网址:http://m.1010jiajiao.com/timu3_id_2505884[举报]
阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示;2)首字母提示;3)语境提示,在每个空内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词意义准确,拼写正确。
As we all know, "Failure is the mother of success." 【小题1】 I just want to say “Success is the baby of confidence." First of all, confidence makes us happier in our life. Life is 【小题2】 a bright and colorful 【小题3】 (油画). If confidence is with us, we will find 【小题4】 life really becomes richer and more interesting. Then, confidence makes us braver. If we 【小题5】 (缺乏)confidence in ourselves, how can we overcome 【小题6】 (困难)we meet with?If we have no confidence in 【小题7】 , how can we succeed in d 【小题8】 ourselves in the future? Without confidence, nothing can be g 【小题9】 . That is to say, if you want to win, you have to believein yourself. F 【小题10】 , I would like to use the following words asour encouragement: “If you think you can, you can."
She was dancing. My lame grandmother was dancing. I stood in the living room doorway, looking at her beautiful movements, absolutely shocked. She was the pet of the dancing world. And then she’d had her accident and it was all over. I had read that in an old newspaper article.
‘‘So… Your leg? I mean, how did your leg heal (恢复健全)?”
“To tell you the truth — my legs have been well all my life,” she sighed.
“But I don’t understand!” I said, “Your dancing career (事业)… You pretended all these years?”
‘‘Very much so, and for a very good reason.”
She thought for a while and then continued. “We were talking about engagement (订婚) when your grandfather had to go to war. I was so afraid of losing him that the only way I could stay normal was to dance. I put all my energy and time into practicing and I became very good. Critics praised me, the public loved me, but all I could feel was the ache in my heart, not knowing whether the love of my life would ever return. Then one day a letter came. There were only three sentences: ‘I have lost my leg. I am no longer a whole man and now give you back your freedom. It is best you forget about me.’’’
“I made my decision there and then. I traveled away from the city. When I returned I had bought myself a stick. I told everyone I had been in a car crash and that my leg would never completely heal again. My dancing days were over. No one doubted the story — I had learned to limp (一瘸一拐地走) convincingly before I returned home. And I made sure the first person to hear of my accident was a reporter I knew well. Then I traveled to the hospital. They had pushed your grandfather outside in his wheelchair. I took a deep breath, leaned on my stick and limped to him.”
“I showed him newspaper articles of my accident. ‘There is a whole life waiting for us out there! But I am not going to carry you. You are going to walk yourself.’”
“I limped a few steps toward him and showed him what I’d taken out of my pocket. ‘Now show me you are still a man.’ I said. He bent to take his stick from the ground and struggled out of that wheelchair. He managed it on his own and walked to me and never sat in a wheelchair again in his life.”
“What did you show him?” I had to know. Grandma looked at me and smiled. “Two engagement rings, of course. I had bought them the day after he left for the war and I was not going to waste them on any other man.”
【小题1】What does the underlined word “it” in the first paragraph refer to?
| A.Her accident. | B.Her pet. | C.Her leg. | D.Her dancing career. |
a. Grandfather lost his leg in the war.
b. Grandmother bought two engagement rings.
c. Grandfather was inspired to stand up on his own.
d. Grandmother pretended she was lame.
e. Grandmother became an excellent dancer.
f. Grandfather had to go to war.
| A.e-f-b-a-d-c | B.f-e-a-c-b-d |
| C.f-b-e-a-d-c | D.e-b-f-a-c-d |
| A.Thoughtful and determined. | B.Unselfish but stubborn. |
| C.Courageous but unreliable. | D.Sensitive and dishonest. |
| A.The love of a disabled couple. | B.The grandmother’s unconditional love. |
| C.The meaning of an engagement. | D.The grandfather’s brave story. |
Many people who work in London prefer to live outside it, and to go in to their offices or schools every day by train, car or bus, even though this means they have to get up early in the morning and reach home late in the evening.
One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own.
Then, in the country one can rest from the noise and hurry of the town. Even though one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night and during weekends and on summer evenings, one can enjoy the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up, one has the reward of one who has shared the secret of Nature.
Some people, however, take no interest in country things: for them, happiness lies in the town, with its cinemas and theatres, beautiful shops and busy streets, dance-halls and restaurants. Such people would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London. An occasional walk in one of the parks and a fortnight’s (two weeks) visit to the sea every summer is all the country they want: the rest they are quite prepared to leave to those who are glad to get away from London every night.
1.Which of the following statements is NOT true?
|
A.People who like country things prefer to live outside the city. |
|
B.People who work in London prefer to live in the country. |
|
C.Because of certain disadvantages of living outside London, some people who work in London prefer to live inside London. |
|
D.Because of certain advantages of living outside London, many people who work in London prefer to live outside London. |
2.One can use the same money for ________ to buy a little house with a garden in the country.
|
A.getting a small flat with a garden |
B.having a small flat with a garden |
|
C.renting a small flat without a garden |
D.buying a small flat without a garden |
3.When the flowers and vegetables in the garden come up, those _______ have the reward of one who has shared the secret of Nature.
|
A.who live in the country |
|
B.who have spent time working in the garden |
|
C.who have a garden of their own |
|
D.who have been digging, planting and watering |
4.People who think happiness lies in the town would feel that _______ if they had to live it outside London.
|
A.their life was meaningless |
B.their life was invaluable |
|
C.they didn’t deserve a happy life |
D.they were not worthy of their happy life |
5.The underlined word rest in the last paragraph refers to ________.
|
A.the rest time |
B.the rest people |
|
C.the rest of the country |
D.the rest of the parks and of the sea |
6.C。推断题。根据其上文:这些人偶尔去公园散散步后去海边度两周假;本句接着说:其余的就留给那些每天晚上喜欢离开伦敦的人,那么,“其余的”显然指“其余的乡村”。从而可推知题
查看习题详情和答案>>LONDON —A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake (假冒的)bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn’t cared about potentially deadly consequences.
