网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555411[举报]
LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>It sounds like something is wrong with the car’s engine.???? , we’d better take it to the garage immediately.
A. Otherwise??? ????????????? ????????????? B. If not??? ????????????? ????????????? ????????????? C. But for that??? ????????????? ????????????? D. If so
Every country has its heroes. The heroes are the people the nation and especially the young people admire. If you get a list of the heroes of a nation, it will tell you the potential of that nation.
If today in America, you ask the high school students to list their heroes, their choice would probably fall into three groups. The first group of heroes would be the rock stars —the people connected with rock music. There is no doubt that such people do have talent but one wonders if one should regard rock stars as a model. The rock stars too often are involved with drugs and their personal life is not all that good. The rock stars are rich and wear the latest fashion styles. However, one should seek more in a hero than such things as money and good clothes.
A second type of hero for the American youth is the sports star. Again you have a person who has a great ability in one area — SPORTS. However, too often the personal life of the sports star is a bit of a mess. Too frequently drugs and drinking are a part of life of the sports star.
A third type of hero is the TV or movie star. This person may have lots of acting talent and is quite handsome. However, the personal life of too many actors is quite sad and they should not be held up as a model for young people.
Today, the rock star, the athlete and the actor all have become the models of the youth in America. Really, do you hear a young person say that his hero is a doctor, a teacher, or a scientist? These people are not rich and do not wear fashionable clothes. However, they are talented people who work hard to make the world a better place for everyone.
What is really sad is that the young try to imitate their heroes. They like to wear the same clothes and follow their styles. If the heroes of today for the American youngsters are limited only to rock stars, athletes and actors, the future does not look too bright.
The hero discussed in this article means a person ______.
A. who has done something brave
B. who plays an important role in a play
C. whom people greatly admire
D. who rides the waves and moves with the tides
What is true of the groups mentioned in this article?
A. They are not fright but are good-looking.
B. They are rich but are strict with themselves.
C. They are talented in some area but lead an indecent life.
D. They are perfect in every way.
American young people will not admire ______.
A. a university professor B. a popular singer
C. a football player D. a film actress
According to the writer, people should hold up as their model those______.
A. who are rich and wear the latest fashion clothes
B. whose personal life is good
C. who can express people’s feelings
D. who work in the interests of the people
查看习题详情和答案>>
. —You seemed to be impressed by his skill.
—Not exactly so. It was his courage ______his skill that really impressed me.
A. as well as B. rather than C. but also D. together with
查看习题详情和答案>>
Waller was a liked-by-all fellow full of fun who often went to coffee houses to tell people interesting stories, of which some even brought him some money. One day, asked by an office secretary who told Waller that hid boss was a never-seen-before serious man and he never even smiled. Waller would tell a most funny story. “Well, sir,” Waller said before he began the story, “what will be given in return of mine succeeds?” “$100,”replied the secretary. “I haven’t seen him have a bright face since I worked in his office”.
“Then let’s make it.” Waller went to the man’s table and whispered to him, “Please tell your boss that the funny man Waller’s hen gave birth to a baby.”
Three days later a letter reached Mr. Waller in which were $100 and a piece of yellow paper with the words, “Mr. Waller, you have succeeded—When I repeated your %100—worth sentence, my boss burst into frightening laughter,用saying that who ever has managed to make him laugh during the business hours will get dismissed(解雇)”!
1.Waller often went to coffee houses to tell people interesting stories in order to .
A. make money B. practice telling stories
C. enjoy himself D. draw the secretary’s attention
2.The secretary asked Waller for a most funny story because he .
A. was tired of his boss’s seriousness
B. tried to please his serious boss with it
C. wanted to improve his working conditions
D. wanted to see his boss’s laughing face
3.Saying “Let’s make it”. Waller .
A. was sure of his success
B. thought of nothing but the 100-dollar return
C. knew that he could make fun of the secretary
D. wondered whether he could make the boss smile or not
4.Which of the following ends is TRUE according to the passage?
A. The boss was never so strict with the secretary from then on.
B. the secretary lost his job in the office
C. the secretary dare not make his boss laugh any longer..
D. Mr. Waller was dismissed at last.
5.The best title for the passage is .
A. Things Went Opposite to Wishes
B. Satisfying Both Sides
C. Killing Two Birds with One Stone
D. Either Is in His Proper Place
查看习题详情和答案>>