网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555418[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>According to World Health Organization,health care plans are needed in all big cities to prevent spread of AIDS
A .the:the B.th。;不填 C.a;a D不填;the
查看习题详情和答案>>
Every second day he went to the library for some books to read. But after a page or two,he would put the book down and pick up new one
A.the:a B不填;龇 C th。;the D不填;a
查看习题详情和答案>>
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
One of Mark Twain’s classic novels is The Adventures of Tom Sawyer. It is 36 in a small American town in the 19 th century. The people in this town are very traditional and 37 a quiet life.The story is about a boy called Tom Sawyer, who lives with his aunt Polly. He is often in 38 with his aunt. Aunt Polly is very kind, 39 Tom thinks she is always trying to control him.
Tom is different from 40 children in the town. He loves adventure. He does a lot of bad things, but he never really 41 anyone. He tries very hard not to go to school, and often jumps 42 his bedroom window at night to meet his friends. He is very clever. One day, Aunt Polly asks him to do some painting, and he 43 to get all the boys in the town to do the work for him by inventing a new 44 game. It is these little stories 45 make readers want to keep reading the novel, but it is the adventures that 46 the most important part of the book.
Tom’s best friend is Huck Finn, a boy who has no home. In one adventure, they spend the night outside, and they see a man kill another man 47 . Later in the book, Tom, Huck and another boy decide to leave the town 48 they think that life there is too boring. They __49__ to an island in the middle of a river. They 50 fires, catch fish and sleep under the stars. They also make a 51 to travel up and down the river. 52 seeing the boys for days, the people in the town think that they have died. One day, when Tom cones back to his aunt’s house to leave a letter 53 that he is not dead, he hears his aunt talking about his funeral(葬礼). 54 Tom has an idea. On the morning of their funeral, the boys run back into town and 55 their own funeral before telling everyone that they are still alive.
36. A. made B. set C. taken D. written
37. A. have B. pass C. live D. own
38. A. trouble B. silence C. peace D. war
39. A. and B. but C. still D. as
40. A. another B. others C. the others D. the other
41. A. damages B. destroys C. ruins D. hurts
42. A. out of B. into C. onto D. in front of
43. A. tries B. fails C. manages D. struggles
44. A. fighting B. painting C. touring D. sailing
45. A. which B. that C. what D. where
46. A. is B. was C. are D. were
47. A. in charge B. in advance C. in the long term D. in the dark
48. A. because B. while C. even though D. if
49. A. run into B. run away C. run across D. run out of
50. A. catch B. set C. make D. put
51. A. bike B. boat C. camel D. cage
52. A. By B. Upon C. At D. Without
53. A. writing B. telling C. saying D. meaning
54. A. Then B. Besides C. Also D. Lastly
55. A. join B. present C. participate D. attend
查看习题详情和答案>>