网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555368[举报]
She was known to millions as the "Queen of Crime" or the "Duchess (女公爵) of Death". But surprisingly, she hated violence and blood, and knew nothing of the weapons most often used in murder. "I don't think I dare look at a really horrible and damaged body," Agatha Christie once said. But her pen dared to travel where her eyes would not. In a 50-year writing career, Christie's murder stories made her the world's best-known mystery writer. She is outsold only by the Bible (《圣经》) and Shakespeare.
Her works have been turned into films and TV series, and a line of computer games is set to be released over the next six years.
"My grandmother liked to use new ways to reach people who wanted to enjoy her work," said Christie's grandson, Mathew Prichard. "Turning her stories into PC games allows us to introduce classic mysteries to new audiences."
Born in 1890 in England, Christie was educated at home and began her writing career while working as a nurse during World War I. She went on to produce 79 novels and numerous (大量的) short stories, dying at the age of 86. "With her knowledge of murder, Christie could have been a teacher at police academies," said one fan.
Her first novel, "The Mysterious Affair at Styles" (《斯泰尔斯庄园奇案》), also introduced Hercule Poirot, a retired Belgian (比利时的) police officer who starred in 30 of her works. Among the most popular are "Murder on the Orient Express" (《东方快车谋杀案》) (1934), and "Death on the Nile" (《尼罗河上的惨案》) (1937).
Poirot is a tidy little man with a funny-looking moustache, an egg-shaped head, and a high opinion of himself. He draws conclusions from observing the behavior of those around him, always managing to spot patterns that others cannot see. Poirot has become so famous that someone has even written his biography (传记), "The Life and Times of Hercule Poirot".
Starring in 17 novels, another Christie character, Miss Marple, is nearly as well known as Poirot. But while the Belgian uses his powers of observation, the old Miss Marple relies on her knowledge of human nature to solve crimes. As she once said, "Human nature is the same everywhere."
1. Agatha Christie was a ________ woman.
A. rich B. kind C. bold D. outstanding
2. Christie's murder stories ranked the ________ in sale amount.
A. second B. first C. third D. fourth
3. Christie's stories have been turned into ________ other forms.
A. two B. three C. four D. five
4. Christie's knowledge of murder was ________ .
A. poor B. rich C. limited D. poor
5. Poirot's success lies in his power of ________ while Miss Marple's success belongs to her knowledge of ________ .
A. observation; human nature
B. murder; imagination
C. imagination; murder
D. human nature; observation
(D)篇
1. D。归纳综合题,可用综合归纳法来解。认真阅读分析原文不难发现,Christie一生写了79部小说和大量短篇小说,当然是一个很出色的人。
2. C。推理判断题,可用逻辑推断法来解。由原文第一节末句可推出答案。
3. B。细节判断题,可用直接就题找文法来解。原文第二节体现答案。
4. B。推理判断题,可用逻辑推断法来解。由原文第四节"With her knowledge of murder, Christie could have been a teacher at police academies,"said one fan.可以推出答案。
5. A。细节判断题,可用直接就题找文法来解。原文末节But while the Belgian uses his powers of observation, the old Miss Marple relies on her knowledge of human nature to solve crimes. 体现答案。
查看习题详情和答案>>
(2011·安徽卷)B
Think about the different ways that people use the wind. You can use it to fly a kite or to sail a boat. Wind is one of our cleanest and richest power sources(来源), as well as one of the oldest. Evidence shows that windmills(风车)began to be used in ancient Iran back in the seventh century BC. They were first introduced to Europe during the 1100s, when armies returned from the Middle East with knowledge of using wind power.
For many centuries, people used windmills to grind(磨碎)wheat into flour or pump water from deep underground. When electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. This allowed them to have electric lights and radio. However, by the 1940s, when electricity was available to people in almost all areas of the United States, windmills were rarely used.
During the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. People also realized that the supply of coal and gas would not last forever. Then, wind was rediscovered, though it means higher costs. Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.
60. From the text we know that windmills .
A. were invented by European armies
B. have a history of more than 2800 years
C. used to supply power to radio in remote areas
D. have rarely been used since electricity was discovered
61. What was a new use for wind power in the late l9th century?
A. Sailing a boat.
B. Producing electricity.
C. Grinding wheat into flour.
D. Pumping water from underground.
62. One of the reasons wind was rediscovered in the 1970s is that .
A. wind power is cleaner
B. it is one of the oldest power sources
C. it was cheaper to create energy from wind
D. the supply of coal and gas failed to meet needs
63. What would the author probably discuss in the paragraph that follows?
A. The advantage of wind power.
B. The design of wind power plants.
C. The worldwide movement to save energy.
D. The global trend towards producing power from wind.
【解析】选D。推理判断题。根据末段句子Today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind可知,接下来作者应该谈论利用风能发电的情况,因此选择D项。
查看习题详情和答案>>此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行做出判断;如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√)。如有错误,则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词用斜线(/)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。
此行错一个词:在错词下画一横线,在该行右边横线上写出改正后的词
I began to learn English in reading and listening. 【小题1】_____________
My study were limited by the poor conditions. 【小题2】____________
As I paid more attention to read, I found that 【小题3】____________
it didn’t take me long at all remember a large 【小题4】____________
quantity of words and sentence structures. This 【小题5】____________
rapid increase in the number of words I know made 【小题6】____________
it is possible for me to read books in English. 【小题7】____________
My reading ability was great improved. 【小题8】 _____________
Now, I have come to know that things about the 【小题9】____________
culture, society, history and people of America or England. 【小题10】_____________
此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的第一行作出判断:如无错误,在答题卡相应的的位置上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:
此行多一个词:把多余的词在答题卡相应的位置上用斜线(\)划掉。
此行缺一个词:在答题卡相应的位置上写出该加的词,并附带前(后)词。
此行错一个词:在答题卡相应的位置上写出该该错和改正后的词。
In the first day when I went to work in a very famous 【小题1】___________
restaurant, my boss complained that there were very a few 【小题2】___________
people coming for dinner. So I am “invited” to have a meal in 【小题3】___________
the restaurant. After ordering two French dishes and some food, 【小题4】___________
I began to look frequently at watch timing the serving of the 【小题5】___________
meal. Meanwhile, I looked around to see that there was anything 【小题6】___________
else wrong there. I wrote something improper down secret. My 【小题7】___________
meal was not serving yet. I looked at my watch :32 minutes 【小题8】___________
passed! I realized that wait too long for service was the main 【小题9】___________
reasons why the business was poor. Then I wrote a report about 【小题10】___________
my findings and presented it to the boss.
判断正误
【小题1】Have you ever tried to talk to your son like a friend?
【小题2】He was determining not to make the same mistakes.
【小题3】The music performed now is written by GuJianfen.
【小题4】His voice hears as if he has a cold.
【小题5】It is said Yogo is great benefit to human health.
【小题6】An European settler first discovered the place in 1820.
【小题7】 He has decided to go abroad to study with the intention of improving his English and find a job.
【小题8】 Would Ma Li come to Brunei, I would meet her at the airport.
【小题9】He learned English over listening to the radio.
【小题10】With the help of foreign experts, the factory produced twice many cars in 2000 as the year before.