摘要:C.细节理解题.本题题眼在第1段最后一句.关键是理解If you find that believing in yourself is a challenge.“当你觉得自信是一种挑战时 .也就是“当你不够自信时 .

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2555270[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

If there's a child in your house who likes pixies(精灵), nature, or magic, Tinker Bell and the Lost Treasure is sure to be a hit. This beautifully animated film is a first class production in every way, and features the familiar voices of Kristin Chenoweth, Anjelica Huston, Jane Horrocks, Lucy Liu, and Raven Symone.The movie offers up an adventure that's easy enough to follow, but complex enough to hold one's
attention, and even throws in a nice little moral about friendship.What can I say? I'm pleasantly surprised.
The promising Mae Whitman voices Tinker Bell herself, a far more dynamic character than we met in Peter Pan.Though Tinker still possesses her fiery temper,  it doesn't manifest itself immediately,  and takes a backseat to this pixie's many good qualities. As it turns out, Tinker Bell is extremely skilled at tinkering (修补 ), so she is a natural choice to build a special scepter(拐杖),for Pixie Hollow's Autumn Celebration.The scepter will hold the moonstone through which the light of the Blue Moon will pass,  supplying Pixie Hollow with enough pixie dust for the year ahead.
For days, Tinkers works hard on the perfect scepter design while her good friend Terrence does his best to assist. When Terrence accidentally breaks the Moon Stone, Tinker Bell "explodes and sends him away.One of Tinker's more literal friends finds this extremely concerning, as she doesn't' quite understand
that the outburst was emotional rather than physical - very funny indeed.
After hearing the legend of the lost treasure, Tinker Bell strikes out on her own to find a new Moon Stone.She faces many difficulties and meets new friends along the way, but when Terrence comes to the rescue at Tinker's darkest hour, she realizes the value of a truly loyal friend. Though the film offers a positive message to young viewers, it's the animation that makes Tinker Bell and the Lost Treasure stand out.Pixie Hollow is a charming, visually stunning world basked in lush colors.It's so lovely, so detailed, so
three - dimensional that you almost want to step inside.
【小题1】From the first paragraph, we can learn that        

A.many famous actors acted important roles in the film
B.the plot of the film is attractive and easy to understand
C.the write feels surprised at the message of friendship in the film
D.the film Tinker Bill and the Lost Treasure may disappoint you if you love magic tales
【小题2】The underlined word "manifest" in the second paragraph means "_       "
A.occurB.hideC.displayD.contradict
【小题3】What's the correct order of the following details?
a. Tinker Bell realizes the value of a truly loyal friend.
b.Terrence breaks the Moon Stone by accident.
c. Tinker Bell is determined to build a special scepter.
d. Terrence comes to the rescue when Tinkers was in trouble.
A.c b d aB.b.c d aC.b c a dD.c d a b
【小题4】In the writer's opinion,  the characteristics of Tinker Bell and the Lost Treasure are the following EXCEPT                 
A.the attractive details
B.the lively animation characters
C.the three - dimensional animation
D.the moving love story between Tinker Bell and Terrence.
【小题5】The article picked from a website is a(n)         .
A.movie posterB.movie review
C.introduction to a bookD.person introduction

查看习题详情和答案>>

I remember my math teacher Mr. Young very well. He stood out because the kids made fun of him. He was missing one of his fingers, and always pointed at students with his middle finger.
I was not very good at English and math. No matter how hard I tried, I just could not figure out why I did not understand what all the other kids found so easy to learn.
One day, I was told that if I got one more E on my report card, I would be taken to the “big prison for kids”.
I tried really hard for weeks. I just couldn’t understand how to make different parts of numbers into whole things.
The day before report cards were to come out, I knew that Mr Young would give me an E, just like he always did.
I went to Mr. Young and told him that the orphanage (孤儿院) was going to send me to the big prison if I got another E on my report card. He told me there was nothing he could do; it would be unfair to the other kids if he gave me a better grade than I had actually earned. I smiled at him and said, “Mr. Young, do you know how the kids make fun of you because you’re missing your finger?”
He looked at me, moved his mouth to one side and said nothing.
“They shouldn’t do that to you because you can’t help not having a finger, Mr Young. Just like I can’t help not being able to learn numbers and stuff like that,” I said.
The next day, when I got my report card, I tucked it into one of my books. While on the school bus, I opened it: Geography, B+; Mechanical Drawing, C-; English, D-; History, C-; Gym, B+; Art, C; Math, D-.
That math grade was the most favorite one I ever received. Because I knew that someone in the world finally understood what it was like for me to be missing a finger inside my head.
【小题1】From the second paragraph we can infer that the boy is ______ in some subjects.

