摘要: B. 推理理解题. 由 “Frequently it happens that a place has two names 可知.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555499[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

When many people are worried that there are no more heroes(英雄) in the modern society(当今社会) ,two university(大学) students who lost their lives to rescue(营救)drowning(溺水的)children have shown that heroes still exist(存在).
According to(根据) the Inner Mongolia Morning Post(内蒙古晨报), the tragedy(悲剧)occurred on the afternoon of December 14,2002 when three school students skating on a frozen (结冰的) lake in Qingcheng Park in Hohhot(呼和浩特)fell through the ice into the freezing water.
More than 20 university students who happen to be near the spot(地点) immediately went to the rescue of the children,
Two children were quickly rescued, but the third died. The child’s body was not found for three hours. Two of the rescuers, Liu Ye and Hao Longbiao ,also died of cold and exhaustion(筋疲力尽).
The body of Hao who took the lead( 带领)in jumping into the lake was not found until the next day.A student who was unwilling to tell his name said he and his classmates from the local college were taking photos at the lake. When they heard the children’s cries for help,, they went to the ice hole hand in hand (手拉手)to rescue the children. But the ice kept breaking, causing most of then to fall into the icy water,
Local residents(居民) held mourning ceremonies(祭奠仪式)at the lake.
Eight of the students were seriously affected by the freezing water and were being kept in hospital for further observation(进一步观察), but their lives were no longer in danger.
【小题1】. The underlined word “occurred” here means

A.employedB.mixedC.guidedD.happened
【小题2】.. When the three school students fell into water, the university students were
A.skating on the iceB.taking photos at the lake
C.having a picnicD.walking along the lake
【小题3】.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Three students died on the same day in all.
B.Hao Longbiao’s body was found on December 14,2002.
C.The university students didn’t think it dangerous to save the drowning children in the lake.
D.Local residents were not brave in face of danger.
【小题4】. It can be inferred(推知) that  ______________
A.people think little of (对----评价低)the two university students’ death
B.the ice on the lake wasn’t strong enough to skate on
C.some students regrets(后悔) for what they had done
D.heroes don’t agree with(与-----一致) the steps(步调) of modern times

查看习题详情和答案>>

阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。

【阅读材料】

A Thirsty World

Three-fourths of the earth’s surface is covered by water, some of which is frozen and most of which is salty. In fact, less than one percent left for all the living things.

Now fresh water is becoming scare, but more and more is needed because of the increasing number of people. Some industries also use amounts of fresh water in the production of things such as steel, paper, and rubber. These factories have polluted water flow into rivers without making it clean. What’s more, people in the city have much dirtied water piped into ditches after cooking every day.

Scientists estimate that the need for fresh water will have doubled by the year 2003. This means that we must find new ways of saving it or producing it. Some nations have worked on the problem and are already sharing their information with others. They are trying to keep their rivers from being polluted. Deep wells are also being dug, and rainwater is being collected in huge artificial lakes. In one way or another, they hope to provide enough water to satisfy the needs of their people. For example, one important wayof producing water is to distill(用蒸馏法提取) it from sea water. After the salt has been removed, sea water can be used not only for drinking but also for industry and irrigation. However, the equipment for distillation process is very expensive. Distilled water might be as dear as gold if pollution goes on.

[写作内容]

1.      概括短文的内容要点,该部分的字数大约30;

2.      就”环境污染的原因与控制”这个主题发表你的看法,至少包括以下的内容要点,该部分的字数大约120;

a)      环境污染是由什么原因引起的?简单地举例子说明。

b)     为了解决污染问题,国家政府部门应该做些什么?

c)      为了解决污染问题,公民做些什么?

d)     为了解决污染问题,我们学生应该做些什么?

【写作要求】

可以利用实例或其他论述方法支持你的论点,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用阅读材料中的句子。

 

查看习题详情和答案>>

Since I was a child, I called my father my Kong, after King Kong. I believed that he was just as strong as the giant ape(猿猴). As he faced death, I did my best to help release him to the next life.

Two months after he passed away, my sister called to ask if I would like to go see Lisa Williams, a well-known witch(巫婆). I was familiar with Lisa from her show on Lifetime, and since I was eager to get a sign from my father, I agreed to go.

I took my father’s gold watch and listened as Lisa helped audience members communicate with their loved ones. “I have a grandfather-like figure with me and he is speaking about his granddaughter Jilly,” she announced. The audience was quiet; no one raised a hand. I nudged(用肘轻推) my sister and whispered to her that this was Dad ,for my third child and my father had a deep bond(关系,纽带) and he called her Jilly.

Although I sensed his presence, I wasn’t confident enough to raise my hand. I needed something a bit more concrete, something undoubted.

“This man is letting me know he had cancer,” she continued. I nudged my sister harder and assured her this was our father. Lisa went on to say that this person died in June (my father had died June 8th). There was swelling of the legs.

“Important information,” she called out. My heart beat fast . I jumped up when she asked, “Who is holding his watch?” I waved the watch in the air.

 “He wishes you congratulations.” My fourth child was born three weeks after my father died. I was in shock and could not believe I was getting a chance to hear from him, yet I knew our bond was strong enough that he could come to the world. She banged on her chest like an ape and apologized, saying, “I don’t know why but he wants me to do this like Tarzan.” It didn’t resonate(共鸣) with me until my sister called out “King Kong!” I was convinced. No way could this woman have ever known a detail unless Dad was communicating through her.

Each bit of information she gave us was just as meaningful. She ended our session by informing us that he would send us coins. The very next day I found six coins in various places; they seemed to have come out of nowhere. Even in death he is my Kong, and he remains important in my life.

1.What’s the best title of the passage?

A. Information from Lisa Williams

B. Miraculous Messages from Heaven

C. Strange Things in the Party.

D. Unforgettable memories 

2.What’s the meaning of underlined sentence?

A. I tried my best to make my father feel relieved in another world .

B. I wanted to help my father live a better life in future.

C. I tried to set my father free next time.

D. I wanted to help my father in everything.

3.What do we know about Lisa Williams? 

A. She may be a learned teacher.     

B. She may be a woman knowing witchcraft

C. She may be is a scientist researching Lifetime. 

D. She may be a fairy.

4.From the passage we know that father _________________.

A. cared little about our life                  

B. withdrew from the society and lived alone

C. liked to live with giant ape

D. was still concerned about my family after his death .

5.What kind of writing style did the author use in the passage?

A .Narration            B. Illustration       C. Discussion    D. Description

 

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网