摘要:D 本题主要考查名词的意义区别.根据后面的resulted in failure可知.她没有专心于工作.而keep one’s mind on意思为“专心于 .于是正确答案为D.

网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2523774[举报]

LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.

It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.

McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.

“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”

The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.

McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.

“I never had any bad results from customers,” he said.

39. Why was McCormick sentenced to prison?

A. He sold bombs.                              B. He caused death of people.

C. He made detectors.                              D. He cheated in business.

40. According to the judge, what McCormick had done ________ .

A. increased the cost of safeguarding

B. lowered people’s guard against danger

C. changed people’s idea of social security

D. caused innocent people to commit crimes

41. Which of the following is true of the detectors?

A. They have not been sold to Africa.

B. They have caused many serious problems.

C. They can find dangerous objects in water.

D. They don't function on the basis of science.

42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .

A. sold the equipment at a low price

B. was well-known in most countries

C. did not think he had committed the crime

D. had not got such huge profit as mentioned in the text

【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。

段落

关键词、句

大意推测

第一部分(Para. 1-3)

McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London

新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。

第二部分(Para. 4)

cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people

法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。

第三部分(Para. 5-7)

But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results

案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。

【解析】

39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。

40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。

41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。

解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。

42. D。推理判断题。难度:中等。

解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较

本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。

查看习题详情和答案>>

Tokyo, the capital of Japan, is one of the largest cities in the world. It is also one of the world’s most modern cities. Twice last century, the city was destroyed and rebuilt. In 1923 a major earthquake struck the city. Thousands of people were killed and millions were left homeless as buildings collapsed and fires broke out throughout Tokyo. It took seven years to rebuild the city. During World War II, Tokyo was destroyed once again. As a result of these disasters, there is nothing of old Tokyo remaining in the downtown area.
After the war, the people of Tokyo began to rebuild their city. Buildings went up at a fantastic rate, and between1945 and 1960, the city’s population more than doubled. Because of the Olympic Games held in Tokyo in 1964, many new stadiums, parks and hotels were built to treat visitors from all over the world. As a result of this rapid development, however, many problems have risen. Housing shortage, pollution, and waste disposal(处理) have presented serious challenges to the city, but the government has begun several programs to answer them.
【小题1】What kind of city is Tokyo?
A historic city.            B. A world famous seaport.
C. A highly modernized city.   D. A most attractive (有吸引力的) city for tourists.
【小题2】What major(主要的) event(s) happened in Tokyo last century?

A.Its population was doubled.
B.It was twice destroyed by natural disasters and was twice rebuilt.
C.Serious social problems emerged.(出现)
D.It was ruined by an earthquake and a war, but was twice rebuilt.
【小题3】Which of the following problems is NOT mentioned in the passage?
A.Housing shortage.B.Waste disposal.
C.Heavy traffic.D.Pollution.
【小题4】What has brought so many problems to Tokyo today?
A.A severe (严重) earthquake and the Second World War.
B.The foreign occupation (占领) after the war.
C.The population explosion between 1945 and 1960.
D.The rapid development of the city after the war.

查看习题详情和答案>>

 假如你是高二的一名学生,叫程威,今年有机会到英国伦敦去学习一年。你想了解英国的一些情况,就给在英国的笔友Jack发了邮件,请他做一下介绍。Jack收到你的邮件后,根据你所提的问题,给你做了答复,主要包括:

1. 学习上:你所要来的这所中学是当地非常有名的,通过和老师、同学的交流你可以很快提高英语水平;

2. 生活上:可以找一家host family,和他们吃住在一起,这样可以更好地了解英国人的生活习惯;

3. 业余时间:游览伦敦的名胜,如泰晤士河、伦敦眼等

参考词汇:the River Thames and the London Eye

4. 不利之处:交通拥挤。

注意:1. 可以适当增添内容,使行文连贯;

   2. 词数:100左右。

3. 格式、开头和结尾已给出,不计入总词数;

  

Dear Cheng Wei,

I’m very glad to know that you will get a chance to study in London for a year. I’d like to tell you something about London so that you can have some ideas about it before you come.

                                       

                                       

                                       

                                       

                                       

                                       

                                       

                                       

                                       

                                      

                                           Looking forward to your coming.  

                                    Yours,

                                    Jack

 

查看习题详情和答案>>

阅读下列短文,从每小题所给的四个选项中,选出最佳选项。

  As the pace (一步、速度) of life continues to increase, we are fast losing the art of relaxation (放 松). Once you are in the habit of rushing through life, being active from morning till night, it is hard to slow down. But relaxation is necessary for a healthy mind and body.

  Pressure is a natural part of everyday life and there is no way to avoid it. In fact, it is not the had thing it is often supposed to be. A certain quantity of pressure is vital (充满活力) to provide motivation (动力) and give purpose to life. It is only when the pressure gets out of control that it can lead to poor performance and ill health.

  The quantity of pressure a person can withstand (抵挡,经受住) depends very much on the individual (个人). Some people are not afraid of pressure, and such characters are obviously prime (根本的,主要的) material for managerial responsibilities(责任), others lose heart at the first sign of unusual difficulties. When exposed (暴露)to pressure , in whatever form, we react (反应) both chemically and physically. In fact we make choice between “flight or fight” and in more primitive (原始的) days the choices made the difference between life or death. The crises (危机) we meet today are unlikely to be so extreme but however little the pressure is, it involves (包含) the same answer. It is when such a reaction lasts long, through continued exposure to pressure, that health becomes endangered. Since we can't remove pressure from our lives (it would be unwise to do so even if we could), we need to find ways to deal with it.

1.People are finding less and less time for relaxing themselves because ________.

[  ]

A.they regard working as their greatest enjoyment

B.they believe that work is better than relaxation

C.they are traveling fast all the time

D.they are becoming busier with their work than ever before

2.According to the writer, the most important character for a good manager is his ________.

[  ]

A.unyielding (坚强的)will to hold out pressure

B.knowing the art of relaxation

C.high sense of responsibility

D.having control over performance

3.Which of the following statements is TRUE according to the passage?

[  ]

A.We can find quite a few ways to avoid stress.

B.Pressure is always harmful to people's health.

C.It's easy to change the habit of keeping oneself busy with work.

D.Different people can bear (负载) different quantity of pressure.

4.In the last sentence of the passage, “do so” refers to ________.

[  ]

A.“expose ourselves to pressure”

B.“find ways to deal with pressure”

C.“remove pressure from our lives”

D.“establish(建立) links between diseases and pressure”

5.According to the writer, the right attitude toward pressure is ________.

[  ]

A.to avoid it

B.to regard it as vital motivation

C.to try to cope (成功地应付) with it

D.to find some relaxation

查看习题详情和答案>>

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网