A.mind-blowingB.slow-wittedC.fun-lovingD.badly-behaved
【小题2】 Where may the boy live according to the passage?
A.In an orphanage.B.In a big prison.
C.In the school dormitory.D.In his home.
【小题3】. What grade should the boy have got in the math test this time?
A. D-.            B. C.             C. B+.             D. E.
【小题4】 The underlined word “tucked” in the passage most probably means “________”.
A.stuck B.listedC.hidD.copied
【小题5】 The reason why the boy remembers Mr Young is that ______.
A.he missed one of his fingersB.he treated his students very well
C.he understood the boyD.he taught his students in a special way

查看习题详情和答案>>

Growing up is not always easy. When facing difficulties, courage and a spirit of independence can be more useful than crying for __36___! That’s what Hong Zhanhui’s story of__37__ boy to man with family hardships tells us.
Hong was born in 1982 in a poor family in Xihua County, Henan Province. When he was ___38___ 11, his father became mentally ill and one day came back with an abandoned baby girl. A year later, Hong’s mother and younger brother both ___39__home because of poverty and pressure from his sick father.
Their burdens fell onto the 12-year-old’s shoulders: to treat his father’s illness, to ___40___ the adopted sister Chenchen, and to go on to study.
Hong didn’t __41___ . Since a young age, he has worked in part-time jobs to feed his family. At the same time, he has studied at college. To take care of Chenchen , he worked hard to___42__a room near his campus for her, and send her to school.
After Hong’s story went public, people were ___43___to tears by his unselfishness. Hard __44__ his life was, Hong didn’t abandon his father and the adopted ___45__, because they needed his help. With his hard-won money, he even aided other students ___46__against misfortunes.
Today when many tend to worry more about their own happiness, Hong’s deeds ___47__ us of what we usually neglect: Love and care for others. Without these, ___48___ of us could survive.
Hong ___49__ donations from others. He said that he felt encouraged by kind offers, but he could ___50__ his own work. Short of money to buy food, the boy climbed tall trees to get birds’ eggs for his baby sister. He walked two hours at weekends to buy different things to ___51__ around his school to earn money. Through his hard life, the boy developed ___52___ against misfortune that made him a hero in people’s eyes.
Hong’s story shows that with love and willpower, no hardship can ___53__ a person but himself. So when facing difficulties, don’t ___54__ about bad luck. Consider what more you could do for your family and society ___55___ you’ll find the world smiling back.

【小题1】
A.moneyB.foodC.clothesD.help
【小题2】A caring          B. growing     C. moving      D. turning
【小题3】
A.onlyB.alreadyC.everD.still
【小题4】
A.stayedB.wentC.soldD.left
【小题5】
A.bring upB.turn toC.stick toD.devote to
【小题6】
A.give awayB.give upC.run outD.turn down
【小题7】
A.buildB.rent C.butD.paint
【小题8】
A.encouragedB.movedC.inspiredD.made
【小题9】
A.asB.becauseC.unlessD.while
【小题10】
A.brotherB.daughterC.sisterD.uncle
【小题11】
A.strugglingB.learningC.standingD.turning
【小题12】
A.leftB.rememberedC.remindedD.told
【小题13】
A.any oneB.every oneC.noneD.no one
【小题14】
A.threw awayB.turned outC.gave offD.turned down
【小题15】
A.depend onB.stick toC.refer toD.turn to
【小题16】
A.showB.eatC.sellD.share
【小题17】
A.a chanceB.an abilityC.a spiritD.a belief
【小题18】
A.buryB.defeatC.winD.knock
【小题19】
A.worryB.careC.complainD.joke
【小题20】
A.andB.whenC.whileD.until

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网