It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors — which were based on a kind of golf ball finder — to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia.
McCormick, 57,was convicted (判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London.
“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people,’’ Judge Richard Hone told McCormick. “You have neither regret, nor shame, nor any sense of guilt.”
The detectors, sold for up to $ 42,000 each, were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use.
McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.
“I never had any bad results from customers,” he said.
39. Why was McCormick sentenced to prison?
A. He sold bombs. B. He caused death of people.
C. He made detectors. D. He cheated in business.
40. According to the judge, what McCormick had done ________ .
A. increased the cost of safeguarding
B. lowered people’s guard against danger
C. changed people’s idea of social security
D. caused innocent people to commit crimes
41. Which of the following is true of the detectors?
A. They have not been sold to Africa.
B. They have caused many serious problems.
C. They can find dangerous objects in water.
D. They don't function on the basis of science.
42. It can be inferred from the passage that McCormick _________ .
A. sold the equipment at a low price
B. was well-known in most countries
C. did not think he had committed the crime
D. had not got such huge profit as mentioned in the text
【语篇解读】本文是一篇记叙文,题材是新闻报道。本文报道了一条卖假冒炸弹探测器的商人被判10年徒刑的新闻。
| 段落 | 关键词、句 | 大意推测 |
| 第一部分(Para. 1-3) | McCormick, 57,was convicted of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London | 新闻案件的简介:57岁的McCormick上月被起诉诈骗并于周三在伦敦的Old Bailey court法庭被判刑。 |
| 第二部分(Para. 4) | cheating conduct, promoted a false sense of security, contributed to causing death and injury to innocent people | 法官宣判:罪犯的欺骗行为增强了人们虚假的安全感并促使导致给无辜百姓带来死亡和伤害。 |
| 第三部分(Para. 5-7) | But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use, sold…to… , never had any bad results | 案件细节及当事人的反诉:假冒炸弹探测器被销往世界各地,但它根本没有科学依据,也毫无用处。罪犯狡辩假冒产品没有给用户带来任何不良后果。 |
【解析】
39. D。细节理解题。难度:中等。问题是“为什么McCormick被判刑入狱”。根据问题中的关键词sentenced to prison定位原文第一段。第一段说到McCormick是一位商人,生产了假冒的炸弹探测器,这是一种商业欺骗。选项D和其对应,为正确答案。
40. B。细节理解题。难度:难。问题是“根据法官的说法,McCormick的所为导致了什么样的结果”。根据问题中的关键词according to the judge定位第四段的第一句:your cheating conduct … promoted a false sense of security and … contributed to causing death and injury to innocent people(你的欺骗行为提高了人们虚假的安全感并助推给无辜百姓带来死亡和伤害)。由此可见,McCormick的行为让人们有了安全感,但这种安全并不真实。B “降低了人们防范危险的安全意识”符合此意,为正确答案。
41. D。判断题。难度:难。问题是“下面哪种说法对探测仪来说是正确的”。
解题思路:根据问题中的关键词detectors,把四个选项具体对应到原文中一处。A对应文章倒数第二段的最后一句he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand。该句中的Kenya是非洲的肯尼亚,否定了A的说法。B对应第一段第一句“the man hadn’t cared about potentially deadly consequences”,法官只说罪犯没有关注潜在的致命后果,而不是已经导致严重的问题。C对应第五段的第一句话“were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air”提示,探测仪的功能只是据说,而不一定真的具备找到水中危险物品的功能。选项D定位第五段的最后一句“in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use可知,这种探测仪没有科学根据,也毫无用途,和D“没有科学根据的工作原理”相吻合,故最佳答案是D。
42. D。推理判断题。难度:中等。
解题思路:返回原文,将选项与原文一一进行比较。
本题主要考查第四段和第七段。A“以低价销售设备”与原文第四段第一句不符,因为该句提到法官指控McCormick通过卖一些无用的设备来巨额利润。B“在大多数国家很有名”与文中提到的区区几个国家和地区Iraq,Belgium,Saudi Arabia,Kenya,Hong Kong,Egypt和Thailand购买他的探测仪不符。C“认为他没有犯罪”和第七段对应,其中他所说的“I never had any bad results from customers”和C符合,C是正确答案。D“他没有赚取文中提到的那么大利润”在原文没有语言根据。
查看习题详情和答案>>阅读下面短文,掌握其大意,然后从方框中选出能填入文中空白处的最合适的单词,并将该单词的标号(A、B、C、D、E…)填写在文章下面对应题号的横线上。注意:方框中有多余的单词。
A. began B.after C. picked D.heard E.only F.if G.and
H.carry I.first. J.countries K. held L. before M. listened
Maybe the word "hello" is used more often than any other one in the English language. Every one in the United States and other 1. uses the word, again 2. again, every day of the week. The American inventor Thomas Edison is believed to be the 3. person to use "hello" on the telephone soon 4. the invention of it. At first, people 5. their words on the telephone with "Are you there?" They were not sure the small machine could really 6. voices. Edison was a man of few words. He wasted no time. The first time he 7. up the telephone, he did not ask 8. anyone was there. He was sure someone was there and 9. said "hello". From then on, "hello" is often 10. when you picked up the telephone.
查看习题详情和答案>>