day in Japan. The young men of Japan have kite matches. When the kites are flying the match starts. The young men try to break each other’s kite string(细线). The last kite left in the sky is the winner.
35. Most kites in Japan ____.
A. are very large B. are very small C. look like bats D. look nice with pictures.
36. In the kite match, the young men try to ____.
A. make their kites fly high
B. stop each other’s kites from flying in the sky
C. make very large kites themselves
D. draw beautiful pictures on their kites.
37. The father in the passage made a big kite to help his son to ____.
A. return home B. fly over Japan C. win the match D. steal the gold.
38. which of the following is NOT true?
A. The last kite left in the sky is the winner in the kite match.
B. The thief stole the gold from the top of an old tower.
C. The father and the son in the story were dead in the sea at last.
D. There is K-Day in Japan.
查看习题详情和答案>>
The sun is shining when I get on No. 151 bus. We passengers sit jammed together in heavy clothes. No one speaks. That’s one of the unwritten rules of Chicago commuting. Although we see the same faces every day, we prefer to hide behind our newspapers. The phenomenon is striking: people who sit so close together are using those thin sheets of newsprint to keep their distance.
As the bus approaches the Magnificent Mile, a voice suddenly rings out: “Attention! Attention!” Papers rattle (发出细小声). Necks crane (伸长). “This is your driver speaking.”
We look at the back of the driver’s head. His voice has authority.
“All of you put your papers down.”
The papers come down, an inch at a time. The driver waits. The papers are folded and placed on our laps.
“Now, turn and face the person next to you. Go ahead.”
Amazingly, we all do it. Still, no one smiles.
I face an older woman, her head wrapped tightly in a red scarf. I see her nearly every day. Our eyes meet. We wait, unblinking, for the next order from the driver.
“Now, repeat after me…” It is a command, delivered in the tones of a drill sergeant (操练军士). “Good morning, neighbor!”
Our voices are weak and timid. For many of us, these are the first words we have spoken today. But we say them at the same time, like schoolchildren, to the strangers beside us.
We smile and can’t help it. We have said it; the barrier has been broken. Good morning, neighbor. It is not so hard after all. Some of us repeat it. Others shake hands. Many laugh.
The bus driver says nothing more. He doesn’t need to. Not a single newspaper goes back up. I hear laughter, a warm sound I have never heard before on bus No. 151. This day is starting off better than most.
【小题1】On hearing the sudden utterance of “Attention!”, the passengers ___________.
| A.stopped reading and put down their newspapers immediately |
| B.sat still without response |
| C.looked up from the newspapers to see who was speaking |
| D.were frightened |
| A.long-distance ride |
| B.daily traveling between home and work |
| C.communication technology |
| D.behavior patterns |
| A.The passengers on the crowded bus were so absorbed in reading their newspapers that no one spoke. |
| B.When the bus driver said nothing more, the passengers picked up and read their newspapers again. |
| C.The passengers didn’t follow the driver’s instruction at first. |
| D.The passengers were physically close together but mentally they kept each other at a terrible distance. |
| A.The Warmth of Communication |
| B.The Exchange of Information |
| C.The Power of Observation |
| D.The Attitude to Loneliness |